זכאות, כן או לא?

זכאות, כן או לא?

אני רווקה, בסוף אוקטובר ימלאו לי 30 ואהיה זכאית משרד השיכון. מאחר ויש לי רק אח אחד הסכום שמגיע לי הוא המינימלי. (57.000 פלוס מינוס). השאלה היא האם כדאי לחכות עד אז, בהתייחס לכך שהריבית על הזכאות גבוהה מהזכאות שהבנקים מציעים כיום או לקחת את המשכנתא בלי הזכאות ולהינות כעת משער דולר נמוך יחסית, ומאחוזי ריבית טובים? ובעניין המשכנתא עצמה, אני שכירה וסביר להניח שאהיה גם בעתיד. חשבתי לקחת משכנתא בריבית קבועה ואחד הבנקים הציע לי ריבית קבועה לחצי התקופה ולאחר מכן הריבית תיקבע למחצית התקופה על פי מה שיהיה בשוק בעוד כ-10-12 שנה, או שאפרע אז את ההלוואה ללא עמלות ופערים, תוכל להסביר קצת יותר על הסיכון שבלקיחת הלוואה מסוג זה? תודה רבה.

משכנתא ...

1) אוקטובר זה כמעט מחר וגם אם תרכשי דירה היום ניתן לסכם מועדי תשלום שיתאימו לך. מצד שני לא נראה לי שסכום של כ-13,000 $ משמעותי שצריך להתחשב בו בקבלת החלטה על רכישה. 2) הסיכון בהצעה שהבנק מציע לך הוא שבעוד 12 שנים הריבית תהיה 8% ולא 5.25% שזה תוספת ריבית משמעותית של יותר מ-50%. לא כתבת איזה ריבית קבועה מציעים לך ומה התמורה שאת מקבלת לסיכון הזה. נראה לי שכיום, כשהריבית די סבירה, הבנקים מחפשים דרכים להגדלת הרווחים העתידיים שלהם. נסי לבדוק גם פה

תודה רבה :)

גם אני חשבתי ככה. גם בקשר לזכאות וגם בקשר לריבית חצי קבועה. שיעורי הריבית שהבנק מציע היום הוא בין 5-5.5 עדיין לא קיבלתי הצעה קונקרטית רק הגשתי בקשות ואני מחכה לתשובה.

זהירות בעיה

היום הקובע לזכאות הוא יום הרכישה ולא יום קבלת המשכנתא. לפיכך תוכלי לקנות רק אחר אוקטובר

למעלה