זית עתיק

זית עתיק

עץ זית עתיק, שרוף בחלקו, מומחים מעריכים את גילו מעל 200 שנה. לדעתי הגיל לא חשוב, חשוב המראה העתיק של העץ. התמונה כחודשיים לאחר שנקנה, לא בוצע בו שום עיצוב, שולי המיכל נחתכו ופני המצע נוקו.

המשך

לאחר טיפול שורש, קיצור אחד השורשים העבים וטיפול ב"אבקת חשמל" (הורמון השרשרה 8)

המשך

מבט מ"אחור"? עד כה פרט להסרת ענף עבה ומת שלה היה במקומו העץ לא עבר כל עיצוב שהו.

oferez

New member
זית עתיק

זית עתיק ונפלא. אין קנה מידה, מה גודלו? היכן קנית? מאחרי כזה עץ נהדר חייב להיות סיפור מעניין.

זית עתיק

עופר בוקר טוב, גובהה העץ כ- 40 ס"מ מפני המצע ועד תחילת העלווה החדשה. כמובן שהמיכל בו הוא נמצא אינו המיכל הסופי והוא משמש כמיכל אימון. והסיפור, לא, אין זה ימאדורי, באמצע הקיץ חיפשתי במשתלות בכל הארץ חומר לעץ לתחרות שנערכה באתר בחו"ל, ומצאתי את הגדם של העץ הזה. משה.

minigan

New member
גזע זית נפלא

שלום משה סליחה על הכותרת המסוייגת לגזע אבל זה מה יש בינתיים. חומר הגלם, החלק המעוצה של הזית, נראה פנטסטי למרות שלא עונה על "הסטנדרט" (התחדדות וכו') אבל בהחלט "מותר לו", בעיני הוא לא על תקן של סטנדרטי אלא על תקן של פיסולי. מעבר לרכישה המצויינת האתגר הגדול עוד לפניך, שילוב החומר שיפיח בו רוח חיים, העלווה. וכמובן הפיכת חומר הגלם לבונסאי. לדעתי קיים קושי ואתגר גדול בשילוב הרמוני של ענפים (?) ועלווה צעירה ורעננה בגזע עתיק-יומין. האם חשבת/תכננת את המשך העיצוב או שאתה בעמדת המתנה להתבוננות וחשיבה? לגבי הכלי/עציץ ...הרגעת אותי. שבוע טוב יוסי

גזע עץ

אין על מה לסלוח - גם אני מכנה אותו בשלב זה גדם עץ. אכן אתגר גדול לפני. בשלב זה אני בעמדת התבוננות וחשיבה - כנראה לתקופה די ארוכה. תודה, משה.

tk96

New member
מרשים מאוד.

אכן בעל פוטנציאל רב, יש עוד זמן לראות מה יצא ממנו
למה אתה מסיר את שולי הכלי/דלי ? -אילון

למעלה