זית בר מהאוסף שלי

יובי4

New member
זית בר מהאוסף שלי

העץ עדיין באימון ואשמח לשמוע חוות דעת לגביו

גיא קרן

New member
תגובה

כולם צריכים להעלות עוד הרבה "בשר".....כלומר, לכולם נדרש גזע הרבה יותר משמעותי כדי שהפרופורציות יהיו משכנעות

yuvalgolanorgil

New member
אהבתי את הפיקוס

וכן נראה לי שגיא צודק מחכה להם עוד הרבה הרבה זמן

אדם ק

New member
עצה...

האצים באמת צריכים לגדול... תעתיק אותם לעציצים דגולים, דליים... לכמה שנים שיתעבו... באותו זמן תעסוק בעיצובם... כשיהיו מוכנים/בשלים/מעוצבים/מגומרים.... ועוד.... אז תעתיק אותם לכלי בונסאי, לדעתי קצת מיהרת... האורן נראה מעוד מעניין, הרבה ענפים, יותר מאפשרות עיצוב אחת, אני ממליץ להעתיקו לכמה שנים טובות לכלי אימון גדול שם יוכל להתפתח, וכדאי מאוד לעצבו לפני שיהיה מסובך וקשה... כרגע לדעתי הוא נראה ממש בשל ומחכה לעיצוב. לך על זה =] בהצלחה

אולמוס

New member
האורן ובונסאים האחרים

מצטרף לדעתו של אדם בגיל זה עדיין אפשר לעצב לאורן גזע וענפים. אתה יכול להתחיל בעיצוב בסיסי כבר עכשיו במצבו הנוכחי. העבר בעונת החורף לדלי של לפחות 10 ליטר עם תערובת עציצים מועשרת בטוף, ובמעט דשן חומצי ואל תיגע בשום אופן בשורשים.(העבר אותו עם כל גוש השורשים בשלמותו) לפחות אחרי מספר חודשים נוספים הינך יכול להמשיך בעיצוב ומתן "תנועה" לענפים ולגזע אם לא עשית זאת עתה.. תן דעתך גם לאפשרות דילול ענפים- כאמור עשה זאת לפחות מספר חודשים אחרי ההעתקה או אפילו שנה לאחר מכן. עפ"י הנסיון כדי להתחיל לראות בונסאי באורן זה - ענין של לפחות עוד 3-4 שנים - בטיפול מסור ובתנאים אופטימליים.. זה עץ לא קל.. לגבי האחרים מצטרף לדעת קודמי על הצורך בעיבויי גזע וענפים שיתקבלו ע"י העברה לכלי אימון עמוקים יותר לתקופה של כשנתיים שלוש... בהצלחה

אולמוס

New member
זית באימון

שלום רב, עוד דרך ארוכה לעשות. הנח לענפים הנמוכים לגדול בשלב זה כמעט חופשי ע"מ שיתעבו ביחס לאלה שמעליהם. קרוב לוודאי שבמהלך הזמן תצטרך לקתר ענפים עליונים ולהנמיך את הנוף. חשוב להמתין להתעבות הגזע שבניה איטית בזית.

למעלה