זיתים

מונטו

New member
זיתים

יפה שלום רב, בתי בת שנה וחמש, ילדה נפלאה ואוכלת נהדר - פותחת את המקרר לבקש ירקות, אוכלת בשר ועוף בשמחה, וכדומה. לאחרונה היא מגלה חיבה עזה ביותר לזיתים ירוקים (משומרים מקופסא, אם יש לזה משמעות). היא מבקשת כבר על הבוקר לאכול זיתים, ודורשת עוד ועוד, עד שאני מגבילה אותה. היא מסוגלת להגיע לכמויות של כ-25 זיתים ביום במהלך הארוחות. אציין, כי היא מבטאת את המילה בבירור, מחפשת בארון קופסאות שימורים עם ציור של זיתים ומביאה לי... כלומר, יודעת מה היא רוצה. ברצוני לברר, האם כדאי להגביל את כמות הזיתים (כמובן בהנחה, שאנחנו דואגים שתמשיך לאכול ארוחות מאוזנות)? תודה על תשובתך

גילור

New member
אני כן הייתי מגבילה. הזיתים המשומרי

מכילים כמות נכבדה של נתרן עד כמה שידוע לי, ו- 25 זיתים לילדה בת שנה וקצת, נשמע לי המון!

הייתי מגבילה ל15 זיתים פעמיים ביום

בגלל כמות הנתרן הגבוהה. האם היא מעדיפה בכלל מזונות מלוחים?

מונטו

New member
זיתים - בהמשך לתשובתך, יפה

היי יפה, תודה על התייחסותך. לא שמתי לב שבתי נוטה לאכול במיוחד מאכלים מלוחים, אבל היא כן אוהבת חמצמצים. בכל מקרה, חטיפים לא הזדמן לה לאכול עד כה, ואנחנו לא ממליחים יתר על המידה את המזון בבית. היא אוכלת הרבה ירקות טריים ללא תוספת, קציצות, דגנים, פירות וכדומה.

תוליק 1

New member
יפה מדוע שאלת אם הילדה מעדיפה מלוח?

זה מעניין אותי כי בני אוהב מלוח ומבקש תוספת מלח על חלק מהמזונות (בעיקר פסטה) אגב, הוא בן 3 היום

למעלה