זינוביה

זינוביה

אחרי מלטה אשתקד (וגם השנה, למי שמעונין), מתארגנת קבוצת צוללים לזינוביה בקפריסין. למי שלא יודע, מדובר בהתארגנות של צוללים, על בסיס חברי, ללא התערבות של משרד נסיעות כזה או אחר, כדי לצמצם עלויות למינימום. מדובר בהפלגה על יאכטה שיכולה לאכלס בנוחות עד 10 צוללים ואם מספר המשתתפים יהיה גדול, יבוצע שת"פ בין המועדונים פוצקר ו-ולטל כדי להוציא 2 או 3 יאכטות בהפלגה אחת. אין עדיין תאריך יעד סופי לאופרציה הנ"ל, אבל להלן מספר נתוני בסיס:
מי שמעולם לא התנסה בהפלגה ארוכה, טוב שישקול היטב את הענין.
מדובר באתר צלילה המיועד לצוללים מנוסים.
העלות נעה בסביבות ה-100$ ליום ופירוט מלא ומדוייק יותר של העלויות יתברר בהמשך ההתארגנות.
מינימום ארבעה ימי שהות בים, מתוכם יומיים הגעה וחזרה, יתכן שינוי בהתאם לאופי הקבוצה המתגבשת והרצון להאריך שהות ביום נוסף למשל.

ניב ד

New member
נשמע מעניין. האם עשויה להיות אפשרות

לצלילות טכניות ? זה אתר קלאסי לכך כמובן.

גם את זה נברר בעבורך ובעבור שכמותך

כאשר נדע בוודאות מי המועדון הלרנקאי שיספק לנו שירותי מועדון. חוצמיזה ניב, מה לא נעשה בשבילך...? (בתנאי שתשיר כל הדרך "...לא היה, לא יהיה ואין כמו ההתאחדות הישראלית לצלילה...")

נו אתה יודע...

...זה אלו ששלחו אותך לזנזיבר, ביטחו אותך עם דאן... אבל עזוב שטויות... למה לנו לדון בקטנות.

arik k

New member
count me in../images/Emo66.gif

נפתלי יקיר הפורום, תבורך על היוזמה, אני מצפה לשמוע על תאריך ועל עלויות. האם יתכן שזה ייצא זול יותר מהפלגה באנייה\מעבורת+לינה באי+צלילות ? ממתין בקןצר רוח להתפתחויות אריק

אריק ../images/Emo66.gif , יקיר המרינה...

כשניפגש בסופ"ש הארוך אחרי שבועות (עם פרוייקט ול-טל, זוכר?), נדסקס זאת ביתר הרחבה, אני מקווה שעד אז יהיו כבר פרטים קונקרטיים, אולי אפילו תאריך יעד. (תגיד, מה אתה עושה מחוץ למים בשעת צהריים זו...???
)

arik k

New member
נפתלי היקר../images/Emo66.gif

אילת "מתה" ואני בבית לומד לבחינות לתעודת מפעיל v.h.f. עם זיקה ל GMDSS לטובת רשיון קברניט נוסעים בשכר - אומר לך משהו? כך שגם ההפלגה עצמה היא בבחינת כיף עבורי, בכלי-שייט אזרחי לשם שינוי. יש לי סבלנות להמתין ואני גם אוכל לעניין חברים מאד טובים שלי שהם צוללים וותיקים וברמה . 100$ ליום נשמע יקר, אך כמו שאמרת, ניתן לעניין להתגלגל

עלה והצלח ../images/Emo45.gif

לגבי התמחיר, זהו נתון כללי שמופיע, פחות או יותר, בקרב אלו שעשו מסלול הפלגה שכזה. שני חברי פורום כמו דנה וההולנדי (ואולי נוספים?), יוכלו לאשר או לתקן את הנתון.

ואיך יכולתי לשכוח...

הרי סקיפר, למיטב ידיעתי, נמצא בימים אלה ממש בקרבתך. שאל אותו לדעתו באשר לעלויות התפעול היומי של הספינה והכלכלה המלאה ותוסיף על כך את עלויות הצלילה, שמחויבות להעשות דרך מועדון מקומי, והנה תשובת אינסטנט אם הנתון שלי, פחות או יותר, תקין וסביר.

Sushi

New member
מעניין כבר אמרו?

לפני כשנה וחצי הבטחתי לסשימי היקרה שאנחנו יוצאים לספארי בזינוביה. הספארי לא יצא, כיוון שבמקום לנסוע לשם החלטתי להציע לה נישואין וכעונש על הסכמתה - לקחת אותה לפריז (ולבסוף לירח דבש ארוך שכלל גם הרבה צלילות). אז נראה לי שהגיע הזמן לכפר על עוונות שנים עברו ...

hiron

New member
גם אני...(אפשר לשלב גם קס) ?

אשמח לקבל פרטים נוספים. בחוברת של טורקיש איירליינס נתקלתי בתיאור של אתר צלילה בתורכיה הנקרא קס. מזרחית לאנטליה. האם מישהו מכיר את האתר ?האם אפשר לשלב בין היעדים ? (במפה לרנקה וקס נראות לא ממש רחוקות).

הכל אפשר

אם זה מתאים למשתתפים. כרגע אני בשלב כל כך פרלמינארי של בדיקת התעניינות כללית שעל פיה "נתפור" ת´חליפה לצוללים. כשנגיע (אם בכלל, עפ"י הסטטיסטיקה...) לגשר, נעבור אותו (בזהירות) לשביעות רצון כולם.

הולנדי

New member
אל תשכח שמדובר על יכטה (סירה )

הפלגה ישירה מלרנקה לקש לפחות עוד 48 שעות בים.

gidib

New member
קס=קאש וזה המקום האהוב עלי בעולם.../images/Emo24.gif

אין חיבור הגיוני בין קפריסין לקאש, עדיף להקדיש נסיעה נפרדת לכל מקום. מצרף קישור לדף שלי שם יש מידע וקישורים רלונטיים. אציין רק שאני עוסק בתיירות ולקאש יש לי קשר עיסקי. אם תהיה התעניינות פורומית אשמח לארגן משהוא יחודי לחברים. גידי.

denna

New member
קצת על הזינוביה

לפני חודש חזרתי מהפלגה לשם עם קבוצת דייבמאסטרים ממועדון "פוצקר". לא כתבתי עד עכשיו על ההפלגה, מכיוון שחיכיתי שיגיעו אלי כל התמונות שצילמנו מעל ומתחת למים, אבל עד שהם יגיעו... נספר קצת: יצאנו מנמל קישון בשתי יאכטות לכיוון לרנקה - קפריסין, סה"כ 15 צוללים. אחרי 24-28 שעות הפלגה (תלוי באיזו יאכטה), הגענו לנמל לרנקה. מקום מאוד נחמד וסימפטי עם מקלחות, שירותים, מכבסה... בבוקר שלמחרת עלינו על יאכטת צלילה גדולה, ולשמחתנו היינו הקבוצה היחידה שם. הזינוביה נמצאת ממש מחוץ לנמל, לכן המים שם תמיד נוחים (מבחינת הגלים - לא טמ"פ המים!), וההפלגה לשם קצרצרה. כשהגענו לאתר, הסתכלנו למטה למים - והיה אפשר לראות בברור את הקרקעית שנמצאת 42 מטר תחתינו!!!! קיבלנו תדריך לפני הצלילה, עלינו על הציוד ו- פלופ למים. אין לי מילים לתאר איזו צלילה מופלאה זו הייתה. הזינוביה הינה שמורת טבע, וכמות בעלי-החיים שיש שם עולה על הרבה אתרים שצללתי בהם. אורך הספינה כ- 200 מטר כשהסיפון העליון ב- 18 מטר והקרקעית, כאמור, ב- 42 מטר. הזינוביה טבעה כשהיא עמוסה במשאיות מלאות אספקה. בתום הצלילה עלינו ליאכטה, ושם בהפסקה שבין הצלילות אנדריאס, הסקיפר, הפעיל אותנו במשחקי מים
אחרי הצלילה השניה, אכלנו ארוחת מלכים על היאכטה וחזרנו למרינה. הטיילת שמחוץ למרינה מציעה מסעדות, חנויות קטנות, ברים, דיסקוטקים... ובערב, אם יש כוח, בהחלט יש מה לעשות שם. בבוקר השני שלנו בלרנקה עלינו חזרה על יאכטת הצוללים, והפלגנו לזינוביה. בגלל גודלה של הספינה אין בעיה לעשות באתר צלילות רבות. הצלילה הראשונה שלנו באותו יום הייתה לעומק 42 מטר, שם שוכבת משאית מלאה בביצים. כל הצלילות לזינוביה מאוד עמוקות ובנויות בצורת מדרגות, לכן מומלץ (אם לא הכרחי) לצלול עם מחשב צלילה. הצלילה האחרונה שלנו הייתה בעיני ה"דובדבן", צלילה שבה עוברים לכל אורך הספינה מבפנים. מבחינת ההתארגנות זה כמו לצלילת לילה. בפנים החושך מוחלט. מה שמדהים הוא שכשמאירים לצדדים למעלה/למטה רואים גלגלי משאית צפים, בקבוקים. זה כמו להיות בחלום, ממש כאילו אין שם בכלל כוח משיכה. זהו - ממש ממש ממש מומלץ. אם יום אחד יגיעו אלי התמונות, אני אצרף כמה. דנה

ביקו

New member
נפתלי ידידי, נשמע לא רע ../images/Emo13.gif

גם התאור של דנה מוסיף לתאבון. למרות שמדובר בים תיכון שטענתי כבר שעדיף לי לצלול באסלה בבית ולא במימיו המעופשים, הזנוביה נשמעת כאופרה אחרת לחלוטין. בהחלט שוקל את העניין בחיוב

למעלה