זימון למשפט

iruthya

New member
זימון למשפט

שלום, אני פונה אליכם בשם חברה שזקוקה דחוף לייעוץ. לפני כשנה וחצי התנפל על חברתי קב"ט של הסופר בטענה כי לא שילמה על אחת השקיות שהיו ברשותה, וזה לא היה נכון, כלומר: חברתי נכנסה לסופר כשבידה היו עוד 3 שקיות מרכישות ממקות קודמים, וכשערכה קניות בסופר עם השקיות ביד אחת החזיקה את הקניות שרכשה בסופר וביד השניה היו ברשותה השקיות שלה וכן עוד שקית עם ירחונים וגבינות, שאותה החזיקה ביד עם השקיות לא של הסופר כאשר הגיעה לקופה הניחה אצל הקופאית את כל שקיות הסופר ובטעות אנוש לא הניחה את השקית עם הירחונים, כאשר יצאה מהסופר התנפל עליה הקב"ט וצעק עליה בפני כולם "גנבה" למה לא שילמת? בתחילה הוציאה לו את החשבונית של קניה למעלה מ- 800 ש"ח והסבירה לו ששילמה, ואז הוא הסב את תשומת ליבה לכך שיש ברשותה עוד שקית, לתומה וממש כך הסבירה לו שלא שמה לב, או עקב לחץ הזמן לצאת מיד מהסופר להוציא את הילד מהגן, , הוא לטענתו אמר לה, שקרנית, אני מכיר נשים כמוך, ואז הוא ניסה להחזיקה ביד כדי שתיכנס לסופר חזרה, והיא הדפה אותו, ואמרה לו את תיגע בי, והוא טען שהיא דחפה אותו, והיא ביקשה שיזמין משטרה כי היא למוכנה להתנהגות שכזו.ואכן הגיעה משטרה והקבט הגיש תלונה, בעלה של חברתי שוחח עם השוטר בתחנה והוא מסר לו "אני מאמין שיהיה בסדר" ובזה זה נגמר. לתדהמתה היא קיבלה אתמול זימון לבית משפט בתיעה "גניבה מסופר". כיום היא בלחץ אטומי, שתבינו היא אישה למופת ללא כל עבר, ולו עבירה אפילו של תעבורה ללא דוח, כלום, היא אשת חינוך מורה לחינוך גופני ומנהלת סטודיו להתעמלות נשים, כל נושא חוק ומשפט רחוק ממנה והלאה, והיא מרגישה מושפלת, וכיאלו - 0 -. ואכן האימרה שהטובים משלמים את מחיר הרעים - נפל עליה. אנא הסבירו מה עליה לעשות. האם לגשת למשפט? האם לקחת עורך דין? מה בד"כ גזר דין במצב כזה - שכחתי לציין כי עלות הירחונים הינה כ- 110 ש"ח. והיא ביקשה בכל נפשה לשלם כי נפלה טעות אנוש אך הקב"ט הרגיש שהוא "תפס" דג שמן מאוד. וזה ממש לא כך. תודה.

משפט

מאד מומלץ שחברתך תפנה לעו"ד. עו"הד יכול לדבר עם התביעה ולנסות לסגור את התיק. גם אם לא, סביר שהשופט יאמין לה. גם אם לא יאמין, ייתכן ויוטל תשלום ללא הרשעה. אבל, אפילו במקרה הגרוע ביותר, היא לא תבלה אפילו דקה אחת בכלא. בכל מקרה, חשוב מאד לפנות לעו"ד במשפט פלילי.

iruthya

New member
משפט

עמנואל תודה. למה כוונתך לסגור את התיק? ומדוע חייב עו"ד, במקרה שחברתי תעמוד מול השופט ותסביר את שקרה ולאחר שתקבל לצערה את גזר הדין, התיק לא נסגר?????

להיפך...

כוונתי היתה שעוה"ד ידבר עם התביעה לפני המשפט, כדי למנוע קיום משפט. נכון, בתיאוריה גם חברתך יכולה לפנות אליהם, אבל מה לעשות - הם מתייחסים לעו"ד יותר ברצינות.

dave123

New member
עמנואל זה 110 ש"ח...

עבירה ראשונה, גם כן בספק, של גברת מכובדת ללא עבר אולי כדאי יותר לפעול לבד ופשוט לבקש מהשופט לבצע את התשלום וללא הרשעה.

הסכום הוא לא הבעייה כאן

המדובר במשפט פלילי, כשמהצד השני עומדת התביעה שרוצה לסמן עוד X על הקת. וודאי שאפשר לבקש תשלום ללא הרשעה, אבל עוד לפני זה אפשר לעשות כדי שלא יהיה בכלל משפט. אם כבר מתקיים - אולי היא יכולה לצאת זכאית? וגם אם מגיעים לשלב בו צריך לבקש תשלום ללא הרשעה - עדיף שזה יעשה ע"י עו"ד שיוכל לשלוף ולצטט תקדימים...

ציפי ג

New member
מאוד מומלץ לקחת עו"ד

אני, שזה מקצועי, לו הייתי היא , הייתי שוכרת עו"ד שהתחום הפלילי הוא לחם חוקו.

igalgolan

New member
משפט פלילי ועורך דין

במיוחד במשפטים פליליים בהן ההרשעה כשלעצמה היא הנושא הבעייתי ולא העבירה עצמה (במקרה זה למשל חשוב שלא תהיה הרשעה, אף אחד לא ישלח אותה לבית סוהר). חשוב שעורך דין ינסה לטפל במקרה לפני שזה מגיע למשפט עצמו. עיסקת טעון למשל עשויה לעזור, אך חברתך לא תוכל לדבר עם התובע/ת לפני המשפט, וקרוב לוודאי לא תדע מספיק על מנת לסכם עיסקת טיעון. לא ברור שבידי המשטרה "הוכחות" - עורך דין יקבל החומר לפני המשפט ואם אין הוכחות ידע לנצל זאת. חברתך אולי תשכנע את השופט באמיתות דבריה אך לא בטוח שלא תכשל בלשונה (תוך כדי ההסבר) ותצא חייבת בדין. את מוזמנת לעבור על הועותי בפורום ולראות שבדרך כלל אני בעד "עבודה עצמית", במקרה זה אני בהחלט מסכים דרושה עזרת עורך דין. יגאל גולן

תשובה

אין ספק שיש צורך בעו"ד. לכאורה בוצעה עבירה פלילית של גניבה. לפי הנתונים שמסרת היא תתקשה להוכיח שפעלה בתום לב. עו"ד יוכל להקטין הנזק.

למעלה