זימון בת זוג ארצה

ferdinandbol

New member
זימון בת זוג ארצה

אני ובת זוגתי (אזרחית האיחוד האירופאי) נמצאים במערכת יחסים מזה כ-3 שנים. עד כאן היא נכנסה ויצאה כל 3 חודשים וחוזר חלילה.
אם זאת ברצוננו להתחיל תהליך של קבלת מעמד חוקי עבורה בארץ, וכשהלכנו למשרד הפנים בפעם הראשונה על מנת להתייעץ, התריעו בפניי שעל מנת להתחיל בתהליך זה עליי לזמן אותה ארצה.
מה זה בעצם אומר, ומה עליי לעשות?

elicoz

New member
תשובה

אם אינכם נשואים יש ללכת לפי נוהל 5.2.0009, להשיג את כל הניירת הדרושה על מנת להתחיל את ההליך.
כל המסמכים חייבים להיות מאומתים ומתורגמים.

טופס הזמנה זה אש/1 ונמצא כאן כנספח, יש לצרף מכתב אישי ומסמכים תומכים.
ניתן לקבוע תור בלשכה הקרובה דרך האתר כאן.

בהצלחה.

lovegreen

New member
זימון בת זוג ארצה - מנסה להבין מה התהליך

לי ולבת זוגתי יש בעיה דומה.
אני ובת זוגתי (שהינה גרמניה לא יהודית) מתכננים לחזור ארצה ורוצים להשיג עבורה אישור עבודה בארץ.
אני עומד להגיע לארץ בעוד חודש בתחילת אוקטובר. לה עדיין אין כרטיס (התכנית היא שהיא תגיע בסוף נובמבר).

אני מנסה להבין מה התהליך ועד כה הבנתי ש:
  1. השלב הראשון הוא שאני ממלא את הפרטים בטופס לזימון תור (כאן).
  2. חוזרים אלי במייל/טלפון ואנחנו קובעים תאריך לראיון ראשון.
  3. לראיון הזה שנינו מגיעים וכך מתחילים את התהליך.

שאלות:
  • כמה זמן לצפות עד שיחזרו אלי כדי לקבוע תור?
  • מרגע שחוזרים לקבוע תור, כמה זמן עד לתור עצמו?
  • האם אני יכול לזמן תור גם כשאני נמצא בחול?
  • מרגע שקבענו תור (נניח לדצמבר), מה היא אמורה לעשות? פשוט להגיע לארץ על ויזת תייר?
  • הבנתי שאני אמור להגיש עבורה בקשה למתן אשרת כניסה לישראל (טופס אש/1 שנמצא כנספח כאן).
    • מתי בדיוק אני מגיש את הבקשה הזו? האם אני נותן אותה במעמד הפגישה הראשונה?
    • מה למלות בראש הטופס? ויזת כניסה לישראל מסוג.....? איזה סוג ויזה אני מבקש כאן בעצם?
  • מרגע שהתחלנו את התהליך, מה הסטאטוס של בת הזוג שלי? האם היא עדיין על ויזת תייר? האם מאריכים לה את התוקף של הויזה אם התהליך מתארך?
  • אנחנו חושבים להתחיל את התהליך בתל אביב (עם כתובת של בית הורי). לא יודעים עוד היכן בדיוק נגור בארץ. האם זה נכון לעשות, או האם עדיף להמתין עד שנדע (יכול להיות רק בדצמבר למשל)?

תודה לכל המשיבים ותודה על הפורום הזה!

elicoz

New member
תשובות

אני מניח שאינכם נשואים אז הנוהל הוא 5.2.0009.
- קביעת תור מתבצעת דרך האתר או פיזית בלשכת האוכלוסין בעמדות המידע.
- אם זימנת תור דרך האתר, החזרה היא בטלפון ולא במייל על אף הרשום שם.
- לא ניתן לזמן תור כשהנך בחו"ל. אין מה לעשות, לא ניתן לזרז את רשות האוכלוסין ויש צורך להיות סבלני וללכת על פי הנהלים גם אם לצערך זה יקח זמן.

תשובות לשאלות:
אני השבוע קיבלתי תשובה דרך זימון התור באינטרנט לאחר כיומיים שלושה וזה לאחר שרשמתי כי זאת הפעם השלישית שאני מגיש את הבקשה. לטענת הפקידה היא קיבלה את הבקשה פעם ראשונה.. אך זאת כאמור פעם שלישית שאני מגיש את הזימון בחודש האחרון.

תור לקביעת פגישה ראשונה נקבע בד"כ עד 3 חודשים, יכול להיות אפילו חודש תלוי בלשכה, לי נקבע ל-27 לדצמבר אבל שוב זה כי האשרה שלנו פגה תוקף בסוף שנה.
מאחר ובת זוגתך לא מגיעה לכאן למטרת תיירות אלא למטרת חיים, ההתייחסות אליה היא כמי שצריכה אשרת כניסה מראש לישראל - גם אם היא מגרמניה.
עליך למלא טופס אש/1 ולרשום בראש הטופס בקשה לאשרת כניסה מסוג ב/2 שזה אשרת תייר רגילה (שוב, למרות שהיא מגרמניה ופטורה מאשרה כביכול)
בנימוקים והסיבה רושמים "לצורך חיים משותפים/התחלת הליך מדורג".

את הטופס והבקשה הנך מגיש לבד במעמד הפגישה הראשונה ביחד עם כל המסמכים שלה: תעודת יושר עדכנית 3 חודשים, תעודת לידה מקורית, תעודה המעידה על מצב אישי (רווקה). כל התעודות חייבות להיות מאומתות ומתורגמות לעברית או אנגלית.
אימות תעודה מתבצע ע"י חותמת אפוסטיל. באפשרותך לאחר האימות לתרגם את התעודות ע"י נוטוריון ישראלי דובר השפה הגרמנית בארץ.
לכל הטפסים יש לצרף מכתב אישי מודפס ובו פרטים על ההיכרות והבקשה להתחלת הליך מדורג, יש להוסיף תמונות והוכחות לכך שהיא בת זוגתך ולשלם את מחיר פתיחת התיק בסך של כ-960 שקל.
לאחר בחינת הבקשה (לי לקח שבוע), יאושר לבת זוגתך להכנס לארץ ומרגע כניסתה יהיה עליכם לפנות תוך 30 יום ללשכה על מנת לשדרג את מעמדה לאשרת ב/1 שזה תייר עם אשרת עבודה.
מאחר ואינכם נשואים, האשרה ניתנת ל-3 שנים עם חידוש כל שנה ולה מגבלות וחסרונות רבים. לאחר 3 שנים תוכלו לקבל א/5 - ת.ז תושב ארעי מה שמקנה זכויות סוציאליות, ביטוח לאומי, קופ"ח וכו'.
אם תחליטו להתחתן, תקבלו א/5 לאחר כחצי שנה מקבלת ב/1 מה שיקצר את ההליך ויקנה בסופו של דבר לאחר כ4.5 שנים אפשרות לאזרחות ישראלית.
כלא נשואים, לכל היותר היא תקבל תושבות קבע.

בהצלחה.

lovegreen

New member
רק לוודא שהבנתי

תודה על התשובה המפורטת!

אם ככה אז לפגישה הראשונה אני מגיע לבד עם כל המסמכים (לא כמו שכתוב בסעיף 20009).

רק אחרי הפגישה הראשונה שלי עם המשרד החברה שלי יכולה לבוא לארץ.
מרגע שהיא הגיעה לארץ אנחנו צריכים לזמן תור למפגש שני תוך 30 יום.
המפגש השני בטח יהיה חודש עד שלושה בעתיד.
המפגש השני הוא המפגש בו מוודאים שאנחנו אכן זוג (ראיונות נפרדים וכו'). עם הצלחת המפגש השני היא יכולה לקבל ויזת עבודה.

הבנתי נכון?

elicoz

New member
תשובה

רשום בנוהל שבמידה ושני בן הזוג בחול אז ניתן לגשת לשגרירות... ממה שהבנתי מהחברים בפורום ובכלל בשגרירות בכלל לא מכירים את הנהלים של משרד הפנים ואין עם מי לדבר שם על הנושא. אתה תמיד יכול ליצור קשר עם השגרירות הקרובה ולברר פרטים בטלפון/פיזית.
&nbsp
המלצה שלי, תעשה איך שפירטתי לך ולא יהיו לך שום בעיות.
אני לא זוכר באיזה שלב קבעתי תור ללשכה לפגישה השניה, כמובן ידעתי מתי היא תנחת ותכנס לארץ אחרי שקנינו כרטיס (זה היה חודשיים אחרי שקיבלה אישור לבוא, צריך זמן לנתק את החיים הקודמים) ואחרי שבועיים מכניסתה כבר קיבלנו ב/1.
לא זוכר אם התקשרתי או הלכתי פיזית לאחר שהגיעה או קבעתי טרם כניסתה לתאריך של אחרי הכניסה - מתנצל.
בכל מקרה, תבקש מבני משפחה שיבררו לך בעמדת המודיעין בלשכה הקרובה למקום מגוריך העתידי לדרישות הפרטניות של אותה לשכה.
&nbsp
ראיונות נפרדים היו לי במעמד קבלת א/5 ולא ב/1.
התחלת ההליך המדורג בינכם מאושר ברגע שנותנים א/5, עד אז הבקשה "בבחינה" ובמסגרת בחינה זו (בה בודקים את כנות הקשר בינכם) בת זוגתך תיהיה עם אשרה מסוג ב/1 - תייר בעל אישור עבודה, שאומנם זה נשמע טוב אך יקשה עליה למצוא מעסיק שיסכים לשלם מס על העסקת עובדים זרים בסך 20%.
אצל לא נשואים כאמור זה נמשך 3 שנים.. אצל נשואים חצי שנה.
את הב/1 קיבלנו מיד בפגישה הראשונה ביחד כשבועיים מיום כניסתה לישראל.

למעלה