זיכרונות

• פותח הנושא Bolo
  • פורסם בתאריך

Bolo

New member
זיכרונות

בסידרה אחת בטלוויזיה שראיתי אתמול מישהי אמרה שכשאנשים נזכרים בדברים הם מסתכלים שמאלה. האישה הזו טענה שבגלל שבחורה שהיא דיברה איתה הסתכלה ימינה ולא שמאלה בזמן שהיא דיברה איתה זה אומר שהיא לא נזכרה במה שקרה ואמרה לה מה קרה האמת אלא המציאה משהו, כי שנזכרים מסתכלים לשמאל. האם כל העניין הזה של הסתכלות שמאלה אם נזכרים וימינה אם סתם ממציאים, נכון? מישהו יודע איפה אפשר למצוא מידע על זה?

נכון

זה קשור לחלוקה להמיספרות של המוח (צד ימין וצד שמאל של המוח). לצד הימני יש תפקידים שונים מאשר לצד השמאלי, שנוגעים לאופי המחשבה, חשיבת הגיון לעומת אינטואיציה, אסטתיקה, אנליזה. לדוגמא, המוח של יצחק רבין כולו ימני (בהתבסס על מה שהוא אמר, לא אני המצאתי). לעניינינו, חוקרים גילו שכשמפעילים את המוח באופן מסויים (כלומר, מציירים למשל, או פותרים מבחן במתמטיקה, אז העיניים מנסות לזרז או להביא את התשובה הנכונה מהצד המתאים של המוח. הניסוח שלי לא ממש מדעי, אבל זה בתכל´ס מה שקורה. כמובן שאין פה חד משמעיות, כי יש אנשים שמנסים לפתור בעיות לוגיות באופן ריגשי, למשל, או שיש להם בלגאן בראש (תאונת דרכים או ניתוח או משהו), וכן הלאה, ולכן זה עובד אצלם אחרת מ"הצפוי". לסיכום, נכון, יש בזה משהו, אבל לדעתי לעשות מזה הכללות ומסקנות זה עסק לעובדי אלילים, מניחי הנחות, תומכי דיסציפלינות גזעניות סטייל היטלר ועיתונים צהובים מהסוג הגרוע.

מה בעצם את שואלת?

אם מישהו שמאלי עדיין יש לו שתי המיספרות במוח. הוא עדיין יכול לבחור להשתמש באינטואיציה, לדוג דגים ולפתור משוואות דיפרנציאליות, החלוקה אצלו מאד דומה לחלוקה של ימני, ו...אין חכם כבעל הניסיון. עשי את מעשה! קחי לך מבין הסובבים אותך אדם שמאלי, קשרי אותו לעץ (שלא יברח באמצע הניסוי), ותשאלי אותו ללא כחל וסרק: "כמה זה שלושים ושתיים כפול שבע עשרה ?" עקבי בסקרנות ובחינניות אחר תנועת העיניים שלו. התווי בפנקֶסך אות מיוחד לאלו המסתכלים שמאלה, וסימן אחר לפונים ימינה, ולמביטים ישר. כדי להפוך את הניסוי לנכון ומדעי, הוסיפי עוד 2 שמאליים לפחות למדגם, ו-3 ימניים, ו4 ארנבים (קבוצת ביקורת). אם יש לך עיוורים מלידה ולא מלידה באיזור, זה רק יכול להיות יותר מעניין. ספרי לנו איך היה. ניסוי 2: אותו דבר, רק שהפעם השאלה היא "איפה שמת את המפתחות לבית?" ניסוי 3: אותו דבר, רק שהפעם השאלה היא "אתה אוהב את ורד?", "אתה חושב שאני יפָה?" (ובמקום הארנבים צריך לשים 7 חטפיות לבנות-עורף שתמצאי באגם החולָה או בסופרמרקט במקרר של העופות) ספרי לנו איך היה.

קישקשתא! זהו תחילתו של סקר....

אמנם אי אפשר לדגום את עצמכם*, אבל על אנשים שלא מודעים למהות השאלה זה נותן תשובות אובייקטיביות. ניסיתי פעם את הניסוי והתשובות היו מעניינות (רק שבמקום ארנבים היו לי חתולים, אבל זה בדיוק אותו דבר כי אם נותנים להם סלומון מעושן הם מספקים את התשובות כמו טאטאלעך ויגדלו אזניים ושיניים ומה לא) * הסיבה שאי אפשר לבדוק את עצמכם היא, שאתם כבר מפעילים תהליך אחר במוח שמשפיע על תוצאות הניסוי. עקרון אי הוודאות של מישהו.

קישקשתא

New member
שמשון יקירי

אם תבנה את זה כסקר באמת - שאלה עם תשובות אפשריות - אני אשמח לפרסם, באמת מזמן לא החלפתי פה ת´סקר

טוב - הנה:

הסקר, לפי שמשון (בהשראת ורד): "לאחר שהטחתי את שאלתי הנוקבת ´כמה הם 17 כפול 32?´ ב-3 אנשים לפחות, גיליתי ש: א) רובם הזיזו את עיניהם שמאלה ב) רובם הזיזו את עיניהם ימינה ג) רובם הסתכלו פעם ימינה ופעם שמאלה ד) רובם הסתכלו ישר בעיניים, כמו הצעיר הערבי המשכיל של מאיר אריאל ה) רובם הטיחו בי בחזרה ספר של אלי גורן וקאסיו FX80 בעוצמה רבה." טוב, הסקר קצת בעייתי, כי יש הרבה יותר נתונים ושאלות פתוחות. למשל, האם האנשים הם ימניים או שמאליים ואולי יש הבדלים בין בנים לבנות. אם למישהו יש שרת אינטרנט שתומך ב-PHP אני אשמח לכתוב אתר קטנטן שבו נאסוף את התשובות. בגדול, הניסוי האידאלי יכלול: שאלה אחת במתמטיקה, שאלה אחת של "איפה שמתי את המפתחות", ושאלה אחרת בסגנון "תנסה/י להזכר במישהו/י יפה" (כדי שיהיה גם מרגש). לכל תשובה, צריך לבדוק לאיזה כיוון הנבדק הסיט את עיניו, ולרשום האם הוא בן, בת, שמאלי או ימני. אז... בשבת הבאה עולים אלַי לַרֶגֶל? אני גר ברחוב השאהיד חוסאם 14, מכה (בכיכר לפנות ימינה, ימינה, ימינה, ימינה, ימינה, ימינה וימינה) (וזה המקום לציין שקראתי את השרשור על החד אופן עד תומו, ובהנאה)

אלי גורן??

אולי בני גורן..אלי גורן זה מישהו אחר לגמרי...

גלי®

New member
אתה מכה !!!!../images/Emo6.gif חשבתי שהשרשור

של okoko4 בפורום חד אופן היה השיא ... אבל שברת אותו ....

אפילו עולים אלַי לַרֶגֶל

שזה מזכיר לי, אם אני לא יכול לשים דגש חזק אחרי ה´ הידיעה, אז במקום פתח אני שם קמץ או איזה שווא מעצבן? לדוגמא במילה רגל ב"עולים לרגל". דחוווף!!! זה חשוב לי נוראאא!!!! תודההההה!!! היאקוזה בעקבותיי!!
אם אני לא אדע את זה עד מחר אני מת !!!
אתם המפלט האחרון שלי, קרנות המזבח שלי, מוצי פוצי.
(אני חושב על הסקר. בנתיים דגמתי את אוהד שנמצא כאן, וכאשר הוא נשאל אודות 17X32 הוא הזיח את עיניו לשמאל!!! בחייאת העיניים שלי, ראיתי בעיניים שלו, שהזיז את העינים שלו לססאד שמאל.)

גלי®

New member
שמאל שלו או שלך ? לא , כי זה נורא

משנה ... ואם לא תענה לי תוך 3 וחצי דקות בדיוק , יקרה אסון איום ונורא .... *גלי יורדת מהפסים ולשמחתה היא מגלה שהיא לא לבד שם*

קישקשתא

New member
ילדים חמודים שלי

אני מנסה לעבוד על איזה פרזנטציה. השלישית שלי להיום. רחמים. בבקשה.

זה כבר ניסוי אחר (לא פחות מעניין)

מסתבר ששני אנשים שמאוהבים אחד בשני, שמסתכלים אחד בשני, אז האישונים שלהם יתרחבו ויתכווצו - מין סוג של תקשורת לא מילולית שממש משפיעה עלינו בלי לשים לב. טוב, די. לילה טוב. ואל תשימו אטרופין בעיניים. ראו הוזהרתם.

למעלה