זיכרונות מאימא

Ayelet8998

New member
זיכרונות מאימא

איזה זיכרונות יש לכן מאימא? הכוונה לדברים פיזיים..

יש הרבה זיכרונות אבל יש לי קופסא שבה אני שמה את הדברים החשובים לי ביותר..

ספרי שירים שכתבה- שירי מבוגרים שכתבה "למגירה", ועוד ספר שירי ילדים שלה עם ציורים ,שערכנו יחד כהוצאה פרטית למשפחה ( כשהייתה בחיים,מזל!) .
שמרתי את שקית הבמבה הענקית שהבאתי לה,שקית הבמבה האחרונה שאכלה (אמרו שיש לך מחסור במלחים אז התלהבתי עם במבה ענקית שמכילה המון מלח..)
הספוג שלה
הסבון האחרון בו השתמשה
המגבונים האחרונים בהם השתמשה
בקבוק המים האחרון שממנו שתתה בבית (יש בו אפילו מעט מים שלא שפכתי בכוונה..)
מברשת השיניים
השפתון
סלסה עם מגבות קטנות שהיו רק שלה
גומיות לשיער -מצאתי אפילו אחת עם מעט שיער שלה,ושמתי בתוך שקית קטנה למזכרת
מעט ציורים שציירה
שירים שכתבה לי
ספר התשבצים שלה
תרגילי הפיזותרפיה שרשמה לעצמה
חידות שפתרנו יחד
משהו שהתחילה לסרוג
מכתב הערכה שכתבו לה, שמציין נקודת אור ותקופה בריאה בחייה

אני גם לובשת את הפיג'מות של אימא (זה כזה כיף :) ) עונדת את העגילים שקנתה לי, ואת הצמיד שאותו ענדה מאז שאני זוכרת את עצמי.

לצערי כל המזכרות שיש לי כמעט קשורות לתקופה בה הייתה חולה,התקופה האחרונה..

אשבל1

New member
מחברת המתכונים של אמא שלי,

אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל מהמתכונים שלה, תכשיטים, מפה שסרגה, מתנה שקניתי לה ליום האם, תמונות.

mykal

New member
אוהו, נגעת בכאב,

ביום שלישי שעבר, היינו אחי אחותי ואני
בבית אבא , אנחנו 'מפרקים' ושם היו עוד פריטים שאבא שמר מאמא.
היה שם 'חלוק' שכשראיתי אתו פרצתי בבכי.
כי זה היה בגד שלבשתי אחרי שנפטרה, כשבאתי פעם בשבוע, לנקות לסדר.
ויום אחד, ניקיתי את האמבטיה, התרוממתי לתוך המראה שמעל הכיור ו'צעקתי' אמא,
חשבתי שאני זו היא--אני דומה לה , ובלבוש שלה ....זה היה רגע מכונן, מבהיל, משמח, מעציב....
ורציתי לשמור על הבגד, אבל חלפו 30 שנה--מפורר. זרקנו.

יש לי תכשיטים ממנה.(מעטים)
יש לנו מלא דברי ילדים סרוגים, ועכשיו הנכדים נהנים מהם.
מתכונים יש לי בראש--ואני כתבתי.
מצאנו מכתבים שאמא כתבה לאבא ולאחותה, איזה כתב מדהים ושפה עשירה.
לאבא כתבה באידיש ועברית לאחותה בפולנית.

shira323

New member
אז ככה...

לפני כחודש הוצאנו מבית אבא את כל הדברים של אמא ושמרתי לי את הבגדים שלבשה לחתונה שלי כחודש וחצי לפני שנפטרה,
כמובן שקנינו את הבגדים ביחד, את התיק, הצמידים שענדה תמיד, כפפות עור יפיהפיות שמעולם לא עלו עלי כיון שכפות ידיה של אמי המופלאה היו קטנטנות ושלי ענקיות,
הכפפות מייצגות עבורי תקופה יפה. חשבתי שאשמור אותן עבור ביתי... אולי נס חנוכה יזרז את הגעתה...:)
מצאתי באחד הארונות חבילה של גרביים חדשות ועטופות, גרבי ניילון פשוטות לחלוטין אבל הן של אמא אז אני גורבת אותן...

וכמובן - מחברת המתכונים שלקחתי מיד לאחר מותה כדי להצילה מציפורניה של גיסתי...

אני עדיין לא מביאה את עצמי להכין את המתכונים, למעט עוגת התפוזים המהוללת של אמי שהכנתי ליום השנה שלה והאחיין שלי אמר בשמחה שהטעם ממש כמו של סבתא והמחמאה הזו הייתה הטובה ביותר שקיבלתי אי פעם...
אני פותחת לעיתים את המחברת, מעבירה יד על הכתוב ומדמיינת את אמא כותבת בה מתכונים שאיחדו אותנו כמשפחה,

וכמה שאני בוכה....

עדיהר1

New member
לאיילת - התחלתי לקרוא על השירים ושקית הבמבה

ובנקודה שהגעתי לספוג ולסבון ולמגבונים, התחלתי להזיל דמעות, ודרך הדמעות אני קוראת את המשהו שהתחילה לסרוג וספר התשבצים - תודה שאת משתפת.

Ayelet8998

New member
תודה לך..

אני לא מכירה אותך אבל את נשמעת לי דרך הכתיבה מאד רגישה וטובה!

תודה על ההודעות שלך,הן מחממות את הלב.

יש,תודה לאל..

אני הולכת עם צמיד ושרשרת שאמא ענדה מאז ומעולם מבחינתי.היה גם שעון עד שהוא הפסיק לעבוד והפך להיות משחק של הילדים......
שמורים עוד כל מיני תכשיטים שלא נראה לי שאלך איתם אי פעם ואיזה ז'קט ג'ינס שסתם עומד בארון..
חוצמזה יש לי מחברת מתכונים. לאמא היו תמיד מליון פתקים עם מתכונים וכל פעם ביקשה ממני שאמצא בבאלאגן הלא מאורגן שלה מתכון מסויים.באיזשהו שלב הצעתי לה שאסדר במחברת.לה היה נראה שהיא לא תסתדר עם זה ובכ"ז הצלחתי לארגן את הדברים.. בכל מקרה,זכיתי והמחברת הזו אצלי!! (תודות לסדר,גילינו שכמה מתכונים חסרים,כאלה שאמא הייתה עושה "מהראש" ולמזלי הוספנו אותם למחברת בימיה האחרונים...)

good vibrations

New member
גם לי יש דברים דומים

נחמד לדעת שגם אתן מתנחמות מדברים כאלה. גם לי יש פיג'מה שלה שאני לובשת בחורף, כל מיני תכשיטים ותמונות והמון דברים שהיא כתבה. לפני כמה חודשים מצאתי בתוך קלסר שהיה שלה (אני גם משתמשת בחלק מהקלסרים שלה ללימודים) שערה שלה. נורא התרגשתי לגעת במשהו פיזי ממנה. למרות שהרגשתי ממש מוזרה, החלטתי לשמור אותה.
גם חזרתי לאחרונה לענוד עגילי זהב שהיא ואבא נתנו לי ליומולדת לפני המון שנים.
איילת, הבנתי שאת כותבת חדשה בפורום ואני רוצה לאחל לך ברוכה הבאה לבית הוירטואלי הקטן שלנו :) תודה על הודעת השיתוף, זה מאוד נחמד ועוזר לחלוק ולהזדהות

Ayelet8998

New member
כן,הרבה במשותף..

אפילו בעניין השיערה! קטע לא? גם אני קיבלתי עגילים ואני עונדת אותם.

כן,לצערי אני חדשה כאן (ה"לצערי" בגלל הנסיבות.)תודה לך, המקום הזה באמת מקל עלי מאד בתהליך האבל.

הדבר היחידי כמזכרת שנשאר

זה שרשרת לב זהב ובתוכה תמונה שלי ושל התאומה שרשרת שהייתה שמורה אצל חברתה הטובה של הביולוגית שלי ז"ל ששמרה עליה עד שהגעתי במקרה אליה

למעלה