זיכרון

cent91

New member
זיכרון

שלום רב לכולם! אני צריכה מכם שמות של מאכלים אשר יאפשרו לי לשפר את הזיכרון או להבדיל דרכים... אודה על כל עזרה מכם.

ינוקא1

New member
אני לא יודע האם מאכלים

זה הפתרון. אפשר לבצע תרגילים לזיכרון יש את הספר של ערן כץ "סוד הזיכרון המצויין" ועוד.

התשובה קצת תלויה בסיבה לרצון בשיפור הזיכרון

אם מדובר בירידה חדה יחסית, כדאי לשלול בעיות רפואיות, אם לא, משברים רגשיים או נפשיים פוגעים לעתים קרובות בזיכרון וכדאי לבדוק את הכיוון הזה. אם מדובר בירידה מתמשכת, כחלק מהתבגרות/הזדקנות וכו', יש כמובן תרגולים שונים, יש אתרים ותוכניות שונות שמציעות תרגילים (חיפוש בגוגל?) וכמובן תזונה אך בזה אני ממש לא מבין. בכל מקרה יש ספר מעניין מאוד שקיבלתי השבוע (כך שאני רק בתחילתו) אבל הוא מדבר על הפלסטיות של המוח, כלומר היכולת שלו לגדול ולהתפתח וליצור קישורים חדשים באזורים במוח. היכולת הזו מאפשרת לאזורים מסוימים לקחת עליהם את התפקוד של אזורים אחרים שנפגעו או ירדו בפעילות שלהם. למרות שלא נועדו לפעילות הזו מלכתחילה. מה שמעניין הוא שלא מדובר רק בשינויים בזמן ההתפתחות בילדות אלא בתופעות שמתרחשות גם בגילאים מבוגרים, גם במצבים שנחשבו בעבר כבלתי הפיכים. אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל אולי יהיה שם כיוון בשבילך גם כן. אחד הפרקים הראשונים דן גם בזיכרון. בהצלחה! ניר.

השם של הספר הוא

המוח הגמיש. סיפורים מקו החזית של חקר המוח. מאת נורמן דוידג' בהצלחה! ניר.

ilan91

New member
ניתן לשפר את הזכרון

שיפור הזכרון יבוא בעקבות שיפור במצב הבריאות הכללי, אותו ניתן לשפר באמצעות תזונה והרגלי חיים טובים. תפריטו הכולל והרגליו של האדם ולא מאכל זה או אחר , יש בכוחם לסייע. אומרים שגם משחקים יכולים לעזור: שחמט, דמקה, שבץ נא וכדו'

../images/Emo184.gifלשיפור הזיכרון

1 גינקו בילובה מעולה לשיפור הזיכרון אולם במידה ויש לחץ דם גבוה אז מחוץ לתחום,אומגה 3,גינסינג 3 הסוגים שוב במידה ויש לחץ דם גבוה מחוץ לתחום. 2 תרגילים לשיפור הזכרון משחקי זכרון למנהם.

היי cent91

אמנם ביקשת סוגי מאכלים לשיפור הזיכרון, אך תרגילי מוח הם סוג מזון שונה למוח. אופן ביצוע התרגיל - הליכה בהצלבה. [הנעת יד ורגל נגדית,, יד שמאל נוגעת בברך ימין ויד ימין נוגעת בברך שמאל, יש לעשות תרגיל זה שהגב ישר לשם כך יש להרים את מעט את הרגל ניתן לעשות תרגיל זה גם בישיבה או בשכיבה על הגב] מצורף קובץ
תרגיל זה יכול לעזור לך בהחלט בנושא של זיכרון. הוא עוזר לחבר במוח בין ההמיספרה הימינית לשמאלית. תפסית הפרטים והמכלול. וכמו כן שיפור מעבר קו אמצע. רוב הזמן המוח עובד בצורה מוצלבת המיספרה שמאל שולטת על צד ימין והמיספרה ימינית על צד שמאל. למשך שברירי שניות עד מספר דקות יכול להתרחש קצר במעגלים החשמליים שבמוח ץ המוח עובר לעבוד במקביל זאת אומרת שהמיספרה ימין שולטת על צד ימין והמיספרה שמאל שולטת על שמאל. בפועל מה שיקרה זה שבמקום שמערכת הראיה תעשה את ההצלבה ותעשה לי ניתוח שטח ותמקם לי את הדברים בצורה נכונה. [מערכת הראיה עושה הצלבות ויודעת היכן למקם את הדברים במרחב.] כאשר המערכת עושה זאת שהמוח עובד במקביל אנו רואים אמנם משתי העיניים מקטעים מקטעים ועושה את החיבור דרך מערכת הזיכרון. בנוסף התפיסה המרחבית משובשת . ואז אני לא עומדת נכון את המרחק. דברים נופלים מהידיים, נתקלים בשולחן שעומד מאה שנה באותו מקום, הולכים לסלון ולא זוכרים מה שאנחנו רוצים.

ספר נוסף

"מכניסים את המוח לכושר - איך לשפר את תפקודו של המוח ב15 יום" של ד"ר דניאל אמן שהוא פסיכיאטר וחוקר מוח בעל קליניקה ידועה בארה"ב. בהקדמה לספר כותב קולגה שלו בין היתר:" ...השילוב של כימיה עם תזונה, פעילות גופנית אורח חיים בריא ותרופות בעת הצורך הוא שילוב מנצח שנותן למטופל הזדמנות לקחת חלק פעיל בשמירה על בריאותו." וכמובן תרגילי המוח (שהם חלק אינטגרלי מהקינסיולוגיה) אליהם מתייחס גם ד"ר אמן בספרו וממליץ על אחדים מהם (שם עמ' 168-170). בספר תמצאי עצות והנחיות בתחומים הנ"ל שהן ישׂימות וקלות לביצוע. ב ה צ ל ח ה תמר

למעלה