אתה רוצה קצר?
חובת ההוכחה היא עליך - תעשה ריסט ל-iPhone שלך ותראה כמה זיכרון הוא תופס מיד אחרי זה.
אם תופס פחות מהנקסוס שלי - צדקת, אם לא אני צדקתי.

קצר, פשוט, ולעניין!

כל שאר הדברים שכתבת הם בליל שטויות מוחלט.
יש עקרונות שמשותפים לכל מערכות הפעלה, כולל iOS, ויש כאלה שלא.
אני לא יודע מאיזו בחינה אתה רוצה לטעון ש-Android = Windows.

אם מהבחינה שהמשתמש מחליט מהיכן ואלו תוכנות הוא מתקין - אז כן - Android בהחלט זהה מבחינה זו ל-Windows, פרט לגרסאות WP אגב.

אם מבחינת העובדה שהמערכת מתייחסת שונה ליישומים של יצרן המכשיר \ מחשב ויישומים צד שלישי - כאן Android נמצא בין Windows השולחני לבין iOS - הוא לא מתירני כמו הראשון, ולא מוגבל כמו השני.

ואם כבר מדברים על מכשירי WP:
http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_950-7262.php
לספינת הדגל האחרונה יש 3GB. כנראה שמישהו ב-MS קלט שאף אחד לא קונה את הזבל שלהם, אז החליט לנסות להרשים...

ולבסוף - לא הבנתי מה ניסית לומר בכל עניין השימוש בזיכרון?
למה נותנים שטח מוגבל לכל יישום? כנראה כי מישהו בגוגל החליט שעדיף לאפשר למשתמש להריץ יותר יישומים מאשר לאפשר ליישום אחד להשתלט על כל זיכרון המכשיר.

מגבלות מהסוג הזה קיימות גם במחשבים שולחניים, ואף בשרתים, למרות שלאחרונים יש בד"כ כמות זיכרון שנמדד בין עשרות למאות GB.

לפי מקורות שונים, בעיקר stackoverflow (משום מה אין נתונים קונקרטיים בתיעוד של Apple), ב-iOS אין מגבלת זיכרון קבועה מראש עבור יישומים, אבל יישום שחורג מצריכה של 60M פשוט "ייהרג" ע"י המערכת.

זאת נשמעת לי התנהלות תמוהה: במקום לסרב להקצות זיכרון נוסף ולאפשר למפתח יישום להתמודד עם המצב ע"י שינוי דרך פעולת התוכנה או לפחות הצגת הודעה מתאימה למשתמש, פשוט מעיפים את כל היישום לכל הרוחות, ומשאירים את המשתמשים והמפתחים לתהות "מה קרה פה"?

אני לא בטוח אם זה אכן המצב, או שפספסתי משהו בגלל החיפוש הקצר, אבל לאחר שראיתי בעיות אחרות בהם נתקלו מפתחי iOS איתם עבדתי, לא אתפלא אם זה אכן כך...