זיכרון רם 1024

BravoMan

Active member
אבל לא הראיתה כמה זיכרון האייפון שלך תופס אחרי עליה!

הראיתה, שהוא טופס כמעת 1GB אחרי כמה ימים.
אצלי אחרי 3 ימים הוא טפס בערך אותו דבר, מה שאומר, שבמקרה הטוב ה-Android מסתפק באותה כמות זיכרון, ובמקרה הרע ה-iPhone דורש יותר.
&nbsp
אלא אם אתה ברצינות מנסה לשכנע אותי שכדי לפעול עם תוכנות שכבר נטענו, המכשיר צריך גם זיכרון פנוי, מעבר לזה שנמצא בשימוש?

se7en77

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה בדיוק.

האנדרואיד שלך לא מסתפק , אחרת כל המכשירים היו עם 1/2 gb זכרון .

BravoMan

Active member
קוראים לך ביל גייטס?

648K מספיק לכולם?
&nbsp
ה-Nexus 4 שלי תופס 0.42GB RAM בעליה, מה שאומר שהוא יכול היה להסתפק ב-1GB RAM כולל.
&nbsp
ב-Google החליטו לתת יותר, לא כי הוא חייב, אלא כי זה ייתן לי לעשות יותר.
&nbsp
אנסה להמחיש לך את זה בשפה שאולי תבין:
למה Apple שמים 16GB RAM ב-Mac Pro שלהם? האם מערכת ההפעלה שלו כ"כ כבדה שהיא צריכה את כל הזיכרון הזה כדי לרוץ?
ואם כן, למה ב-iMac יש חצי מזה? המערכת שלו יותר חסכונית?
&nbsp
התשובה היא כמובן שהזיכרון הנוסף נותן למשתמש להפעיל יותר יישומים במקביל ולהפעיל יישומים יותר כבדים, או לטעון קבצים גדולים יותר ליישומי עריכה שונים.
&nbsp
אתה רוצה לדעת כמה זיכרון מכשיר *חייב* - תבדוק כמה הוא תופס מיד אחרי עליה.
זה מה שהוא "חייב" - כל השאר - ככל שיש יותר, כך משתמש יכול להפעיל יותר תוכנות במקביל.
&nbsp
באייפון הן אומנם לא ממש רצות במקביל, אבל יש השפעה מסוימת על מהירות כשלא צריך לטעון תוכנה מחדש ל-RAM כשחוזרים אליה.

se7en77

New member
עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה

באנדרואיד כמו במערכת הפעלה חלונות אתה צריך זכרון פנוי להריץ תוכנות , מה לעשות שבאייפון לא .
אנדרואיד מתנהגת כמו חלונות ... הנה בטח עוד משהו שישגע אותך , מה לעשות , זה נכון .
תזכיר לי מה קרה במכשירים שקיבלו את דליפת הזכרון בגירסאת הלוליפופ או במכשירים שאין להם מספיק זכרון פנוי , איך הם מתנהגים .
כרגיל , אתה כותב מילים ומשפטים על כלום ועדיין בטוח שאתה צודק , כמו הסנטולוגים המצאת אמת משלך ולא משנה מה יגידו , אתה צודק .
סופ״ש נעים .
בניגוד אליך יש לי שני מכשירים פעילים . אחד מהם עם אנדרואיד . אז חלאס עם החירטוטים שלך .

BravoMan

Active member
אייפון לא צריך זיכרון פנוי כדי להריץ תוכנות?

אז מה הוא כן צריך? אבקת פיות?

תזכיר לי למה מנהלת הפורום הזה פרסמה פה מדריך לניקוי זיכרון במכשירי iOS?
הרי הם באורח קסם בכלל לא משתמשים בזיכרון RAM להרצת תוכנות!

ברצינות, יש לך מושג קלוש איך מחשבים עובדים???

se7en77

New member
לפחות אתה מסכים שחלונות = לאנדרואיד ... אבל

רגע בעצם אפילו ל-WINDOWS PHONE מספיק ג'יגה ( יש לי מכשיר אפילו עם חצי ).
&nbsp
אז כבר שתי מערכות הפעלה לא צריכות כל כך הרבה זכרון !!!!!
&nbsp
אתה מבקש X זכרון ומקבל אותו , לא מעניין אותך מה רץ כרגע ( הרי בעצמך אמרת שאין MT ) אז אין סיבה להחזיק דברים בזכרון הרגיל ולכן זה מספיק שלא כמו באנדרואיד שלא מציע SWAP ( חשבתי שאתה מבין בזה קצת יותר ).
&nbsp
http://developer.android.com/training/articles/memory.html
&nbsp
עוד עובדה שאני לא בטוח שאתה מכיר
&nbsp
To maintain a functional multi-tasking environment, Android sets a hard limit on the heap size for each app.
&nbsp
ותסביר לנו למה זה ?
רמז : כל מכשיר שונה בכמות הזכרון.
&nbsp
נראה לי גם ב-WP זה ככה אבל אני לא יודע כי לא התעסקתי איתו.
&nbsp
עכשיו צא למגננה שלך ( שזה לא יהיה ארוך בבקשה ).

BravoMan

Active member
אתה רוצה קצר?

חובת ההוכחה היא עליך - תעשה ריסט ל-iPhone שלך ותראה כמה זיכרון הוא תופס מיד אחרי זה.
אם תופס פחות מהנקסוס שלי - צדקת, אם לא אני צדקתי.
&nbsp
קצר, פשוט, ולעניין!
&nbsp
כל שאר הדברים שכתבת הם בליל שטויות מוחלט.
יש עקרונות שמשותפים לכל מערכות הפעלה, כולל iOS, ויש כאלה שלא.
אני לא יודע מאיזו בחינה אתה רוצה לטעון ש-Android = Windows.
&nbsp
אם מהבחינה שהמשתמש מחליט מהיכן ואלו תוכנות הוא מתקין - אז כן - Android בהחלט זהה מבחינה זו ל-Windows, פרט לגרסאות WP אגב.
&nbsp
אם מבחינת העובדה שהמערכת מתייחסת שונה ליישומים של יצרן המכשיר \ מחשב ויישומים צד שלישי - כאן Android נמצא בין Windows השולחני לבין iOS - הוא לא מתירני כמו הראשון, ולא מוגבל כמו השני.
&nbsp
ואם כבר מדברים על מכשירי WP:
http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_950-7262.php
לספינת הדגל האחרונה יש 3GB. כנראה שמישהו ב-MS קלט שאף אחד לא קונה את הזבל שלהם, אז החליט לנסות להרשים...
&nbsp
ולבסוף - לא הבנתי מה ניסית לומר בכל עניין השימוש בזיכרון?
למה נותנים שטח מוגבל לכל יישום? כנראה כי מישהו בגוגל החליט שעדיף לאפשר למשתמש להריץ יותר יישומים מאשר לאפשר ליישום אחד להשתלט על כל זיכרון המכשיר.
&nbsp
מגבלות מהסוג הזה קיימות גם במחשבים שולחניים, ואף בשרתים, למרות שלאחרונים יש בד"כ כמות זיכרון שנמדד בין עשרות למאות GB.
&nbsp
לפי מקורות שונים, בעיקר stackoverflow (משום מה אין נתונים קונקרטיים בתיעוד של Apple), ב-iOS אין מגבלת זיכרון קבועה מראש עבור יישומים, אבל יישום שחורג מצריכה של 60M פשוט "ייהרג" ע"י המערכת.
&nbsp
זאת נשמעת לי התנהלות תמוהה: במקום לסרב להקצות זיכרון נוסף ולאפשר למפתח יישום להתמודד עם המצב ע"י שינוי דרך פעולת התוכנה או לפחות הצגת הודעה מתאימה למשתמש, פשוט מעיפים את כל היישום לכל הרוחות, ומשאירים את המשתמשים והמפתחים לתהות "מה קרה פה"?
&nbsp
אני לא בטוח אם זה אכן המצב, או שפספסתי משהו בגלל החיפוש הקצר, אבל לאחר שראיתי בעיות אחרות בהם נתקלו מפתחי iOS איתם עבדתי, לא אתפלא אם זה אכן כך...

se7en77

New member
ראית באיזה מקום שאמרתי שהוא תופס יותר או פחות

אמרתי שכמות הזכרון באנדרואיד בעליה שווה כמעט לכמות הזכרון שיש בכלל באייפון.
&nbsp
מה הגודל שגוגל מסכימים לאפליקציה לדרוש , ספר לנו ( הרי מצאת באיזה אתר את של אפל , שגם זה לא בטוח אלא משהו שמפתח רשם )?
מה קורה שגוגל לא מסכימים לדרישה ? אני אעזור לך ... מופיעה הודעה ממש יפה של ... אתה תמשיך מפה.
&nbsp
הסתבכת קצת עם עצמך...... הידע כבר לא משהו ששמים אותך במקום ומספרים לך דברים שלא ידעת .
&nbsp
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
נכון, אמרת, והראיתי לך שזה לא נכון!

מכשיר Android לא תופס 1GB זיכרון בעליה!
ואתה עדיין מסרב להראות כמה מכשיר iPhone תופס בעליה כדי שנוכל להשוות ולדעת אם המערכת שלו באמת חסכונית, כמו שאתה כל הזמן טוען.
&nbsp
ואם אתה חושב שהודעות מסוג "יישום X עצר" שרואים מבקרים מסוימים במערכת Android הן בגלל מה שרשום בקישור על הקצעת heap שהבאת בהודעה הקודמת, הרשה לי לומר רק דבר אחד:
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

se7en77

New member
במיוחד בשבילך

1+1 ואייפון ראש בראש אחרי ריסטרט
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
היידד! ניצחת!

לפי החשבון שלי, נראה כי ב-OnePlus יש 30MB זיכרון תפוסים יותר מאשר ב-iPhone!
&nbsp
אבל דבר אחד עדיין תמוהה בעיני:
על פניו, יש פחות זיכרון פנוי ב-iPhone אחרי עליה, ממה שהיה בתמונה שפרסמת בה הוא עבד מספר ימים.
למעשה, נראה שאייפון עולה כשהזיכרון שלו כבר מפוצץ.
&nbsp
מעניין למה זה קורה, ומה המערכת עושה ברגע שהמשתמש בא לפתוח יישום נוסף?

se7en77

New member
אף פעם לא התעמקתי בזה , אני רק יודע שאין

לה את ה-"אוסף זבל" שיש באנדרואיד בגלל ה-JAVA.
&nbsp
כנראה משתמשת ב-SWAP FILE כי גם ככה אין צורך שייפעל תמיד.

YosMan1

New member
אתה מפספס את זה ש IOS כתובה בצורה הרבה יותר טובה יעילה וחכמה

ולכן עם 1 GB נותנת ביצועים שבאנדרואיד צריך 3-4 GB.
כנ"ל עם מהירות וכמות המעבדים.
&nbsp

BravoMan

Active member
לחלוטין לא!

Mac, בהיותו "מחשב אמתי" שעובד בפרדיגמת תוכנה שונה לחלוטין, חייב כמות זיכרון לא קטנה מזו של PC, בהתאם כמובן למשימות שמבצעים בו.
&nbsp
כך למשל, בזמנו, iMac שרכשנו לצורכי פיתוח ל-iOS, יצא משימוש מהר מאוד בגלל שלא היה ניתן להרחיב לו את ה-RAM.
המפלצות היקרות יותר של Apple לשימוש מקצועי מגיעות מראש עם כמויות מכובדות של RAM, לא פחותות מאלה של מקביליהם ללא סמל התפוח.
&nbsp
אלא שהטלפונים שלה תמיד היו נחותים מבחינת חומרה.
בהתחלה זה היה חוסר 3G, אחרי זה מסכים קטנים, היום זה רזולוציה, חוסר NFC, ועוד כל מיני צרות.
&nbsp
כמובן, כשמחנכים את המשתמשים שאי אפשר לעשות כל מיני דברים עם הטלפון, אין בעיה - כי אין ציפיות.

Y. Welis

New member
שנים הוא היה עם פחות, ועבד. תלוי בסוג ה-OSX או קודמותיה

דווקא הוירטואל משין של ג'אווה שהיא בבסיס האנדרואיד, חייבה יותר זיכרון RAM.
&nbsp
אם כי היום ההבדל בין RAM ל-ROM הולך וקטן עם עליית מהירות הגישה. סביר שיעלם בתוך שנים ספורות.

BravoMan

Active member
שוב כמה טעויות טכניות:

ראשית, מה זה בדיוק "עבד"?
אם כל מה שעשית איתו היה לערוך מסמכים ולגלוש באינטרנט, אז כן - אני בטוח שהוא שירת אותך שנים עם מערכת ישנה איתה יצאה וכמות קטנה של RAM.
&nbsp
אני מכיר גרפיקאי שעדיין עובד עם Mac מבוסס מעבד של מוטורולה ו-OS 9.
&nbsp
כמובן, שמי שרוצה לפתח ל-iOS למשל, מחויב ע"י Apple לגרסה מינימלית של מערכת הפעלה וכלי פיתוח, ודרישות הזיכרון של אלה הולכים ותופחים כל הזמן.
&nbsp
הסיבה אגב, לא לגמרי ברורה, כי בסיס הכלים האלה, שהוא קוד פתוח ועובד גם על פלטפורמות אחרות, לא באמת מגדיל את הדרישות מגרסה לגרסה.
&nbsp
ROM, או יותר נכון NAND FLASH שמשמש לאחסון בטלפונים מודרניים רחוק כמה סדרי גודל טובים ממהירות של RAM ואינו הולך להחליפו.
Intel דווקא מפתחת טכנולוגיה חדשה לגמרי שכן תתקרב למהירויות RAM אבל תמשיך לשמור מידע ללא זרם חשמל קבוע, אבל ייקח עוד כמה שנים עד שזה יגיע לצרכן.
&nbsp
ולגבי Android:
עד לפני כמה שנים היית צודק, אבל המערכת כבר לא מכילה מכונה ווירטואלית של Java.
&nbsp
עוד החל מגרסה 5 (אופציה היית קיימת למפתחים גם ב-4.4) המערכת עובדת על משהו שנקרא ART, שלמעשה מקמפל את היישום בזמן אמת לקוד מכונה "native" שמתאים בול לטלפון עליו הותקן היישום.
&nbsp
שים לב, כי זה לא אומר שהיישום צריך להיכתב מחדש - תהליך ההמרה קורה על המכשיר ואוטומטי לגמרי, כך שגם יישום שנבנה ל-Android 1.5 ולא עודכן מאז, יעבוד באותה צורה.
&nbsp
יש דבר אחד שבאמת דורש יותר RAM ב-Android: יכולת אמתית של תוכנות לרוץ ברקע, כמו שקורה ב-PC.
יכולת שעד היום אינה קיימת ב-iSO.
&nbsp
מצד אחד, יש לזה חיסרון של זבל שיכול להצטבר ולהעמיס על הזיכרון, להאט את המכשיר ולזלול סוללה.
מצד שני - היות ומדובר במכשיר שאנשים מצפים ממנו להרבה פעולות שותפות בזמן אמת, שמחובר לאינטרנט באופן קבוע והולך איתנו לכל מקום, זה אך ורק הגיוני לאפשר למפתחים ליצור תוכנות הפועלות ברקע ולמשתמשים להתקין תוכנות כאלה שיספקו להם שירותים שונים ומשונים.
&nbsp
ובספו של ים, גם ל-iPhone יש מדריכים לניקוי זיכרון, למרות מאמציה של Apple לשמור עליו וכל המגבלות הנובעות מכך.

ido214

New member
אשמח לדעת איזה שימושים אתה עושה במולטיטאסקינג המופלא שיש לך

BravoMan

Active member
שום שימוש!

שברתי את הראש כמה ימים טובים איך להדהים אותך, ולא מצאתי דרך.
הרי ידוע שאם Apple לא ממשו, או יותר מזה - חסמו משהו, זה בטוח דבר שאף אחד לא צריך.
&nbsp
והרי אני לא אוכל להדהים אף אחד בזה שיש לי על המכשיר חנות יישומים שמתעדכנת ברקע בלי שום תלות בשרתי Google.
או, שאני יכול בלי root לשים תוכנה שתסמלץ נסיעה בכל מקום בעולם כדי לבחון כל מיני תוכנות ניווט.
או שאני יכול לקיים שיחת סקייפ בזמן שאני עורך מסמך...
&nbsp
אזוב, מולטיטאסקינג זה לגיקים!

YosMan1

New member
וואו מדהים.אני בטוח שאחרי שהבנו את השימושים המדהימים האלו

מאות מליוני לקוחות אפל בכל העולם זורקים את האייפונים שלהם ורצים לקנות מכשירי אנדרואיד כדי שיוכלו להתעסק ברוטים, חנויות אפליקציות אלטרנטיבית (ובדר"כ גנובות) וסימולציות של כתיבת תוכנות.
מדהים איך הם לא הבינו את טיפשותם עד עכשיו כשסוף סוף כיוונת אותם אל האור.

למעלה