זיכרון חלומות

לקשמי

New member
זיכרון חלומות

למרות שאני מנסה לעשות יומן חלומות, מה לעשות גם לי יש את הבעיה של לזכור חלומות. אני מתעוררת באמצע הלילה או בבוקר וזה די מבאס כי אני יודעת שחלמתי משהו, אבל לא זוכרת מה חלמתי. אני מנסה את השיטה הזאת של לעצום עיניים ולחשוב מה חלמתי וכו' אבל זה לא עובד. למישהו יש רעיונות מה לעשות?

לקשמי

New member
אה, וניסיתי גם את האוטוסוגסטיה

כלומר לפני ההירדמות להגיד לעצמי "אני הולכת להירדם ואחרי שאתעורר אזכור את כל החלומות". ושוב, זה לא עבד. אני זוכרת שחלמתי, אבל לא זוכרת מה, בכל אופן לא מספיק בשביל לכתוב. (כאילו מה יצא לי מזה שאני אכתוב שהיו אנשים בחלום שזה בעצם כל מה שאני זוכרת). אגב, לפני יומיים הייתי בהרצאה על חלומות צלולים ובסוף ההרצאה שאלתי איך לשלב בחלום הצלול גם את מה שאני רוצה לעשות וגם לא להתעורר מהר מדי. המרצה אמר לי לקבל את מה שיש, כלומר גם אם התעוררתי, לקבל את זה. מעין שלום פנימי כזה.
אולי זה אותו דבר לגבי זיכרון חלומות? פשוט לקבל את זה שלא כל לילה אני אזכור את החלומות?

לקשמי

New member
טוב, בינתיים מצאתי מאמר בעניין

המאמר הזה, אולי לא מחדש הרבה בעניין של איך לזכור חלומות אבל נראה לי שסעיף 4 במאמר מדבר אליי הכי הרבה. אולי, כמו שכתוב שם אני צריכה באמת להיות יותר סבלנית בעניין הזה ופחות "להלחץ".

לקשמי

New member
ההרצאה

ההרצאה הועברה ע"י קרייג ווב, שהוא בין היתר גם מדען ולכן עוסק יותר בפן המדעי של החלומות הצלולים. (הבנתי שהוא גם קשור למכון לחקר החלומות הצלולים ובין החלוצים בשיתוף במחקר על החלימה הצלולה), לכן רוב ההרצאה באמת הייתה על הפן המדעי של החלומות הצלולים, הוא סיפר על מחקרים שהוא השתתף בהם וכו', על ההיסטוריה של החלומות, איך חלומות עזרו לאנשים בהיסטוריה לפתור כל מיני בעיות, דברים שהם די ידועים בסה"כ. ציפיתי דווקא שהוא ידבר יותר על איך להגיע לחלומות צלולים, שהוא אמנם קצת נגע בזה ונתן פה ושם טיפים, וגם בסוף כשמישהו שאל אותו על בדיקות מציאות הוא נתן כל מיני טיפים כמו למשל להסתכל על הידיים במשך 10 שניות ולראות אם הן "מתעוותות" (האמת שרק בהרצאה הזאת הבנתי את המשמעות של בדיקת המציאות הזאת. כלומר עד אז ידעתי שיש בדיקת מציאות כזאת של להסתכל על הידיים אבל אף פעם לא הבנתי אותה ממש ואיך היא אמורה להגיד לי אם אני חולמת. רק בהרצאה הבנתי יותר). חוץ מזה מכיוון שההרצאה הועברה באנגלית ואני ממאותגרי האנגלית, הקשבתי יותר לתרגום ויכול להיות שפספסתי כמה דברים... אבל סה"כ קרייג ווב עשה עליי רושם של אדם מאוד נחמד ושאפשר היה עוד ללמוד ממנו אם לא הייתה הגבלה של זמן. חבל שאני לא יכולה ללכת לסדנא שהוא מעביר בסוף השבוע הקרוב בראש פינה. בכל אופן, שווה גם להציץ באתר שלו. אפילו אני עשיתי מאמץ לקרוא חלק מהמאמרים תוך כדי הצמדות למילון מורפיקס.

1crazyhorse

New member
רק סדנת סופ"ש בראש פינה.

רציתי ללכת לסדנה הזו, אבל רחוק לי. גם לזו שבת"א רציתי ללכת אבל לא התאפשר לי. תודה על הפירוט.

silverhawk

New member
יש כמה דברים שאת יכולה לנסות

נסי להריץ בראש דמויות\מקומות מהחיים, סיטואציות שונות, מילים שונות. זאת בתקווה שאחד מהם יעורר אצלך אסוציאציה למשהו שהתרחש באחד החלומות. על אותו עקרון את יכולה להריץ חלומות עבר (עם דגש על חלומות שחזרו על עצמם בריאציה זו או אחרת בתקופה האחרונה). יצויין, שאת הדברים האלו יש לעשות רק לאחר שמיצית לחלוטין את התהליך הרגיל.

לקשמי

New member
תודה, אני באמת אנסה

אגב, באותו לילה שלא הצלחתי לזכור כלום מהחלומות שלי, רשמתי בסוף משהו "דמוי חלום" כלומר עוד לא ממש נרדמתי אבל רץ לי איזה סרט בראש שאני לא יודעת עד כמה לקרוא לו חלום, כי כאמור לא הייתי ממש רדומה, אבל מצד שני זה גם לא היה חלום בהקיץ. (כי חלום בהקיץ זה משהו שאני מחליטה לחלום ושולטת בו ובמקרה הזה זה היה דומה יותר לחלום מתוך שינה, שבא באופן טבעי). בכל אופן, הלילה באופן יחסי זכרתי קצת יותר חלומות.

חוק צח

New member
קראתי שכל דבר שאת זוכרת יגרור אחריו שיפור

בזיכרון אפלו אם זה רק אנשים ויותר מכך, שזה אפילו עוזר לרשום עם איזו תחושה התעוררת בבוקר או שיר שנתקע לך בראש ואפילו סתם להמציא איזה סיפור כי זה הכל יהיה איכשהו כן קשור למה שחלמת ובימים שאחכ זה ישתפר, כמו שקורה כשכן זוכרים חלומות או חצאי חלומות, ודרך כתיבתפ החלומות הבאים נהיים הרבה יותר ברורים.

MetalSinagouge

New member
אולי ויטמין בי6?

חלק אומרים שזה הפך את החלומות שלהם למטורפים (וכתוצאה מכך גם קלים לזיכרון) וחלק אומרים שזה לא משפיע. כמו כן, נראה לי שאם תלכי לישון מאוחר מספיק, ככה שתתעוררי בשעות יום שבהן את בד"כ ערה (נניח 10 בבוקר?) סביר שהזיכרון יהיה טוב יותר כי רמת הסירוטנין אמורה להיות גבוהה יותר, על פי פיזיולוגים שונים כגון אלן הובסון.

לקשמי

New member
הניסיון מראה לי את ההיפך

דווקא כשאני הולכת לישון מוקדם, זה מגביר לא רק את הסיכוי שלי לזכור חלומות טוב יותר אלא גם את הסיכוי לחלום חלומות צלולים. הבעיה היא שיש לי שכן מעצבן שמרעיש כל הלילה ובגללו אני לא יכולה ללכת לישון בשעות נורמאליות.
לגבי ויטמין בי6 נראה לי קצת תמוה, אף פעם לא שמעתי על זה. אבל אולי...

MetalSinagouge

New member
האמת שגם אצלי זה ככה.

לכן הממצאים האלה לא תמיד עולים בקנה מידה עם הניסיון. תגגלי dream recall vitamin b6, יש על זה פול חומר בפורומים שונים. בעיקרון לי אין ממש בעיה עם זיכרון ברגע שאני רוצה, אבל היה יכול להיות מגניב למצוא אוכל שגורם לחלומות צלולים. יש מצב שדג גורם לזה? ז"א.. לפני יומיים לא אכלתי כלום כל היום חוץ מדג ובננה. ואז היה לי חצלול ספונטני. אולי משהו שקשור לאומגה-3. מי יודע. נסי לדבר עם השכן הזה כי זו ממש חוצפה, או אפילו להתקשר למשטרה (או לארגן משהו עם שכנים אחרים כי אם את שומעת אותו בטח גם אחרים).

לקשמי

New member
הבעיה עם השכן

היא שקודם כל ניסיתי לדבר איתו כבר אינספור פעמים. הוא כל פעם אומר בסדר, אני אהיה יותר בשקט וכו' אבל זה מחזיק מעמד ללילה אחד במקרה הטוב. והבעיה היא שזה לא רעש שאפשר להתלונן עליו במשטרה כי הבעיה היא שבעצם המיטה שלי נמצאת בצמוד לקיר שגובל עם המטבח שלו ומשום מה כל הלילה הוא שוטף כלים ודופק את הכלים על הקיר כך שאני שומעת את הדפיקות וזה מה שמפריע. זה לא שהוא שומע מוסיקה בפול ווליום או משהו כזה. (ואני גרה בדירת חדר קטנה כך שאין לי הרבה לאן לברוח). בכל אופן לגבי ויטמינים וכו', אני לא בטוחה שיש קשר. אין לי מושג לגבי דג כי אני צמחונית. מה שכן אכלתי אתמול משהו עם הרבה אגוזי מלך, שגם בהם יש אומגה 3 והיה לי הלילה חלום צלול (ובכלל מילאתי הלילה 2 עמודי פוליו עם החלומות שהיו לי!) אבל אני לא חושבת שיש קשר.

MetalSinagouge

New member
דווקא יכול להיות שיש.

פעם ראיתי רשימה של חומרים שיש בהם הרבה בי 6 (את דיברת על אומגה, לא משנה
): בשר, תותים, בננות, ועוד. אבל בתכלס נראה לי שאם כבר מנסים משהו כזה עדיף ללכת למקור ולנסות את עשבי החלימה למיניהם. למרות שקאלאה הוא מאוד מר, וחלק אומרים שזה לא פעל עליהם. זה ממש מבאס.

ילד רע 16

New member
אני לא רציך יומן, למען האמת.

התחלתי עם יומן ואז לאט לאט אני זוכר את כל חלומותיי. בבוקר, אני לא שם לב אפילו ואני מתחיל לעבור על החלומות שלי כי זה מעניין אותי. היומן הוא בעצם כלי כדי לדפדף בחלום, אבל אפשר לעשות את זה בלי יומן =] (לי זה קל)

MetalSinagouge

New member
המטרה היא לזכור, יומן הוא לא חובה:)

ז"א הוא כן, אבל אם אתה זוכר בלעדיו, מה טוב.

למעלה