זיכרון ולימודים

זיכרון ולימודים

הרבה מהלימודים בכיתה ג' דורשים שינון וזיכרון: לוח הכפל, באורי תפילה, פירושי מילים, הכתבות. והבת שלי - לא זוכרת! כיצד ניתן לעזור לה בתחום זה? תודה מראש.

נסי את השיטה הבאה...

הליכה אינסופית בעקבות השמונה - שימי 2 כסאות במרחק של 2-3 מ אחד מהשני והוליכי את ביתך בינהם בצורת השמונה. בתחילה לכי איתה, צרי לה חוויות טובות ע"י משחקים - הליכה מהירה, איטית, מחיאת כף שמגיעים לכל כיסא וכדומה... אחרי כמה ימים שהיא כבר רגילה, אוהבת והולכת לבד תתחילי להכניס את השינון והזכרון. את יכולה לפני לבקש ממנה לתאר לך את כל סדר היום שלה מהקימה בבוקר עד לרגע המדובר ולבקש ממנה לספר לפי הסדר על כל פרט שהיא זוכרת (בעודה צועדת על השמונה), דבר זה מפתח את האינטלגנציה הלוגית. לגבי התרגול - עשי זאת איתה בעודה צועדת על השמונה, את לא תאמיני לגבי יכולת הקליטה שלה. קני לוח כפל גדול ובקשי ממנה לשנן את לוח הכפל תוך כדי שהיא צועדת על השמונה - מצאי ביחד איתה את הנקודה בה היא יכולה להסתכל על לוח הכפל בעודה צועדת מבלי להזיז את עיניה ממנו במשך הצעידה. אותו הדבר עשי עם לוח מחיק כאשר את כותבת לה על הלוח את ההכתבות, פירושי המילים וכדומה... אני רוצה לציין שכל צעידה על גבי השמונה לא תארך בתחילה יותר מחמש דקות ואח"כ, בזמן הטמעת החומר בזיכרון לא יותר מ 10 דקות לכל פעילות. וזכרי - צרי בתחילה חוויות טובות בזמן ההליכה. בהצלחה.

פלגיה

New member
עדי, תודה על תגובתך

אשמח לשמוע מה החשיבות הרבה שיש לצורת הספרה 8 בעיניך.

מנפלאות השמונה העצל...

בקינסיולוגיה אנחנו משתמשים בצורות שונות של עבודה עם השמונה העצל... השמונה העצל (שוכב) מפעיל את שני המיספרות המוח הימני והשמאלי דרך חציית קו האמצע ובכך הוא נפלא ללמידה, לזכרון, ולעוד הרבה דברים נוספים. נסי משהו - שתרצי להזכר במשהו תשרבטי 8 עצל - שימי לב מה קורה לך :) אנחנו משתמשים בשמונה העצל בשרבוט, לעיניים, שמיניות האלף בית (לכתיבת האותיות) ובהליכה. כאשר לכל מצב יש השלכות אחרות. ההליכה האינסופית ע"ג השמונה הוא תהליך טיפולי\הדרכתי - שלם. בו אנו מפתחים את שבעת האינטלגנציות ע"י ההליכה ע"ג השמונה כאשר לכל פיתוח אינטלגנציה יש תהליך אימון משלה. שבעת האינטלגנציות הם - תנועתית, חזותית-מרחבית, שמיעתית, מילולית, בין אישית, לוגית, תוך אישית. אם את רוצה אני יכול להפנות אותך לספרות בנושא. ועכשיו בכדי שלא תחשבי שאני מדבר סינית :) קחי משהו רך ביד (פלסטלינה עדיפה) ולכי להתנסות. תתחילי ללכת ע"ג השמונה האינסופי בעודך מדברת, חושבת - על נושא בעייתי כלשהו בחייך. שימי לב מה קורה לך בנושא תוך כדי הדיבור\חשיבה עליו בעודך הולכת ע"ג השמונה. בכל מקרה אני כאן :)

מאד מעניין! תודה רבה!

הדפסתי ואנסה עם הילדה. שמעתי גם על תרגילים שמשלבים הרמת ברך ימין לכיוון מרפק יד שמאל, שעוזרים לפיתוח המוח. בכל אופן, ואם באי הפורום מעוניינים - אעדכן בתוצאות. ושוב תודה.

בכייף :)

את מדברת על תרגיל הצלבה שקוראים לו דילוג משולב. כל תרגילי ההצלבה הם טובים ומאפשרים פיתוח מיומנויות החשיבה. צרפתי קובץ לגבי התרגיל שאת מדברת עליו. לעיתים לילד קשה לבצע את התרגיל וכאשר הוא מצליח לבצע אותו באופן רציף משתפרת אצלו אותה מיומנות שהיתה לקוייה. חשוב גם כאן ובייחוד עם ילדים ליצור אוירה של חוויה ומשחק...בכדי שהילד ירצה לעשותו. לגבי ההליכה ע"ג השמונה אם תרצי אני יכול לצרף חומר נוסף להעמקה. בכל מקרה אשמח אם תספרי איך זה הולך לכם. עדי

כן

לכדרר כדור וכל פעם שמגיעים לנקודה שהתחלנו להחליף את היד המכדררת. פעילות נפלאה לעבודת המוח השלם ולמערכת המוטורית. דרך נוספת היא עם כדור טניס (או כל כדור קטן אחר) ולהעביר את הכדור בזמן ההליכה מיד ימין ליד שמאל - נפלא לכל נושא התקשורת. מצורף קובץ לכל מיני פעילויות ומה הן מפתחות.

פלגיה

New member
יש ספר שנקרא "סוד הזיכרון המצויין"

כתב אותו ערן כ"ץ שהוא שיאן-גינס בהפגנות-זיכרון של מספרים ורשימות וכדומה. הוא נותן בספר המון רעיונות וטיפים לשינון מועיל של דברים שצריך לזכור. אחת העצות שלו עוסקת בדימיון - להתאים לכל פריט שצריך לזכור תמונה שתזכיר אותו, ולקשר אליה הרבה חושים (צבעים חזקים, קולות, ריחות, תמונות מצחיקות וכדומה) כך שהמילה תיקשר בתמונה על כל החוויות שלה.

למעלה