זיוי האחת והיחידה

זיוי האחת והיחידה

הכנתי את עוגיות הריבה עליהן המלצת - ובצדק. הן טעימות מאוד. רק שהבצק היה קשה מאוד לרידוד. הוא ממש התפרק והיה צורך לרדד ממש ממש בעדינות. האם גם לך זה קרה?

היי חמודה../images/Emo140.gif לי הבצק היה רך מאוד

מאוד הוספתי קמח ועוד קמח משום מה החמאה נמסה מהר מאוד עזבתי במקרר הרבה יותר משעה כימעט שלוש שעות אפילו יותר ואז שוב לשתי והוספתי עוד קמח עד שכל הבצק נהיי נוח לעבודה העוגיות יצאו קצת לי קשות כי אבל לבסוף יצא טעים טעיםםםםםםםםם לא נשאר כלום יש עוד מתכונים טובים אני רוצה לנסות עוד מתכון אחד שמישהו כאן העלה הנה זה
עוגיות ריבהו arnonr / מתכונים[מצורף קובץ jpg] ו 10:01 | 18/05/06 הי לכולם, ניסיתי אותן לפני כמה זמן ויצאו אחלה. מומלצות ביותר! היו כמה לינקים למתכון גם בפורם הזה. מקור המתכון: יעל מוינה, פורום האוכל של Ynet (הערות שלי שלא היו במתכון המקורי בהדגשה). עוגיות עם החור באמצע וריבה מצרכים : 300 גרם קמח 200 חמאה 100 גרם א. סוכר ביצה שקית סוכר וניל אופן ההכנה : ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה אליה שוב שורת עיגולים אבל בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני להזהבה, זהירות הן נאפות מהר. (זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות). כשזה אפוי, מורחים מעט ריבת משמש (נדמה לי שבארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) סוגרים עם העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר ( אני פיזרתי א. סוכר על החצי העליון לפני הרכבת העוגיה ע"מ להשאיר את הריבה בצבעה המקורי). זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא ממממממממממממממ arnonr

אילנית12

New member
ממליצה על המתכון הזה.

עוגיות ריבה מתכון שניסיתי החומרים: 200 גרם מחמאה 2 אבקת אפיה 2 סוכר ווניל 1 כוס סוכר 4 ביצים 1 ק"ג קמח רגיל קורט מלח אופן ההכנה: 1 מערבבים את כול החומרים בתוך קערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד,מרדדים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים מספר זוגי של עיגולים. 2 במחצית מן העיגולים קורצים עיגול קטן במרכז,בעזרת הפקק של בקבוקון תמצית ווניל. 3 מסדרים את כול העיגולים על תבנית משומנת ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות כ 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות(זהירות נשרפות מהר) 4 מורחים על העוגיות השלמות מעט ריבה ומכסים בעיגולים של החור. 5 מפזרים אבקת סוכר. הערות שלי:אפיתי בטורבו עשיתי מילוי גם ממרח שוקולד,ריבת חלב,וריבות בשני צבעים. חוסל באותו יום. מקור המתכון:מגזין דרך האוכל.

אילנית 12 יקרה, הכנתי גם מתכון זה

והוא אכן מוצלח מאוד. הטעות שלי היתה שלא רידדתי את הבצק מספיק דק והעוגיות תפחו כך שיצאו עוגיות שמנמנות. אני אופה המון המון לבני החייל הקרבי. רוב המתכונים הן שלכן והחיילים כולם נהנים מהגיוון.

למעלה