זיהום בציפורן

kerend

New member
זיהום בציפורן

שלום רב, זה התחיל בכאב בבוהן רגל ימין כמו של ציפורן חודרנית. חתכתי קצת ציפורן ולאחר כשעה קלה התחיל לשרוף לי ממש אזור הבוהן, כאב שהקרין גם לכף הרגל העליונה. האזור התנפח, נהיה אדום , הציפורן בצידה השמאלי חלק קטן הקרוב לעור בצבע צהוב כהה. הכאב המשיך ליומיים נוספים, מרחתי משחה ושמרתי על האזור חבוש. כמה ימים לאחר מכן יצאה מוגלה ועדיין האצבע והציפורן נראו לא טוב. הכאב פחת והתחיל להעלם. הייתי אצל רופא עור שאיבחן שזה זיהום ונתן לי טיפות לקרומיצין לציפורן ומשחת טרידרם לעור שליד. אמר לי להשתמש עד שאני רואה שהכל נעלם. אשמח לקבל חוות דעת, בנוסף שאלה ששכחתי לשאול את הרופא : האם ביומיום עליי לשמור על האזור חבוש או פתוח ? להמשיך לנעול נעליים פתוחות (סנדלים) ? או שאפשר גם נעליים סגורות(ספורט) ? בתודה מראש.

פָּרוֹנִכְיָּה

שלום , ע"פ הפרטים שציינת יש לי הרושם כי אתה סובל מ-פָּרוֹנִיכְיָּה. אתה מספר שהכל החל לפני מספר ימים - דהיינו נראה שיש לך את הצורה החריפה של פרוניכיה שנגרמת בד"כ ע"י זיהום חיידקי בחיידק הסְטַאפִילוֹקוֹק זָהוּבְ. להבדיל מהצורה הכרונית שנגרמת ע"י פטריות בד"כ. בכל מקרה השילוב התרופתי שתארת פעיל כנגד שני סוגי הזיהומים החיידקים והפטרייתים כאחד לשאלתך לגבי נעליים סגורות או פתוחות - המטרה היא שאזר האצבעות והציפורניים ישאר יבש ככל הניתן וע"כ ביום חם עדיף בהחלט לבוש מאוורר (למשל סנדלים) וכמובן שספורט אינו מומלץ בברכה.

למעלה