זיהוי +

meir e

New member
זיהוי +

שלום לכם יש לי בגינה עשרות נבטים של העץ עם הפריחה היפה שבתמונה 1. תזכירו לי בבקשה את שמו. 2. מישהו מעונין בנבטים? 3. העברתי חלק מהם לעציצונים, אבל לפי אורך השורש נראה לי שהעציצונים קטנים על הנבטים - מה גודל העציץ המינימלי לשלושה-שישה החודשים הראשונים? יום טוב ערן

shlumbergera

New member
אני-אני-אני../images/Emo99.gifנורא רוצה אם אפשר

זו קליאנדרה ורודת קרקפת. גידלתי אותה 7 שנים ועזבתי אותה מאחורי יפהפיה- ענקית, פורשת זרועות קמורות בקוטר כ 10 מ'. היא יצרה סוכך מעל למדרגות שהובילו לביתי. יש שיוצרים ממנה "עץ" על גזע בודד. נראה לי מעוות ומזעזע. המוני צופיות היו מבקרות אותה כל מהבוקר עד הצהריים ומאחה"צ עד ערב. היינו עולים לקומה השנייה לחזות מלמעלה בפאר הפריחה המדהימה...אין מילים. היא צומחת מהר למדי בתנאים המתאימים - אוהבת מים אבל האדמה חייבת להיות מנקזת היטב. אחרי כשלושה חודשים? אינני זוכרת, קניתי אותה כשתיל וסיפרו לי שהיא מגיעה ל3 מ' קוטר. אולי תגיע ל 60 ס"מ קוטר - אבל זה סתם ניחוש. כנראה ששכחו לספר לה...
איך אפשר לקבל נבטון או שניים? מה גודלם?

shlumbergera

New member
עכשיו ראיתי ששאלת לגבי גודל העציצים

היות והיא פורשת שורשים סביבה, בצורת מניפה - סביר ששום עציץ לא בדיוק מתאים לה. היא חייבת להיות באדמה.

meir e

New member
זה ברור

השאלה היא לטובת החודשים הראשונים כמה זמן היא יכולה להיות ובאיזה עציץ? הרי גם משטלות מוכרים אותם בעציץ \ שקית \ שק של X ליטר....

shlumbergera

New member
הגודל בעציץ היה משהו כמו 60 ס"מ

גובה - של הצמח. למעלה מגודל כזה, יש מיכלים גדולים ושטוחים שיכולים להכיל אותה לפחות חצי שנה. תלוי גם במהירות ההתפתחות שלה. למה אתה מעונין להחזיק אותה במיכל? אם זה מאד חשוב לך אפשר לשמור על אורך קבוע של ענפים ע"י קיטום.

meir e

New member
עציץ

אין לי צורך בשתילים נוספים מעבר ל 4 עצים\שיחים מגודלים שיש אצלי בגינה, שאלת העציץ היא לטובת "מה לעשות עם הנבטים"

BloodyWolf

New member
אפרופו זיהוי, מישהו יכול לפסוק מה

זה? הויכוח נע סביב כרוב סיני או סלק. (לא זוכר מה זרעתי.)

Simbbam

New member
יש אותה בכל פינה ../images/Emo13.gif

נורא פופולרית בגינות פרטיות. אני אישית לא אוהב אותה.. הפריחה שלה לא יפה לטעמי, והיא מושכת המוןןןןן המוווןןןן דבורים וצרעות.

shlumbergera

New member
אוקיי,אני חייבת להתרגל לרעיון שיש

מי שלא אוהב אותה
אבל, מענינת ההערה שלך שרואים אותה הרבה. אני מסתובבת באזור גדול למדי של גינות פרטיות וגנים צבוריים ובקושי רואה אותה. פעם 1 ראיתי אותה בצומת גמא בצפון, שתולה בחזית החנויות. אח"כ גיליתי אותה במשתלה. גידלתי אותה כ5 שנים עד שראיתי שוב בגינה באותו ישוב. רק לאחרונה ראיתי אותה שוב בגינה, בנויה כ"עץ" ובגינה נוספת, קצת עלובה ודלילה - כנראה לא מטופלת נכון. אתה מדבר על אזור מסוים?

crazyflower

New member
יש לי אותה בגינה שלי

ואני רוצה לשתול עוד אחת ולהשתמש בה כ'פרגולה' לפינת ישיבה משגעת ופורחת המון זמן

shlumbergera

New member
../images/Emo140.gifנכון,אבל זה קורה רק אצל מי

שקוראים "ליכלוך" למה שנפל/נבל/נשר
אצל תמהונים כמוני, כל מה שעוזב את הצמחים ומוצא עצמו על האדמה, הוא טבעי ומועיל למשהו והכי עדיף שיישאר במקומו.

עדנה מ

New member
אבל כשהפריחה נופלת

לאחר שהיא נובלת על מרצפות בכניסה לבית - זה באמת לכלוך, כי נשארים כתמים שלא יורדים... וגם יש סכנת החלקה, אם לא שמים לב...

shlumbergera

New member
אהה,לכן מוכרחים לקחת בחשבון מה

שותלים איפה, ולאיזו מטרה, ואולי עקיף ליצור צל ע"י סוכך/פרגולה ללא מטפסים. או שאם מאד מאד אוהבים צמח מסוים, אז על אף המטלה, מתגיסים לטאטוא זריז של 5 דק' בכל בוקר או ערב. זה מה שאני עשיתי וגם אספתי את ה"נשורת" ופיזרתי בגינה לצורך חיפוי. אח"כ נוצר ערך מוסף כשצצו נבטים מהנ"ל ללא מאמץ מצידי.

טסונמי1

New member
האלביציה בגינה שלי----

הפרחים בהירים יותר ולדעתי גם קטנים יותר שניהם מדהימות ושניהם נימצאות בגינה אים כי לקליאנדרה שלי אין מספיק שמש

meir e

New member
לפי מה שראתי ברשת

האלביציה נשיר הצמח שאצלי (קליאנדרהו) לא נשיר

למעלה