זיהוי צמח

נחל

New member
זיהוי צמח

יש לנו את הצמח הזה כמה שנים בעציץ. כשהוא לא מקבל מים, הוא מיד מתייבש ומשיר עלים. העלים קוצניים, והיום גיליתי שיש לו גם פרי. מישהו מזהה ויכול לומר לי את שמו?

צפנתי

New member
גם לאימי שתלתי אותו, כשהיה חדש

בארץ וחם מהתנור (לפחות ככה טענו) והוא מצליח ומקסים וניא משוגעת עליו, בגינה ולא בעציץ. רק מה, אני לא זוכרת את השם, ולחפש בספר שלי תמונה אין לי זמן כרגע.....בכל מקרה יש אותו בוונדי. כמו אלון קטן, פרחים ורודים בהירים עם 4 או 5 (לא זוכרת) עלי כותרת עם בסיס צר ומצחיק, סבוך וסמיך, מותק. לפעמים חסר לו קצת ברזל.

צפנתי

New member
קטן, גלעין גדול, מתקתק, לא משהו.

נדמה לי, אני בקושי זוכרת,טעמתי פעם-פעמים ולא התלהבתי, וזה סימן מצויין שזה לא משהו.

נחל

New member
וואאאהההההווווו!!!!!! לא ידעתי

שניתן לאכול את הפרי הזה, אבל אני גם לא מתכוונת , אלא משאירה את זה כצמח ופרי לנוי.

צפנתי

New member
לא ניתן, כמעט אין מה לאכול.

בין שאר הדברים שטעמתי: עלים של פרטולוקריה (חמצמצים) פירות של פוקסיה, פירות של איילקס (צינית) ......גבעול של אוזן פיל (מאד-מאד-מאד לא מומלץ, זה מכיל חומר מרדים, והרדים לי את השפתיים והלשון, נזל לי רוק מכל הכיוונים ולא יכולתי לשרת את הלקוחות בוונדי) ומאז הפדיחה המרנינה הזו, פחות או יותר, הפסקתי להכניס כל דבר לפה. מיותר לציין שלא הגעתי לגילוי מזון מרעיש שיפתור את בעיית הרעב בגינה.

מיכל@ל

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif

את הכאריסה [המכוערת] קניתי רק בגלל שהפירות מצאו חן בעיני

צפנתי

New member
שכחתי! טעים מאד, וגם פירות הלנטנה..

אותם אמא שלי לימדה אותי לאכול.

דובב

New member
ירות של לנטנה?../images/Emo5.gifהם מתקתקים אבל

יש להם טעם לוואי מעורר בחילה,אני דווקא אוהב את הקריסה יש לה קצת עפיצות אבל טעם נהדר,לגבי אוזן הפיל זה סיפור מעניין, איפה בדיוק נמצא החומר? בגיבעול עצמו או גם בפטוטרת העלים?

צפנתי

New member
לנטנה: כשהם כמעט יבשים.

אוזן פיל, אני טעמתי את הפטוטרת ("הגבעול של העלה") אבל לפי ניסים קריספיל זה גם בפקעת.

צפנתי

New member
פגע בתנועה ולא יכולתי לשלוט בשפתיים

והלשון וככה נזל לי הרוק....ההרדמה התחושתית לא הייתה יעילה ויותר דמתה ל"נמלים" או נימול, אבל מצד שני אולי לא אכלתי מספיק? בטוח שאני לא חוזרת על הניסוי....ולא ממליצה לכם. אגב, זה עבר די מהר, נדמה לי חצי שעה או שעה.

Boojie

New member
הפירות של הכאריסה מדהימים!

אין דבר יותר עצוב מלעבור ליד כאריסה מכוסה פירות אדומים כהים לוהטים, ולא לגעת בהם כי היא רובצת במגרש חנייה ציבורי, וחוץ מכל טינופת האגזוזים, בטח גם מרססים את האמ-אמא שלה.

טסונמי1

New member
צפנתי- איזה טעם יש לפירות של

הפוקסיה? תמיד מחדש אני מיתלהבת מהם הם ניראים טעימים -בעיקר כשהם כבר כהים לגמרי

למעלה