זיהוי צמח תבלין.

מיכי 10

Member
זיהוי צמח תבלין.

ראיתי היום בגינה של בית משותף בדרך, צמח יפה עם ריח נעים. הצמח מוכר לי מאד, אבל לא זוכרת מה זה. העלים דקים מאד וגזורים מאד, בצבע ירוק/אפרפר.
נראה לי שזה צמח תבלין, אעפ"י שראיתי אותו צומח בכניסה לְבניין, ולא בגינת ירק.

מיכי 10

Member
כן, תודה חגו

נראה לי שאתה צודק, שזה שיבה (לענה שיחנית).
במשך שנים התבלבלתי וחשבתי שאני לא אוהבת את הריח של צמח השיבה, אבל היום אני מבינה את הטעות שלי, אחרי שהרגשתי שהריח כן נעים.

פשוט זכרתי שיח שהיכרתי לראשונה בילדותי, אשר צמח בגינה של שכנים שלנו ילידי עירק. והם היו מכינים ממנו תה שאהבו.
הצמח היה יפה, והתרשמתי מהמראה שלו. אבל הריח עורר בי בחילה. משום מה, חשבתי במשך שנים ששמו שיבה.

מיכי 10

Member
אופס, שכחתי לציין את העיקר.

שהשיח של השכנים, היה פיגם מצוי.
למזלי, נראה לי שהוא כנראה כבר לא כל כך מצוי, כי גם כיום אני בכלל לא יכולה לסבול את הריח שלו, ושמחה לא להיתקל בו.

חגו סלע

New member
תלוי בדרגת הקרדיט שאת יכולה להעניק

אם תאמיני: באמת חשבתי שאת מתכוונת לפיגם. אבל לא הסתדר לי לגמרי עם העֵדוֹת.
בילדות היה לי חבר טוב (נשמתו עדן. לפני שלושה ימים הודיעו לי שהלך לעולמו. תנצב"ה) שהיינו מבלים הרבה ביחד. היתה רק בעיה אחת: צמוד לשביל הגישה לביתם הם גידלו פיגם והריח פשוט הרג אותי. הייתי סותם את האף ורץ את הדרך. מה שהפתיע אותי זה שהם היו לוקחים זאת כבשמים לבית הכנסת... עובדה.
אבל: אני בטוח שאינם עיראקים. נדמה לי ס"טים אבל אינני בטוח.
ברבות הימים הדחייה שלי מפיגם התמתנה מעט. הגיל, בכל הכיוונים, ממתן הן אהבות והן שנאות...
שבת שלום ומועדים לשמחה

מיכי 10

Member
ברור שאני מאמינה, חגו, לכל מה שאתה כותב.

אתה, כמובן, אמין לגמרי בעיני!

ולגבי הריח של הפיגם המצוי, ב"צמח השדה" כתוב בפירוש כך:
"הריח מבדיל בין מגדרים: אשכנזים נרתעים ממנו, בני עדות המזרח, וכן ערבים, נהנים ממנו."

אז למרות הגיל, אני עדיין לא יכולה לסבול את ריחו. לעומת הכוסברה, שכבר לפני כעשרים שנה התגברתי על הבחילה הקשה מהריח שלה, ולמדתי לאהוב כוסברה ולהשתמש בה במטבח - גם בבישול וגם בסלטים טריים.
ואפילו שומר למדתי לאכול (טרי, אפוי ומבושל) ולאהוב, לפני עשרים וכמה שנים, אעפ"י שבצעירותי, לא יכולתי לסבול את טעמו.

אתה צודק, שטעמים משתנים לפעמים עם הגיל.

חגו סלע

New member
תודה רבה!! הקטע פשוט מדהים!!! וגם

דורש מעט עריכה:
ריח מבדיל בין מגדרים: אשכנזים נרתעים ממנו, בני עדות המזרח, וכן ערבים, נהנים ממנו. גם השטן נרתע ממנו"
א. לא הריח מבדיל, אם כבר: התגובה לריח מבדילה
ב. אין הכוונה, לע"ד, למגדרים, אלא למגזרים
ג. סוף סוף יש עדוּת מוסמכת שהאשכנזים הם יצורים שטניים...

נראה שמירי רגב צודקת...

מיכי 10

Member
נכון. הניסוח לא משהו. :)

א. נכון.
ב. נכון מאד.
ג. בטח. (בכוונה ציטטתי בלי השטן. אבל כן, גם הוא היה שם בצד שלנו, האשכנזיפטים:)).

אבל מה שרציתי עוד להוסיף קודם ושכחתי, שכתבת שיש אנשים שלוקחים ענפי פיגם מצוי לביה"כ כבשמים להבדלה. קראתי על זה. וגם קראתי שם, ואתמול גם שמעתי מחובב גינון שהוא יליד עירק, שמשתמשים בפיגם גם כתוספת בהחמצת ירקות.
טוב, אני בטח לא אשתמש בו לא לזה ולא לזה, ואעדיף להחמיץ ירקות עם המון שמיר (ובלי שָׁיִת).

חגו סלע

New member
אם הייתי צריך להכניס את עצמי לטבלה

זה היה נראה כך :
פיגם -
שמיר +
כוסברה ++
גויאבה +++
מעניין אם יש עוד צמחים שאנשים נחלקים מאד לגביהם

מיכי 10

Member
נכון.
ואכן, יש עוד:

קראתי על פרי הדוריאן מדרום-מזרח אסיה. לשמחתי לא פגשתי בו, אולי כי לא הגעתי מעולם לשם.

למעלה