זיהוי עץ בונסאי

febstar

New member
זיהוי עץ בונסאי

שלום לכולם. אני אתחיל בהתנצלות - אני חובבן גמור בלי מושג וחצי על גידול עצי בונסאי. קניתי שתיל קטן ברשת רהיטים שוודית קטנה, אך לא יכולתי לזהותו על מנת לדעת את הפרטים ההכרחיים לגידול נאות שלו. נכשלתי בזיהויו ע"י מגדיר צמחים, אז העליתי תמונה שלו. אודה לכם מאוד אם תוכלו לזהותו ואולי תוכלו לתת לי טיפים חשובים לגבי גידול זן זה. תודה.

galiamos

New member
זיהוי עץ

לדעתי זהוא הדס טרנטיני. אפשר להגיע לתוצאות יפות מאוד עם הזן הזה, שיח קטן עם עלים מאד קטנים.

סן תאי

New member
הדס טרנטיני

זה באמת נראה הדס טרנטיני , שיח ירוק עד, עם פריחה לבנה נפלאה בקיץ, די עמיד,צימוח איטי, זקוק לשמש וניקוז טוב, עודף מים יוצר אצלו מיד רקבון שורשים, מאידך כשהוא נתון בכלי בונסאי ביום קיץ חם מאוד, אם לא מוודאים השקייה סדירה הוא יכול להתייבש ולמות תוך שעות. לא לדשן יותר מידי.

febstar

New member
לגבי כלי הקיבול

ראשית, תודה רבה לכם. בחרתי את הכלי בגלל יופיו, אבל אני חושש שהוא קטן מדי (קוטרו 7 ס"מ ועומקו 10 ס"מ). האם לגודלו של הכלי תהיה השפעה על צמיחתו של העץ? והאם השקייתו של העץ פעמיים בשבוע היא מספקת?

febstar

New member
ועוד שאלה קטנה אחת

ממה שהבנתי, זהו עץ שניתן לגדלו בתוך הבית. במהלך היום הוא נחשף לאור השמש אך לא ישירות. האם לגדל אותו בחוץ או שהתנאים בתוך הבית מספיקים?

סן תאי

New member
תשובות

לגודלו של הכלי ודאי שיש השפעה של קצב ומידת הצימוח של העץ, כלי קטן לא מאפשר התפשטות בלתי מוגבלת של השורשים והעץ גדל מעל פני השטח בהתאם ליכולת של שורשיו להתפתח תחת פני השטח. כעיקרון זהו מצב נוח לגידול בונסאי כי המטרה היא לשמר את העץ קטן אבל זה נכון החל מהנקודה בזמן שבה החלטת שהעץ הגיע פחות או יותר למבנה ולמידות שבהם אתה חפץ, אם אתה חושב שעל העץ עוד לגדול - העבר אותו לתקופת ביניים לכלי גדול. ההשקייה אינה נקבעת שרירותית (כל כך וכך ימים) אלא בהתאם לתנאי הסביבה, מזג האויר וכיוצ"ב. בקיץ משקים יותר בחורף פחות, ככלל צריך להשקות בכל פעם שפני המצע מתייבשים ולא יותר מכך, צריך לעקוב על בסיס יומי אחרי התייבשות המצע עד שמזהים דפוס השקייה לעונה הנוכחית . למיטב נסיוני זהו עץ שצריך שמש מלאה אולי עד חצי צל וייטב לו במרפסת או בחצר. אפשר לנסות לגדל בבית ע"י חלון הסופג כמה שעות שמש ביום, אך לעקוב כיצד העץ מגיב.

febstar

New member
תודה רבה ועוד שאלה אחרונה

לגבי העיצוב, האם עיצוב ראשוני (גזימת ענפים לא רצויים) צריך להיעשות בשלבים או בבת אחת? האם זה יוצר מעין טראומה לעץ (שיבוש תהליכים ביולוגיים) או שכדאי לעצב לאחר כמה שבועות, אחרי שהשורשים נקלטו היטב בקרקע?

אולמוס

New member
עיצוב בונסאי

עיצוב בונסאי והסרת קטע מנוף העץ - מבוצע בדרך כלל טרם העברה לכלי חדש וטרם גיזום השורשים (למעט באורנים בהם יש לבצע עיצוב מספר חודשים ואפילו שנה לפני הטיפול בשורשים או העתקתם). ביצוע עיצוב סמוך להעתקת הבונסאי לכלי השתילה יפגע ביציבות הצמח בכלי ועלול לשבש את השתרשות העץ. מומלץ להמתין מספר חודשים.בכל מקרה יש להסיר חלק מהנוף טרם גיזום השורשים. ראה גם התייחסות לנושא זה בפורום בדפים קודמים.

למעלה