זיהוי עכביש

Mullen2004

New member
זיהוי עכביש

שלום רב, לפני כמה ימים מצאתי את העכביש הזה (בתמונה ) הוא דיי קטן בערך 3 ס"מ מאוד מאוד חמוד ... אודה לאלה שיוכלו לתת לי את שמו ואולי עוד קצת פרטים עליו .

OREAL1111

New member
מדובר בכדורית אדומה..

מדובר בעכביש קטן יחסית שמגיע ל-2-4 ס"מ,בצעירותם הצורות שעל הבטן הם בצבע לבן והצבע משתנה לאדום. הכדורית האדומה קרובת משפחה למיני האלמנות. לגבי רמת הסיכון,קצת קשה לי לתת תשובה כי בנתיים שמעתי כמה וכמה דעות , חלק אומרים שמדובר בעכביש לא מסוכן כי כמות הארס שהוא מחדיר לגוף היא קטנה לאומת זאת חלק אומרים שהארס מרוכז מאוד ולכן הוא יכול להזיק! בכול אופן למרות הדעות השונות ולמרות שמדובר בעכביש שלא ימהר להכיש לא כדי להיתעסק עם היידים,אסור לישכוך שתמיד יש סיכוי לרגישות לארס!

Mullen2004

New member
עוד שאלה :

אני לא יכול להחזיק את העכביש הזה אצלי (מוחזק בקופסאת דיסקים גדולה) . כי אני לא משחרר אותו כמעט .... ד"א יש לי עוד אחד כזה במרתף והוא מסתתר בין הרצפות של הקיר ... למישהו יש שיטה שאני אוכל לתפוס אותו ולשחרר אותו אל מחוץ לבית ?

Mullen2004

New member
שכחתי

מישהו יכול לתת לי את שמה הלועזי , אני רוצה לקרוא עליה ... נושא שנורא מעניין אותי ( לא כמו נחשים ).....

FreakOn

New member
נראה לי כמו כדורית אדומה

אבל אנלא מבין גדול... אם זה אכן כדורית אדומה, בלי להלחץ, הוצא אותו מהבית, הוא ארסי.

Mullen2004

New member
Nישהו יכול לתתי לי

מישה יכול לתת לי בבקשה את שמו באנגלית ?

weinman

New member
זיהוי בעייתי בגלל איכות התמונה

וזוית הצילום. יתכן ומדובר בכדורית המשולשים Steatoda triangulosa מין נפוץ מאוד וגם בבתים. בכדורית אדומה steatoda paykulliana בולטת יותר הרצועה האדומה בקידמת הבטן. ראה תמונה מצורפת תוכל לראות תמונה דומה מאוד לשלך בקישור הבא, וגם קצת מידע http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spiders/Theridiidae/Theridiidae.htm השמות הם השמות הלטיניים. תוכל לחפש בעזרת עוד מידע ברשת. לדעתי לא תמצא מידע רציני בעברית. להבא תוכל להעלות שאלות מסוג זה בפורום שמירת טבע, שם יש כמה מומחים לעניין. עכבישים אינם זוחלים. שבת שלום

Mullen2004

New member
בכל אופן

פשוט לא עונים לי הפורום ההוא . ואני צריך תשובה :( בכל מקרה, אני מעלה פה תמונה נוספת של העכביש . אודה לכם אם תאמרו לי (אם אפשר בוודאות ) מאיזה סוג הוא . תודה רבה מראש.

weinman

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif ולשואל המקורי

סבלנות אין? ע"פ התמונה החדשה נראה שזו אכן כדורית אדומה. פה רואים בברות את הרצועה האדומה והציור השלם ולא מקוטע על הבטן.

OREAL1111

New member
לדעתי

הדימיון בין הכדורית האדומה לכדורית המשולשים לא קרוב עד כדי כך,גם מבחינת גווני הצבע וגם מבחינת הצורות (שזה טיפה יותר מקשה עם משווים כדורית אדומה,צעירה לכדורית המשולשים) יש משהו אחד שרצתי לישאול,האם צביעי הצורות שעל בטן כדורית המשולשים מישתנה מלבן\בז' לגוון צבע אחר ?

למעלה