זיהוי נחש צפוני

ציקי ה

New member
זיהוי נחש צפוני

שלום לכולם ביום שבת בבוקר ירדתי לירדן מכפר-הנשיא על שביל כורכר. נתקלתי בנחש בצבע חום-כהה שאיני מזהה. תיאורו: כאמור, צבע חום-כהה מלא (אני חושב שגם בגחון) אורך כ-100 ל-120ס"מ ראש משולש וגוף עבה ובשרני. עיניו שקעות במין גומות בצידי הראש. זחל מאוד לאט יחסית לנחשים שאותם אני מרבה לראות באזור השרון (צפעים ונחשי-לולים שחורים) למישהו יש רעיון?

salingre

New member
כמה שאלות

הראש שלו והצוואר היו באותו העובי? זה נראה כאילו אן לו צוואר? היו לו "תעלות" כאלו בצידי הגיף?? היו לו חורי אוזניים?

קשה מאוד לזהות נחשים על סמך

תאור ללא תמונה, אבל אם הייתי צריך להגיד מה הכי נראה לי מתאים הייתי אומר תלום קשקשים מצוי. והסיבה לזה היא שתארת עיניים ששקועות במעיין גומחות ולתלומי קשקשים יש "גבות" מאוד בולטות שיכולות לגרום לעיניים להראות שקועות. חוץ מזה צבעים הוא חום כהה לעיתים עם נקודות וגחונם בצבע ורוד כתום. מה שכן נחש איטי זה בטח לא אז אולי בכל זאת מדובר על קמטן החורש שהוא למעשה לטאה ללא רגליים ועונה על התאור שסלינגרה נתן.

salingre

New member
לא, תלום קשקשים הוא חום-חום כהה

יש צפעון שחור\שרף עין גדי (?) זעמן שחור ופתן שחור

כנס..

איפה אזור התפוצה של הפתן שחור? מה ההבדלים הבולטים בינו לבין זעמן שחור (בהנחה שהזעמן שחור לא הכי גדול אבל כבר שחור)

salingre

New member
הוא נפוץ ב...

נגב, מגבול סיני עד צפון הנגב, ומאיזור אילת לאורך הערבה עד בקעת ים המלח ועד 50 ק"מ צפונית ליריחו. גם במדרונות המזרחיים של מדבר יהודה, 10 ק"מ מזחית לידושלים ולאחרונה גם בתוך הישובים מעלה אדומים, מישור אדומים וכפר אדומים. ההבדל בינו לבין זעמן שחור... הפתן השחורגופו עבה יותר הוא יותר מסורבל ואיטי הזנב קצר והמגינים שמיתחת לזנב שסועים וחלקם שלמים בניגוד לציפעון שחור.הראש צר (רחב אך מעט מהצוואר) ומרוצב במגינים גדולים המסודרים בצורה סימטרית כמו אצל זעמנים. העיניים קטנות ושחורות (בזה הוא נבדל באופן ברור מזעמן שחור). ראייתו חלשה, בניגוד לזעמן שחור מגיני השפה התחתונה, והצד התחתון של הלסת התחתונה אינם לבנים... מתוך "מדריך לזוחלים ודו חיים בישראל" של אמוס בוסקילה ופנחס אמיתי

salingre

New member
הפתן השחור הוא ארסי

פתן לא ממשפחת הקוברות, משפחת הקוברות היא מהפתיינים

למעלה