זיהוי מחלת עצים

DaveBer

New member
זיהוי מחלת עצים

אשמח להשתמש בידע הקולקטיבי בפורום לשם זיהוי מחלת העצים בגינתי.

מצורפת תמונה של עלה נגוע.

מדובר על מעין גבישים לבנים דביקים שנמצאים על עלי עצי הדר שבגינתי.

העצים נמצאים בשמש מלאה רוב היום. השקייה מדי 2-3 ימים. העצים שתולים בעציץ גדול. לא ניתן דישון שונה לאחרונה. מיקומי - מרכז הארץ.

אבי519

New member
כנימות - אני שוטף אותם עם זרם מים חזק

אפשר להשתמש בחומרים נגד כנימות, אבל זה מרעיל את הפרי , לכבמיוחד כשהעץ בעציף מאד קל שלטוף אותו פפעם בכמה ימים בזרם מים ולהעיף את הכנימות ממנו.
&nbsp

אורגניק

New member
מלבד כנימות עלה מזהה גם עש הטבק ואקרית קורים

לרסס בשמן נים לסירוגין עם חומרים פרתרואידים או פירתרינים

אבי519

New member
זה לא פרדס, זה רק עציץ

זה לא כלכך משנה אם זה כנימות איצריה אקריות חוטים פטרית קמחון או כולם ביחד והקורים שהשאירו.
עציץ לא צריך לרסס אפשר לנגב או לשטוף במים . או יותר טוב להסיר את העלים הנגועים אחד אחד.

אורגניק

New member
ההדרים אצלי גדלים בעציצים גדולים

ויש אצלו נגיעות בעש הטבק שלמזלו נדבר לטל-הדבש של הכנימות עלה ולכן ראינו שקיימים - איך תיפטר מעש הטבק ללא ריסוס מתאים?
מה עוד שבלי להרחיק מזיקים בהדברה מונעת תביא לסיכוי טוב שההדרים האלה ידבקו באחד הוירוסים שהווקטור שלהם הוא עש הטבק

קימחון אין אבל רוב הסיכויים שיהיה אם ינסה לשטוף במים כהצעתך.

ממשק הריסוס שהצעתי המבוסס על תכשירי שמן נים ועל תמציות של חרציות - טבעי אורגני ויעיל

מקווה שאתה לא מציע להסיר את כל העלים מהעץ - העלים חיוניים עדיין והעץ יכנס לשוק, מה גם שלא תיפטר מאף מזיק בצורה שאמרת ורוב הסיכויים שתמשוך פטריות נוספות חוץ מקימחון.

drorim69

Active member
האם הכנימות הופיעו רק לאחרונה?

מזיקים ומחלות נוטים לתקוף צמחים חלשים, בעקה.
אמנם הדרים בד"כ רגישים לכנימות אבל אם הן הופיעו רק לאחרונה תחזור לדווח ונחשוב על משטר ההשקיה.

DaveBer

New member
אינני חושב שמדובר בכנימות

בחנתי את העלים מקרוב מאד ובעיון רב. לא ראיתי שום סימנים לכנימות או טפילים אחרים.

מדובר על גבישים לבנים ודביקים (דמוי שרף) המכסים את העלים.

יש רעיונות ?

התמונה קטנה, קשה לראות.....אבל נדמה לי כי זה הדבר עליו אני

אומר :'כנימה צמרית'....כי זה עושה לי טוב להרגיש ידען.....למה אנשים אומרים כי טיפת מים על העלה תשרוף אותו....קרח לרקפת תאושש אותה.....וגוי שמרגיז אותנו הוא אנטישמי...?כי...כבר אמרתי, להרגיש ידען עושה לנו טוב.....ואין לנו מנגנונים משוכללים הגורמים לנו להצמד רק לאמת ולעובדות.....אז לפני שאתם שמים קונפידור, או שוטפים במי סבון ,מחכים, ואח"כ שוטפים במים.....הפעילו חשיבה ביקורתית על התנהלותכם....

אבי519

New member
אולי קמחון (פטריה) אבל לא משנה

זה יכול להיות כנימה קמחית איצריה פטרית קמחון או קורים של אקריות כולם לבנים כאלה.. כשמדובר בעציץ אפשר לטפל ידנית שטיפה ניגוב וכ"ד. או פשוט הסרת העלים הנגועים.

אורגניק

New member
זה לא כנימה צמרית

קרח זה גרוע מאוד - מקפיא את היונקות בשורש
מים על העלים - גורמים לבעיות בלי סוף, מקימחון וקימחונית ועד לפטריות הרבה יותר גרועות ולהפצת חידקים ווירוסים
במצבים רבים הצעות כאלה ודומות הן ממש עצות אחיתופל

לי עושה טוב לעזור ולהעלות את רמת הידע והמקצועיות שלי ושל אחרים

תיארת כנימות.. הגבישים השקופים-לבנים הדביקים

אלו כנימות וטל הדבש שלהן.
אורגניק ודרורים נתנו את העצות הכי רלוונטיות כאן.
אפשר גם להשאיר ויש סיכוי לא רע שהפרו לא ייפגעו (אלא אם עיקר הגידול הוא למטרת יופי)

כשיש מפגע שכזה [אם אני מפענח נכון התמונה הקטנה],

שאורגניק קורה לו 'לא כנימה צמרית'...אני בד"כ מסלק ביד עלים נגועים מאד, ולא נותן לנמלים לעלות על העץ.....לתחושתי, זה אמור לפגוע במטרידים.

אורגניק

New member
אם היית אומר שזה מעכביש הייתי שותק

אתה מוזמן לסלק אצלי ידנית נמלים ועש הטבק - התשלום לפי התוצאות
לגבי האקריות אוכל לסבול אותן במידה

כשהנמלים מעצבנות אותי

אני מורח טרמינום על הגזע, ולא נותן להם אפשרות להתחכם ולעבור דרך עץ שכן או גדר הנוגעת בנוף העץ....ועלים הנגועים קשה אני מסיר....כמובן זה קשור לכמה משלמים לי....מי זה עובד במדינה לפי תוצאות ?

אורגניק

New member
טרמינום זה יפה תודה על ההצעה

לגבי עש הטבק לקח לי שנה לתפוס אותו ואת הפגעים הפיזיים שהוא גורם (בודדתי צמחיה) - איני מלומד והמידע שלי מגיע מניסיון ותהיה ומהמידע שניתן להגיע אליו ברשת. ואם מוכרים לנו בשוק אבוקדו שלעולם לא יבשיל אז אפשר להעריך את המידע שמגיע מאנשי המקצוע ומאלו שמתיימרים להביא מידע מאנשי מקצוע, חקלאים ומשווקים.

למעלה