זיהוי מזיק

זיהוי מזיק

מי מזהה את המזיק נמצא בקליפת אלון השעם(מצטער על האיכות)נראא כחיפושית כלשהיא

רוּפֵן

New member
מאוד מעניין, מנחש שמדובר באיזו צרעה

בדיוק היום ראיתי שחלק מהבלוטים שנאספו ע"י בני (בלוטי 'אלון התבור'), מחוררים בראשם בחור דק.. בקוטר של כ..2 מ"מ לפי הידוע לי, בלוטי האלון די מחוסנים נגד מזיקים עקב תכולת רעלנים גבוהה (בדקתי כרגע ב'גוגל' ואכן, מדובר ב'טנינים') בעלי חיים מסויימים, כמו סנאים או עופות, יודעים להמתין עד שהבלוטים יבשילו ואז ריכוז הרעלנים יורד. מהמר על צרעה, כי עד כמה שידוע לי, צרעות יודעות לקדוח חורים בקלות. ולהטיל ביצה בפנים המתפתחת לבוגר היצא עם התפוררות הקליפה הקשה...

לא בטוח

רופן הבעיה שאני לא מצליח לצלם באיכות טובה יותר לא בדיגיטלית ולא באינטרנט.הנתי את המזיק על דף לבן יש לך הצעות בעניין לשפר את הצילום

רוּפֵן

New member
כן, יש "כמה רעיונות"....

א. לא על נייר לבן, כי הוא מחזיר אור ב. נסה להאיר מהצד עם מנורת שולחן, כדי לבטל צללים ג. לא לצלם ממש מלמעלה, כי האור יחזור למצלמה, אלא בזוית של 70 או 80 מעלות ד. לצלם ממרחק של כ 50 ס"מ ולקרב ב'זום' ה. לצלם ברזולוציה הכי גבוהה שיש במצלמה - ואז, בעריכת התמונה, תוכל 'לחתוך' רק את האובייקט המבוקש, בלי שהוא יהיה 'מפוקסל' ו. לא לסמוך על היד היציבה - לאלתר "חצובה" כלשהי, אפילו מטאטא להישען עליו ז. לא לשכוח את ה"חצי לחיצה" המקדימה... המצלמה מתמקדת. ואז, להשלים את חצי הלחיצה לצילום. ח. להעביר את המצלמה למצב של 'מאקרו' - בד"כ מסומן באייקון של פרח

שמוליק ובעל החיים הקטן

אינני יודע אי אפשר לראות תפוש את החי הקטן ארוז אותו יפה הנח במעטפה ורשום שלפ מעבדהחקלאית ת.ד 2049 רחובות מיקוד 76120 בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

למעלה