זיהוי מזיק/מחלה

r o i 1 9

New member
זיהוי מזיק/מחלה

שלום לכולם! יש לי איזושהי מכה בגיאופיטים. בהתחלה זה היה על האמריליסים והבת קלה ולא היה אכפת לי כי הם נעלמים בעוד חודשיים.אבל עכשיו זה גם הגיע לאגפנטוס והצפרירית והגיע הזמן לטפל. תיאור:כתמים על העלה כאילו גירדו מהם את הצבע הירוק ונקודות שחורות זערוריות ביותר (לא רואה רגלים) שניתנות להסרה בניגוב. בתמונה הנגע על האמריליס

r66

New member
אצלנו הנקודות הן מהזבובים והלבן,

לדעתי עודפי מלחים שהצמח פולט, משום שהם נתנים לנקוי

r o i 1 9

New member
לא לא.

הלבן לא ניתן לניקוי.הנקודות השחורות כן. הלבן זהכאילו גירדו את הירוק מהעלה.

Rebeccan

New member
כנימה או אקרית

שתיהן מוצצות מוהל מהעלים אבל לדעתי - אל תעשה כלום יכול להיות שזה בכלל עונתי - בקיץ רואים את הנגיעות טוב יותר אני בד"כ לא מתייחסת לנקודות לבנות כאלה על עלים (אצלי יש על הריחן) פרינצסה
בגן הפרחים

r o i 1 9

New member
זה באמת נראה כי מוצצעם את המוהל

אבל האם המוהל מתחדש והעלים חוזר להיות ירוק? חבל לי על האגפנטוס והצפרירית שנשארים עם עלים כל השנה.

Rebeccan

New member
העלים החדשים יתחדשו

ירוקים ויפים המוהל - החומר הירוק שהצמחים מייצרים, פוטוסינתזה וכו' שוב - אני לא הייתי דואגת מדי - פרינצסה
בגן הפרחים

shlumbergera

New member
אמריליס:לא אמור לאבד את עליו בקיץ.

מזה חודשיים שהוא מחליף עלים ומוציא חדשים יפים וחזקים ואמור להחזיק אותם עד אחרי הפריחה הבאה. האם הפסקת להשקות אותו? האם הוא בשמש מלאה? בת קלה: באזורים קרירים ויבשים, בצל והרבה מים - גם היא שומרת על העלים בקיץ. הנקודות השחורות הן הפרשות של המזיק. יכול להיות תריפס. זו העונה הבוערת שלהם. או ציקדות. העלים האלה בעלי מסה רצינית, קשה לחורר ו/או להרוג אותם אבל, כמו שראית במו עיניך התופעה מתפשטת. מספיק זה מספיק והגיע הזמן להדביר. נסה ריסוס יומיומי של תמהיל סבון. קרא במילון הפורום יש הרבה מתכונים וכמויות. על עלים גילדניים עדיף מריחת העלה במטלית טבולה בחומר, על פני ריסוס. מציעה לך לבצע טיפול יומיומי במשך שבעה ימים. אפילו פעמיים ביום. הטיפול בחומרים ביתיים "רכים" יכול להועיל במקרים של נגיעות רבה רק כשהוא אינטנסיבי. זכור לשטוף את העלים לאחר כ 15 דק'. אם, לעומת זאת, אתה מעדיף טיפולים בכימיקלים תעשייתיים - מלתיון וחבריו מיועדים להדברת מוצצי מוהל העלים.

r o i 1 9

New member
לא בקיץ.אך מבסתיו עד סוף החורף

אין להם עלים.ככה זה אצלי. הבת קלה נשארת עם עלה שניים אבל כמו שהיא נראית עכשיו אעדיף לשלוח אותה לאיזה תרדמה כמה חודשים. טיפול ידני טבעי לא כ"כ מתאים.אני נמצא בבית אחת לשבועיים. אנסה את הכימי. בשרשור של מייקלה -ניתן לראות את הבעיה שקיימת אצלי בגיאופיטים בצורה הרבה יותר טובה (אני צילמתי בפלאפון).

למעלה