זיהוי זחל פרפר

יתכן שזה זחל של רפרף מצויץ

אין לי כרגע משהו קרוב יותר בצורתו. חוצמזה שהוא נורא דומה לכלבו האהוב של הנשיא ג'ורג' בוש (הבן)...

לזחל גולגולת המת יש צבעים עזים של צהוב

עם פסי אלכסון כחולים-אפורים בולטים ונקודות בחלק התחתון של צידי גופו. יש שינויים בצבעים ובהרכב פסי הצד בין זחלים שונים של אותו המין (גולגולת המת) - למרות שה"זנב" הארוך והזקור נראה אותו הדבר כמו הזחל המצולם כאן. מאידך - לכל זחלי הרפרפים יש "זנב", אף על פי שהוא קצר יותר. יתכן באמת שזה אותו המין - אבל במקרה כזה השינוי מהדגם הממוצע של זחל זה הוא קיצוני ואפילו קוטבי. ראיתי את תמונת הזחל שצילמת תחת השם זחל רפרף גולגולת המת: הוא באמת דומה וקרוב כבר לתמונה שכאן. אבל האם אתה בטוח בזיהויו? לא ראיתי הרבה תמונות של זחל רפרף מצויץ - יתכן שהוא לא תועד הרבה, אבל צריך לבדוק ביסודיות - אולי לפי השם הלטיני בגוגל של ארצות ניכר... בכל מקרה, לדעתי, יש כאן בירור וספק. אתגר לשנינו. בברכה, דורון.

קרקל1

New member
זה זחל של רפרף גולגולת המת. לזחל של רפרף

גולגולת המת יש מופעי צבע שונים: צהוב לימוני, ירוק, וגם חום (עם דוגמה שונה בחלק הגבי).
החציל הוא פונדקאי מוכר של רפרף זה.
אני לא מצלם, לא יודע איזה תמונות שלי ראית.

תודה רבה על המידע. מפתיע שיש שינויים כל כך

קיצוניים. אני מאוד מעוניין להסריט זחלים כאלה במופעים שונים כמו שתיארת, לסרט שאני עושה על הטבע בארץ ישראל. האם אתה יכול לכוון אותי לאיזורים קרובים לירושלים או במישור החוף ואיפה בדיוק למצוא אותם? אני מעוניין לראות אותם על צמחי בר ולא חצילים או צמחי תרבות אחרים. תודה, דורון.

למעלה