זיהוי במש"אז.

רמירז..

New member
זיהוי במש"אז.

הייתי רוצה לדעת עם איזה זיהוי אתם יוצאים בדרך כלל לפעילות? (אפוד, חולצה, כובע, אחר..) ומה לדעתכם הכי נוח? לפי דעתי האפודים הכי טובים, כי הם גם הכי מייצגים ומשדרים יותר הרתעה ורצינות...אצלנו במפקדת נוער קיבלנו חולצות חדשות, שמימנה חברה שבשם "מצילה". עכשיו מה הבעיה? שהחולצה לא נראית של משהו במשמר... בצד שמאל אומנם רואים את הסמל של המשטרה וסמל השיטור הקהילתי, אך בצד ימין יש מאין סמל של פעמון, שזה הסמל של ה"מצילה" האלה ובמרכז החולצה: נמר מצוייר ומטופש בחליפת קראטה עומד ומחייך!!! מה זה פה קייטנה?! על גב החולצה כתוב למעלה "מפקדת נוער ראשל"צ" אבל לא כתוב מפקדה של מה, ומתחת יש שוב את הפעמון הזה רק שעכשיו הוא על כל הגב....בקצור..כשאני לובש את החולצה הזאת אני מרגיש כמו שלט פרסום מהלך של "מצילה" ולא כמתנדב של המשא"ז..ניסיתי לאמר למפקדת, שהחולצה הזאת ממש טיפשית (במיוחד בגלל הנמר הזה...) ולא נראה לי שמתייחסים אלינו ברצינות בגללה...לכן אני מעדיף לקחת את האפודים הזוהרים של האק"מ.... איזה זיהוי יש לכם?

Deathatred

New member
חולצות ואפודים ותעודת מתנדב

יש לי חולצת מפקדת נוער הן של קיץ והן של חורף מהדור הישן (בלי נמר מטופש). כאשר אני לוקח נשק לפעילות אני גם לובש "זוהרת" (האפודים הצהובים החדשים). הסיבה: יש הרבה כיסים ומקום למחסנית. אבל הכי אהבתי את האפודים החאקים: 2 כיסי רגילים, 4 כיסים למחסניות וגם הצבע אחלה - כמו מג"ב. כמובן שתמיד נמצאת איתי תעודת המינוי שלי מטעם המשא"ז (צריך אותה כשאתה נכנס עם נשק לקניונים למשל).

רמירז..

New member
מסכים איתך בקשר לאפודי חאקי!!!

הם אמת מגניבים..ואפשר לשחוף כל כך הרבה דברים בתוך הכיסים שלו.... לדעתי כל העניין של החולצות מיותר..ה רי אנחנו אמורים להוות גורם הרתעה נכון? אז בשביל זה צריך להיות בולט, מזוהה בצורה מסויימת, וזה מה שטוב באפוד. חולצות לעומת זאת, הם לא כל כך בולטות, ולעיתים צריך לעצור ולקרוא את האותיות הקטנות כדי להבין למה אתה שייך בדיוק, ואצלנו עם הנמר המפגר הזה זה בכלל קטסטרופה כי יש כל כך הרבה סמלים על החולצה שלנו..

or_k

New member
אפודים לא נוחים!

לדעתי הכי טוב כובע זיהוי אבל לקלאסיים אסור לחבוש אותם וזה חבל!!!

רמירז..

New member
המתנדבי נוער אצלנו דווקא חובשים...

את הכובע הזה לפעמים אבל זה לא טוב לדעתי כי הכובע הזה יכול ליפול וכו´ ובפיגוע בגן המושבה שהרחקנו אנשים, אז אחד מהאזרחים פשוט חטף לאחד המתנדבים את הכובע! בכל מקרה יש אפודים שהם באמת לא נוחים כאלה, אבל את הזוהרים של אק"מ אפשר להדק קצת והם הכי נוחים....לדעתי חולצה מתאים יותר ליחידות כמו בילוש וכו´ שהם יוצאים למשימות ואסור להם להיות בולטים כל כך...אבל כשמדובר למשל על מתנדבים קלאסיים של המשא"ז אז הם צריכים להוות הרתעה נראית לעין, ועל כן הם צריכים ללבוש אפודים, כי חולצה לא כל כך רואים ולא תמיד רואים עליה דברים שמזהים אותך עם המשטרה..(ראה דוגמת הנמר).

מתנדב

New member
כשאתה יוצא להתנדב

אם אתה בקלאסי יש את האפודים הכחולים שאתם יוצאים הקלאסי וללא כובע זיהוי, אמנם יש מתנדבים שיש להם את הכובע המשטרתי הישן שהם חובשים אותם. לגבי מתנדבי יח"מ, יש להם את המדים וכובע, ולרוב שמים עליהם גם אפוד זוהר.

Deathatred ידידי, תרשה לי להוסיף.

תעודת המתנדב שלך, אמורה להיות איתך בכיס! כל פעם שחתמת ביומן ויצאת לפעילות. בלי קשר לכניסה לקניונים. אדם שאתה מעכב לבדיקת ת.ז. או רישיונות רכב. והוא יגיד לך, ´מי אתה?, יש לך תעודה מזהה?´ לא חוקי להקלע למצב כזה בלי תעודה בכיס! התעודה, היא הערובה שאנחנו מתנדבי משא"ז ושאנחנו בפעילות כרגע! (חסר לך להשתמש בזה בלי להיות ביומן..) ובקשר לאפודים. היות ואני חובש, יש לי אפוד זוהר כמו של מתנ"א (צהוב חזק) עם הכיתוב חובש מאחורה, הוא היחידי עד כמה שאני יודע באזור שלי. (ונתפר במיוחד עבורי, עם כל הכיסים לציוד, וכו´ וכו´) ואני יוצא איתו לסיורים רגילים! בשלושה סיורים שהייתי, הזדקקתי לו. והוא מאד עזר (פיגועים בראשון, ותאונת דרכים) שבשלושתם נקלעתי למקום במהירות, ובין הראשונים. וכמו שציינו לפני כאן, האפודים של הצהובים (כמו של מתנ"א) הם מאד מאד נוחים, והם בולטים בשטח, והכי יעילים. המשך שבוע קסום לכולנו.

מתנדב

New member
kיציק לוי לא הבנתי

לסיורים רגילים במשמר אתה יוצא אם אפוד זוהר של מד"א?, לא של המשא"ז?. זה אולי נראה מגוחך קצת לצאת אם אפוד כזה למשמרות, לא?

ידידי, באת לא הבנת : )))

זה אפוד של משא"ז! כתוב בגדול משא"ז ומאחורה חובש משטרתי : )))

Deathatred

New member
היא תמיד איתי

עד כה יצא לי להשתמש בה כאשר אני נכנס לקניונים עם הקרבין וגם פעם בבדיקת אוטובוסים - לא היו אפודים בבסיס אז יצאנו בלתי מזוהים וכל פעם שערכתי בדיקה הייתי צריך להציג את התעודה לנהג. אבל יש לי שאלה - למה לעזאזל צבע התעודה ורוד?

מתנדב

New member
התעודות הן שונות

בין מתנדבי הקלאסי ליח"מ יש תעודות שונות. ולמה דווקא ורוד?, באמת שאין לי מושג, אבל מה רע בצבע הזה?.

למעלה