זיבן

פורמה

New member
זיבן

מי יכול להמליץ (או לא הלהמליץ) על זיבן להפסקת העישון? אשמח לשמוע מי התנסה, האם זה עזר ובאיזה אופן. היום לקחתי את הכדור הראשון (עם חרדות לגבי תופעות הלואי המצויינות בספח), אשמח לשמוע טיפים או הערות ותגובות מכל סוג

פורמה

New member
אגב...

אני מעשנת כבר 10 שנים והכמות נכון להיום עוברת את ה-40 סיגריות ליום, שאת כולן לא בהכרח אני מעשנת, אבל בהחלט מדליקה ושורפת...

התחלה טובה

התרופה הזאת היא נגד דיכאון, אבל היא לא תוציא אותך מהדיכאון שבו את נמצאת . הבשורה הטובה היא שיש דרך לצאת מהדיכאון . אם תשחזרי קצת לאחור ,בפעם או בפעמים הראשונות כשהתחלת לעשן, התחלת לעשן מסיבה מסוימת ואחר כך בפעמים הבאות השתמשת בעישון מסיבה שונה לחלוטין - כדי לנחם את עצמך .נכון ? רוב המעשנים, מתחילים לעשן מתוך רצון לחקות דמויות סמכותיות לכאורה בחייהם ,שנראים להם כאנשים ששולטים בחיים שלהם ובגורל שלהם .זה גם מה שמקפידים להראות לנו בפרסומות לסיגריות . סיבת החיקוי היא תסכול מחוסר שליטה בחיים , אז בזמנו חשבנו , שאולי , אם נחקה אותם , נוכל לשלוט בחיים שלנו כמוהם ,כך חשבנו במוח הקטן שלנו ,עם הזמן ,הסיבה הזאת התחלפה באחרת ,ואנחנו תקועים חזק עם העישון ,וגם מחוסרי שליטה בחיים ,כי הרי לא עשינו שום דבר מעשי בעניין הזה ,בלי לשים לב שכבר בגרנו ויש לנו את כל הכוחות והיכולות כדי לשלוט בחיים שלנו ,ומכאן גם התסכול והדיכאון . אם לא עשית שום דבר בעניין הזה עד היום ,אל תדאגי זה לא הסוף ,המשמעות היא שאת צריכה לחזור לאותה נקודה בה התחלת לעשן ,ולשחזר איזו תכונה בולטת ראית באותם אנשים סמכותיים בחייך שבזכותה הם שולטים בחיים ,וכשתמצאי אותה, תתחילי לפתח את התכונה הזו אצלך . אני יודע זה מצריך מאמץ אבל זה עדיף בהרבה מלקחת כמה כדורים שרופא ימליץ לך או לבלות מאות שעות אצל פסיכולוג בניסיון להבין למה את בדיכאון , מי שיצטרך לעשות את העבודה האמיתית בסופו של דבר יהיה את. עכשיו ,אני בטוח שתצליחי .

פורמה

New member
היי

תודה על התגובה המושקעת לא הצלחתי להתחבר אל רוב הדברים שכתבת. הסיבה שהתחלתי לעשן ידועה לי היטב ואכן כבר מזמן איננה, והעישון עדיין נשאר... התקופה היתה תקופת התיכון, ובאותה התקופה הרגשתי שאמא שלי מגבילה אותי בדברים רבים, במיוחד בכל הקשור בפגישות עם חברים בגלל מצבי בלימודים, ולא היה לי חופש, ובין הדברים שמצאתי כדי לבטא את החופש שלי זה העישון. בסתר כמובן. כל חברותי התחליו לעשן בהפסקה הגדולה של יום הלימודים וזה היה נראה לי צעד טבעי לגמרי להיות חלק מהמעגל הזה. הדברים שלא הצלחתי להתחבר אליהם הם: אני לא מצליחה להעלות בזיכרון שום דמות שניסיתי לחקות. גם אם אני משתדלת מאוד. אני גם לא חושבת שאני נמצאת בדיכאון מלבד הרגעים בהם אני מהרהרת על התלות העלובה שלי בעישון ועל הקושי להפסיק. אחרי הכל החיים שלי טובים ועשירים בעיסוקים, אין לי רגע משעמם ויש לי שליטה מלאה על רוב הדברים האחרים בחיי. ובגלל זה חוסר השליטה בנושא העישון גורם לי להרגיש שמשהו משובש... אני אפילו לא נהנית מהעישון מלבד סיגריה אחת או שתיים ביום, אם בכלל, ובכל זאת הצורך שלי לשלוח יד את הקופסא ולהדליק סיגריה הוא כל כך אוטומטי ממש כמו המיצמוץ בעיניים. מבלי לשים לב, וכשאני מחליטה לשים לב לפעולת העישון ולנסות לשלוט בתדירות של העישון זה כמו לשים לב לפעולת המיצמוץ ולשלוט בתדירות שלה גם כן... התוצאה של זה תגרום להרגשה לא נוחה. בכל אופן, היום לקחתי את הכדור הראשון, עדיין אני לא מרגישה שום דבר מיוחד או יוצא דופן, עדיין יש לי דחף לעשן ואני מנסה לחשוב על שיטות נוספות שיעזרו לי במקביל. בין כה וכה הכדורים לבדם לא יעשו עבורי את העבודה (לצערי...)

הסיבה לא נעלמה

את לא צריכה לחפש אותה רחוק ,אימא זו דמות סמכותית מספיק, לא ? תפקיד ההורים הוא להכין את הילד לתפקד בעולם לא מושלם, ולהכין אותו למצב שבו כל מה שירצה להשיג בחיים יהיה כרוך במאמץ כלשהו . העובדה שאימא שלך בחרה ללמד אותך את העיקרון הזה באמצעות הגבלה ,זה בגלל שזה מה שהיא ידעה לעשות באותו זמן ,זה לא אומר שאת צריכה לחיות בהגבלה כלשהי ,מצד שני את חייבת להציב מאמץ לפני ההישג . נכון שאת מרגישה שאין לך חופש בדיוק כמו בתיכון ? אפילו שאף אחד לא מגביל אותך ,זה קורה בגלל שאת לא מנהלת את החיים שלך לפי העיקרון הזה - כדי לעשות מה שאוהבים צריך לעשות קודם משהו שפחות אוהבים . החופש לעשות הוא הכרה במגבלות שלך ואת המגבלות מכירים כשמתאמצים להשיג דברים .

פורמה

New member
אני מודה לך על הרצון הטוב אבל

אני לא מתחברת לדברים שלך ואם נאמר את האמת, הם מפריעים. הבעייה שיש לי כרגע היא העישון, ורק העישון. הכיוון הכללי שלי שואף קדימה ואילו אתה מושך אחורה וזו ממש לא גישה טובה. אני לרגע לא מתכחשת לעבר ויחד עם זה אני לא מוצאת כל טעם לחזור לשם ולחפש תשובות. הבעייה מתרחשת כאן ועכשיו כמו הרצון לפתור אותה. והתשובה נמצאת בשאיפה קדימה ולא בחיטוט אחורה, בדיוק מהסיבה שלא ניתן לתקן את האתמול אבל אפשר לעצב את המחר. קראתי הודעות נוספות שלך בפורום, אולי לאנשים אחרים הן עוזרות, אני לא רוצה לדבר בשמם. אבל לי זה ממש מפריע. בכל אופן, תודה על הרצון הטוב.

דבר קטן ששכחתי לציין

היה נראה לי שזה מובן מאליו , לכל תהליך בחיים, בין אם של הרס או של בניה, יש תנופה, בכיוון מאוד מוגדר ,כדי להפסיק תהליך של הרס צריך לעשות תפנית של ° 180 ,אין ספק ,זה מאוד קשה אבל הכרחי . נראה לי שזה מה שקשה לך לקבל ,אבל את לא לבד, רוב המעשנים מתכחשים לאחריות שלהם על ההחלטות שלהם , נתתי לך כאן, את האמצעי היחיד שיוכל לעזור לך לעשות את התפנית ,ואת עדיין מחפשת איך להתקדם ולהתקדם בלי לשנות את הכיוון . לגבי ההודעות שלי ,הן נכתבות מתוך אהבה ,אני יודע באיזה מצב המעשן נמצא ,זה כמו להעיר אדם רדום ,ולכן אני מבין שתמיד תהיה התנגדות לשינוי בסיגנון החיים . חשוב לי מאוד שתזכרי שרק מי שאכפת לו ,אומר למעשן את האמת ,מעודד אותו למצוא בדיוק את מה שהוא מחפש ולהפסיק את מסע ההרס שבו הוא נמצא .

big757

New member
גמילה מעישון

פורמה שלום, לזיבן ישנן תופעות לואי המשפיעות על כל נגמל בצורה סוביקטיבית. פרט לכך,הכימיקלים לא גומלים אותך מההרגלים שרכשת במשך תקופת העישון, ולא תומכים ועוזרים לכל אורך תהליך הגמילה,ולכן אחוז הנגמלים באמצעות זיבן לא גבוה במיוחד. פתרון כוללני(פזיולוגי,פסיכולוגי,והתנהגותי)נותנת תכנית "פרידום". פרטים - www.fourgood.com/freedom/shaked ב ה צ ל ח ה

זיבן

שלום לך אני כבר חודש על זיבן, תופעות הלוואי אכן לא נעימות, אולם כבר שבועיים וחצי שאני נקיוהעולם על כנו עומד, מלבד שימוש בזיבן אני מטפל בהיפנותרפיה המקנה שליטה ברצונות ובתשוקות של המח לדעתי שווה את הנסיון , בהצלחה פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך מה לומר, צטט פתגם סיני עתיק.

פורמה

New member
היום זה היום השני עם זיבן

ואני ממש לא מרגישה השפעה כל שהיא. לא דיכוי הרצון לעשן ולא תופאות לוואי, כאילו לא לקחתי כלום. יכול להיות שלוקח לזה זמן?? מחרתיים אני אמורה לעבור לכמות כפולה. הייתי רוצה לשמוע קצת על התהילך ממך ומאנשים נוספים שעברו אותו.

למעלה