זו שנאת נשים

לא כך היא.

הבעיה היא תרבות האוהדים בישראל ,זה לא משהו נגד נשים. אני לא מאמין שאוהדים יבואו למשחק כדורסל נשים ויעודדו קבוצה של נשים אם הם שונאים נשים או שהם נגד שילובם בספורט וכו. הבעיה היא המאמנת הלא מקצועית לכאורה של הקבוצה שנעלבת מקריאות אוהדים וחושבת על פרישה מספורט בגלל שהיא נעלבה,. יש לכן מושג כמה מאמנים גברים בכדורגל או כדורסל סבלו מהתקפות אוהדים הרבה הרבה הרבה יותר גרועות, חלקם אף הגיעו לבית חולים, יש אומרים שמותו של רובי שפירא ז"ל השבוע קשור לזה. וכולם ממשיכים להתעסק בספורט. הבעיה היא תרבות הספורט בישראל. אל תנסי להפוך גם את זה לעניין פמיניסטי, זה לא. אגב, בקשר לטענה השניה שלה שהאוהדים שונאים אותה בגלל מוצאה, בולשיט. לפי מיטב ידיעתי בקבוצה עברו כמה וכמה בנות שהן לא בדיוק תימניות.

Ergil

New member
אתה יודע מה תהיה התשובה לזה, כמובן

שהתרבות הספורט הישראלית, והתרבות הישראלית בכלל, היא תרבות שוביניסטית.

האבסורד הוא...

שהביאו את הסיפור כעוגן להסרת סטיגמות מנשים, אבל הוא משרת מטרה הפוכה: מאמנת כדורסל בקבוצה בכירה בארץ ובאירופה (שעשתה עבודה לא רעה יש לאמר) מחליטה לפרוש בגלל שהיא נפגעה/נשברה מעלבונות אוהדי הקבוצה. תאר לך שדיוויד בלאט מחליט לעזוב את הקבוצה ,לא בגלל הכשלונות שלה אלא בגלל שהאוהדים בשער 11 העליבו אותו. הרי זה דוגמה נהדרת לדמות האישה העדינה, פגיעה ושברירית.

Yarik N

New member
אח.... מאיפה הטיעונים הללו מגיעים?

תרבות האוהדים? שום דבר נגד נשים?????? כשמקללים אשה תמיד מקללים את מיניותה - זונה, מוצצת, לסבית (קללה?) ואת מי מקללים כשרוצים לקלל את הגברים שבמגרש??? גם אשה, והפעם את אמא של השופט.

מה הקשר?

תאמיני לי שבעניין הזה זכרים נעלבים יותר שמקללים את אמא שלהם מנשים. אבל זה לא הנושא של השרשור. הנושא הוא התגובה המטופשת והלא מקצועית שלה. את יודעת מה זה לאיים לעזוב קבוצה באמצע העונה כך פתאום? חוק: תמיד מקללים אדם ופוגעים בו באזור שהוא הכי חשוף ופגוע, זה נכון גם בקראטה וגם בחיים. זה שנשים רבות רגישות למיניותיהן יותר מגברים הופך אותן לחשופות יותר. הן צריכות לפתור זאת בעצמן.

wasaby

New member
בשלב מוקדם של הפמיניזם

היה המאבק על כך שירשו לנשים לפעול ולהשתתף בעולם במסגרת חוקי המשחק שעיצבו הגברים. אופיינים לשלב זה המאבק להתיר כניסת נשים ללימודים גבוהים, המאבק לצאת לעבודה מחוץ לבית. אף על פי ששלב זה לא הסתיים עדיין, ויש מקומות שחסומים עדיין בצורה זו או אחרת בפני נשים, המאבק כיום עבר לשלב מתקדם יותר. כיום הנשים דורשות לא רק להשתתף במשחק אלא שדעותיהן וסדר העדיפויות שלהם יחשבו בקביעת חוקי המשחק. כך למשל אנו נאבקות על מעונות לילדי העובדים במקומות עבודה ועל שעות עבודה סבירות שיאפשרו לכל עובד (לא רק לאישה) לראות את ילדיו כאשר הם ערים. כך למשל אנחנו דורשות סביבת עבודה לא תוקפנית ולא מטרידה. ההנחה שספורט חייב לגרור איתו קללות ואלימות של אוהדים, או שהתנהגות פרועה לגיטימית כאשר היא נעשת בהקשר לספורט אינה אכסיומה שאי אפשר לערער עליה. מי אמר שמאמן מקצועי הוא זה שסובל בשקט קללות ואיומים ובסוף חוטף התקף לב? אולי מאמן מקצועני הוא זה שעומד בתוקף על הגנה משטרתית הולמת לשחקניו ולאוהדיו?

בואי ניקח דוגמה אחרת

תארי לך שבשלב מסוים בהתפתחות היהדות היה קמה קבוצת גויים והיו מבקשים להשתייך ליהדות. הם היו מתבקשים לעבור תהליך גיור. האם לדעתך זהלגיטימי שבתחילת או אמצע או סופו של תהליך הגיור ולימוד היהדות הם היו מתחילים לברור את מה שמוצא חן בעיניהם או מה שלא? ובעקבות זאת האם הם היו יכולים כבר לקבוע קודים חדשים ליהדות? לעומת זאת זרמים וכיתות חדשות שקיבלו על עצמם עול תורה, ללא להטיל ספק , שינו את אופי הדת רק בהשתלבות אורח חייהם היומיומי ביהדות. תאמיני לי שאני מאד לא אוהב לראות את ההתנהגות המפגרת והמטומטמת והמסוכנת של אוהדי הספורט בישראל (בעיקר כדורגל ומקצת בכדורסל). כמו כן אני חושב שנשים שנכנסות לאצטדיון ללא ספק מעדנות את העניין. הייתי רוצה לראות יותר ויותר נשים על ספסלי האוהדים (באירופה וביחוד באנגליה היתה בעיה דומה של התנהגות אוהדים, נכון להיום הם הצליחו להתגבר על רוב האלימות במגרשים ואני קושר את זה גם להופעתם המבורכת של נשים על ספסלי האצטדיונים). שינוי האופי של הקבוצות שאליהן מצטרפות נשים יבוא מאליו דרך התקשורת האנושית.

טל קר

New member
האם אם נקביל את המין האנושי ליהדות

אז הגברים הם היהודים והנשים הן גויים שרוצים להשתייך ופתאום מנסים לשנות את חוקי המשחק?

זה משל

ואני אסביר שוב . היהודים בסיפור הם קבוצה שמנהלת אורח חיים מסוים עם חוקים ומסורות. הקבוצה שרוצה להשתייך ןלאמץ אורח חיים יהודי הן נשים. לצורך הבהרת העניין: אני עוסק באומנות לחימה מסוימת . בעיסוק באומנויות לחימה דרושה משמעת מסוימת . לעיתים אתה עושה קאטה או רצף תנועות שאתה לא מבין מה משמעותו או נראה לא הגיוני, ואתה ממשיך לעשות אותו מפני שמי שלימד אותך את המהלך הנ"ל יודע ורואה הרבה מעבר ליכולות שלך בנושא זה.

לפי ההגיון שלך לא צריך להכניס גם

משטרה ואבטחה לאולמות, ולא צריך להטיל עונשים על קבוצות שהאוהדים שלהם מתפרעים. לא צריך לעשות מבריונות האוהדים איזה ערך דתי.

וכשיש שחקן ערבי או שחור את מי

מקללים? לא עושים קולות של קופים לשחקנים שחורים? לא קוראים לשחקנים ערבים "מחבלים"? איזה מאמן קיבל התקף לב כי האוהדים של הקבוצה שלו התקיפו אותו?

ובעצם, הדבר החיובי הוא שסופסוף

יש לכדורסל נשים מספיק צופים ואוהדים שאכפת להם. גם זו התקדמות

המאמן הוא אלי גוטמן

מביתר ירושלים. ואף שחקן ערבי או שחור או כל השחקנים שקראו להם הומואים(אפשר להרים אחלה נבחרת מהם) לא אמר שיפרוש בגלל זה.

ברור שלא, הם מקבלים מספיק כסף

בשביל שיקראו להם קופים במשך 90 דקות בשבוע. מה שאי אפשר להגיד על שחקניות או מאמנות בכדורסל נשים. אבל איכשהו קשה לי לגייס את הפמיניזם בתור הצדקה לכך שיקללו את המאמנת של רמה"ש, רק בגלל שככה עושים גם למאמנים גברים. כלומר, בשעה טובה ומוצלחת הגיע ספורט הנשים למצב כזה שיש לו כאלה אוהדים, אבל איכשהו זה לא ממש משמח אף אחד. וסתם שאלה - יש עונש רדיוס גם בכדורסל ? יש טעם בכלל להתלונן על הענין או שההתאחדות עסוקה כהרגלה רק ב"בעיות" של מכבי תל אביב?

אם הם יראו רמה

של גברים הם יקבלו תמיכה ציבורית וכלכלית. כמו שכתבתי בעבר פה אל תצפו לעולם שנשים ירוויחו או יזכו בתהילה שווה לגברים בענפי ספורט (לפחות ברובם כי יש נם ענפי ספורט שבהם תהילת הנשים רבה יותר כמו התעמלות). אף אחד לא יתלהב מיצור אנוש שרץ 100 מטר ב10.45 שניות אם יש כבר יצור אנוש שעושה זאת ב 9.79 שניות. לצורך המאבק הפמיניסטי : אם תאמרי ותוכיחי שמתעמלות (שנהנות מתהילה גדולה יותר ממתעמלים) מקבלות תמיכה דלה יותר לעומת מתעמלים , זהו עוול שוביניסטי. לא ידוע לי על משחק רדיוס בכדורסל או משחק ללא קהל, אבל גם בכדורגל כבר הפסיקו לעשות את זה לדעתי. לדעתי אין טעם להתלונן על הקללות והגידופים, תארי לך שכל מאמן שקולל על ידי צופה משחק כדורסל יתלונן להתאחדות, הם לא יתעסקו עם זה. לעומת זאת צריך לבחון את עניין זריקת החפצים , אם הם נזרקו לתחומי המגרש או על ספסל הקבוצה היריבה , שווה תלונה.

טל קר

New member
אם הפואנטה היא השורה התחתונה, ולא

התחרות והמאמץ הספורטיבי, צריך לתת 0 ש"ח לספורט בישראל, כי יש ספורטאים יותר טובים בחו"ל. כי "למה שמישהו יתלהב מיצור אנוש שעושה X אם יש כבר יצור אנוש שעושה זאת בX-Y". נו, אז אתה בעד? ובכלל, למה להתלהב מיצור שרץ ב9 שניות, אם יש חיות שרצות יותר מהר? יבוטל הספורט לאלתר. אתה בעד? ובכלל, בהרבה תחרויות ריצה שחורים הם יותר מהירים. אז נבטל הקצאות כספים לספורט ריצה אצל לבנים. אתה בעד? או רק כשזה נוגע לנשים אתה בעד?

ואכן ספורטאים ישראלים

מרוויחים פחות מספורטאים טובים מהם בחו"ל ובצדק. הם נותנים שואו פחות טוב ופחות מעניין. ואכן אצנים ואתלטים שחורים מרוויחים יותר מלבנים ,שהם פחות טובים בתחום. לא אמרתי שעל נשים אסור לעסוק בספורט או שאסור להם להרוויח ממנו, אבל, דווקא מנקודת מוצא שוויונית שמתיחסת לספורטאי כספורטאי ןלא משנה מה מינו , הן תימדדנה על פי הישיגיהן. ובקשר להשתתפות חיות באולימפיאדות. אין בעיה , תריצי את הרעיון שלך ותצליחי איתו. בימי הרומאים היו דברים דומים. ספורט הוא חלק מהתרבות האנושית והטענה שלך שכביכול נובעת מההסבר שלי היא לא רצינית.

ואכן ספורטאים ישראלים

מרוויחים פחות מספורטאים טובים מהם בחו"ל ובצדק. הם נותנים שואו פחות טוב ופחות מעניין. ואכן אצנים ואתלטים שחורים מרוויחים יותר מלבנים ,שהם פחות טובים בתחום. לא אמרתי שעל נשים אסור לעסוק בספורט או שאסור להם להרוויח ממנו, אבל, דווקא מנקודת מוצא שוויונית שמתיחסת לספורטאי כספורטאי ןלא משנה מה מינו , הן תימדדנה על פי הישיגיהן. ובקשר להשתתפות חיות באולימפיאדות. אין בעיה , תריצי את הרעיון שלך ותצליחי איתו. בימי הרומאים היו דברים דומים. ספורט הוא חלק מהתרבות האנושית והטענה שלך שכביכול נובעת מההסבר שלי היא לא רצינית.

טל קר

New member
ראשית, מי קבע את האקסיומה שאתה

מסתמך עליה, שבהשגים המטרה היא השורה התחתונה ולא הטכניקה? התחרות עצמה? המתח מי ינצח? המאמץ? ההשקעה? תכין לך קלטת של WORLD RECORDS ותסכים לצפות רק בה, בגמרים של האולימפיאדה , בגמר של המונדיאל ובתוצאות ספורט מצידי, ואל תקרא אף עיתון ספורט, חוץ מספר שיאי גינס, אבל אל תחיל את תפיסת עולמך הפשטנית של הספורט שבה חשובה רק התוצאה ורק השורה התחתונה על פני הקצאת משאבים לספורט לאחרים שכן מעריכים את הספורטיביות, התחרות, המתח, המאמץ. אגב, הרבה פעמים כשמתיחסים לאדם , במצב הנתון כיום, בעיוורות למין, לא מדובר בנקודת מוצא שוויונית, אלא בנקודת מוצא שממשיכה את האפליה. איך להמדד על פי השגיהן אם לא מממנים אותן, כמו שמממנים גברים, כדי שיוכלו להשיג השגים ?

למעלה