זו רק אני, או ש...

זו רק אני, או ש...

לספלינטור-יש-יומולדת-היום-ואין-פה-עדיין-הודעה-ראשית-בנושא? כך או כך, המון מזלטוב, בריאות, שמחה ובדיחות על פולניות לרוב. (
מיצאו את ארבע המשמעויות, ילדים, וציבעו אותן בשחור...) ____________________________

גנגי

New member
אוי! מזל טוב!

(איזה ברכה יהודית-פולנית, ראית? קודם כל "אוי!", לפי מיטב המסורת, ואחר כך מגיעים לזה שיש שמחה. כמו שאומרת הפולנייה בנשים, שתחיה: אין טוב לי רע!) חיבוקים ואיחולים לרוב!

hillelg

New member
אה, חשבתי שזו עוד שנינות פולנית.

ובקשר לפולניות בכלל, ונעמי פולני בפרט (סתם, זה הסתדר מצויין): לא מיצינו כבר לגמרי את הקטע הפולני? אני בעד לשנות נושא, לחדשיים-שלושה הקרובים.

גנגי

New member
זאת היתה חוויה קתרטית

לקרוא את זה!
כמה אחים לצרה מצאתי שם!

אטיוד5

Active member
היית חייבת?

זכרון התרבת-עברית-מזרח-אירופית הכי גרוע שלי קשור בארוחת שבת חגיגית שהכינה אמא-של-חיימקה-השכן. הורי יצאו להם לחגוג אי שם, והשאירו אותי לחסדי ברוריה. הכל היה בסדר עד שעלתה הרגל הקרושה על השולחן. לכמה רגעים, הזכורים כאמור עד עצם היום-הגרון הזה, אפפה אותי בחילה עמוקה. הבחילה חלפה לה ונתחלפה בהרגשת האשם-תמיד כאשר אסלת השירותים התכבדה במראה פניי ופי הפעור. צאצאי מעיי שנמלאו בדג ממולא קודם לכן (תחת לחצה של שיטת החינוך "אינדיה, אינדיה" מהבית) מצאו דרכם למדיטרנה.

Idan91

New member
זה מזכיר לי ש

לכבוד חגיגת כליית עבודות השורשים, לפני כמה שנים, נתבקשנו להביא לכיתה מאכלים עממיים מארצות המוצא של המשפחה.. ללא ספק - הדבר הדוחה ביותר היה משהו שאחת הפולניות הביאה. לא זוכרת בדיוק איך זה נראה, אבל זה היה ורוד, מתוק ומגעיל מאוד. אה, כן, גם המאכל הרוסי היה מזעזע - מן בצק לא אפוי עם משהו מוזר בפנים.

תגידו

ב"רשימות על מקום" של הירשפלד יש עוד קטעים יפהפיים שכאלה? כי אם כן, אני רץ לקנות.

nutmeg

New member
מזל טוף!

נו ככה זה עם צעירים, עוד חוגגים ימי הולדת...

hillelg

New member
וואי-וואי-וואי...

(ותרגום, כבקשת מוג, לשפת התנ"ך: הוי-הוי-הוי) מזל טוב מזל טוב! אני מתלבט עכשיו, אם להמשיך בהתעלמות, כדי שהראשונה תצא-כאילו-במכוון-כזה... אה, יש לי תירוץ: זה בכלל לא התאריך העברי... מה תאמרי עכשיו, עידן?

ס ק א ל י

New member
מזל טוב, ספלינטור יקירינו!! ../images/Emo24.gif

שתהיה לך שנה חדשה נפלאה, אה, ו, כמובן - מלאה ב צ'יל אאוט!

מוגג

New member
שפע ברכות ינחתו ברכות

על ראשך רק טוב ואושר בשנים הבאות שנה וחתימה טובה (מצורפת דוגמית): /_ 7 ' 7.

למעלה