זו עיקר הבעיה

זו עיקר הבעיה

אם הייתם שומעים דעות החולקות עליכם לא הייתם שונאים כל כך את החרדים

אנדרי ז

New member
קודם כל אנחנו לא שונאים אותם

ודבר שני, המצב בדיוק הפוך. אם החרדים היו מכבדים את אלה שלא חיים לפי מערכת האמונות שלהם, לא היה לנו בכלל מה לחפש בפורום כזה. ואם כבר מדברים על שנאה, החרדים שונאים לא רק אותנו החילונים, אלא גם השנאה בין העדות החרדיות עצמן ידועה לשמצה.

אשרת

New member
רוצה להגיד לי מה הקשר?

אני שומעת דעות שונות ואין לי בעיה עם זה. אין לי בעיה ואני לא שונאת אדם שחי את חייו בצורה שהוא מוצא לנכון לחיות אותם. אבל מצד שני אני לא חייבת לאהוב אף אחד.... ורק שתדע שהחרדים שונאים יותר את הכיפות הסרוגות מאשר אותנו אבל זה לא משנה. הם שונאים אותנו, קוראים לנו אנטישמים על ימין ועל שמאל ואני לא אמשיך עם כל זה. זה די ידוע.

all

New member
אני ממש לא שונא את החרדים

ההפך אני מעריץ כמה מהם. היו היה איש במאה שערים ושמו "צדיק". יום אחד עברו כמה תיירות לבושות לא בצנעה לידו וליד כמה חרדים אחרים. ומייד החלו קללות, יריקות ודחיפות. צדיק יצא לעזרתן והציל אותן מידי חבריו. חבריו התפלאו על המעשה ושאלו אותו - "צדיק, מה לא ראית איך הן לבושות"? וצדיק איש רגוע ושקט ענה להם בכעס רב - "לא, לא ראיתי כי לא הסתכלתי"! ואם היה איש שנוא עליו בצורה יוצאת מן הכלל, הוא קרא לו "פוליטיקוי", הווה אומר נבלה שאין לה גבולות. אז בוא לא נכליל יש המון חרדים שהם אנשים נפלאים, אך אלה שנדחפים אצלם לפוליטיקה.......

פלסטיק

New member
בוא אלי "לעשות שבת"

תראה כמה יפה השבת החילונית, איך אנחנו מבלים יחד עם ילדנו, עושים דברים לנפש ולרוח. בוא עם משפחתך, האישה והילדים, כולכם תוכלו לראות דרך חיים אחרת. נוכל גם להחליף דעות, אשמח לשמוע דעות שחולקות עלי ואתה דעות שחולקות עליך. בוא נתארח כולנו, נקח מקום גדול במקום חילוני וגם מקום גדול במקום חרדי, יבואו משפחות חילוניות וחרדיות ופשוט נשוחח. למה החרדים מוכנים רק לשלוח אלינו מסיונרים ולא מוכנים שהציבור שלהם ובני משפחותיהם ישמעו על אורח חיים חופשי אתה מבין, יש לך בעיה עם העובדות, היית צריך להפוך את המשפט שלך: "אם הייתם שומעים דעות החולקות עליכם לא הייתם שונאים כל כך את החופשיים"

בנזו

New member
שירת אבן עזרא

עבדי הזמן, עבדי עבדים הם. עבד השם - הוא לבד חופשי

למעלה