``זו מחלה``

בלאונט

New member
``זו מחלה``

הרבה אמרו את זה כבר (במטריקס ובגברים בשחור), ואני מתחיל לחשוב שאולי זה נכון - ``צורת החשיבה האנושית היא מחלה``. אני די טיפשים, האמת. מוזיקה קופצנית, אני מתעורר. עיניי עצומות, מתמתח, חושב, מתבאס, חוזר לישון. אותה מוזיקה, אני מתעורר שוב. מאיפה זה בא? פותח עיניים - נעלם. אני קם, צמא. מתקלח, מתגלח, מצחצח שיניים, מתלבש ואז מגלה. העולם, כפי שהוא, שעוצב על ידי בני אנוש במשך אלפי שנים לפחות: אנחנו מוצאים רעיון, הוא גורם לשרשרת רעיונות מעולים בדרך כלל, שמובילים לרעיון הכי מטופש ומוזר שאפשר לחשוב עליו. ``מי הזיז את הגבינה שלי``, מה זה?! תגידו לי, זה מה שאני צריך לראות בבוקר? מי הזיז את הגבינה שלי. הגבינה. גבינה. גבינה. מי הזיז את הגבינה. גבינה? מה זה לעזאזל? גבינה! הודעות על חיוכים (שמתמרחות לספרים), הודעות על פרסומות (שמתמרחות לזקנים מזילי ריר), סרטים מוזרים על חייזרים שמשתלטים על העולם, רובוטים שמכניסים אותנו לתוכנת מחשב, אנשים שנכנסים לתוך המוח של עצמם, עגבניות ירוקות מטוגנות. וכמובן, ספרים על גבינה. אנחנו חיים מוזר, חושבים מוזר, מדברים מוזר, כותבים מוזר. אנחנו מוזרים. כמובן, לנו זה נראה הכל נורמלי, אבל למישהו מחוץ לאטמוספרה שלנו - אנחנו מוזרים. דוגמא קטנה יותר ספיציפית היא כל סרטי המלחמה והפעולה. אנחנו אוהבים לראות יריות ופיצוצים, אוהבים לראות מרדפים, ומוות סטייליסטי על ידי צלפים - בסופו של דבר, כל אחד מאיתנו חייב להסכים עם עצמו: מלחמה זה דבר רומנטי. בטח, מאד. אך עם זאת, אנחנו מתנגדים למלחמה. הגיוני. אז למה גבינה? למה גבינה?

yad

New member
אבל מה רע?

האנשים המוזרים הם אלה שהופכים את העולם למשעשע יותר ממה שהוא. כמו שמישהו הרבה יותר חכם ממני אמר פעם- ``העולם לא מוזר כמו שאנחנו חושבים. הוא הרבה יותר מזה.`` הרסתי את הפתגם. הוא יותר יפה בצורה המקורית. אין לי כוח אבל להיזכר. בקיצור, למה אתה סולד מאנשים מוזרים או רעיונות מוזרים? והשיחות הכי מעניינות הן אלה שזורמות לכיוונים הלא צפויים והמוזרים. שאחר כך אתה יושב עם הבנאדם ומנסה להיזכר מה היה הנושא המקורי שדיברתם עליו. שיש לשניכם כל כך הרבה מה להגיד אחד לשני שהנושאים נבלעים אחד בשני. משהו כמו ``אני בחיים לא יכול לראות את עצמי נמשך לבן``. ``אבל מה זה קשור ללצאת לבאולינג היום או לא?``. אם העולם היה כולו רגיל, אנשים לא היו הולכים לסרטים. הם היו הולכים לראות בתי משוגעים. רעיונות מוזרים מניעים את העולם- באמת נשמע לך סביר שהעולם עגול? למיטב ראיית העולם שלי הוא שטוח כמראה. אז יש תמונות. אז מה? זייפו אותם. עכשיו שמעתי שיש אנשים שטוענים (שוב) שהוא שטוח (בסוף גם יתברר שהם צודקים שוב). בקיצור- ש-מח!

Black Star

New member
רק אתמול דיברתי על זה עם מישהו...

אוקיי, לדוגמא, מדע- נראה לנו נורא מצחיק ומוזר ופרימיטיבי מצד האנשים האלו שחיו לפני המון המון זמן לחשוב שהעולם עומד על שלושה פילים שעושים מו ורוקדים סלסה בזמנם הפנוי. הרבה אנשים שחיים כיום חיים בתחושה של ``הגענו למקסימום, מה שגילינו הוא הנכון, אנחנו יודעים בוודאות`` ידא ידא. ואין יותר בולשיט מזה, ובעוד מספר שנים מסוים יחשבו שאנחנו היינו פרימיטיבים באותה מידה. ``חה חה, האנשים האלה פעם חשבו שהעולם עגול ויש מערכת של כוכבי לכת שסובבים את השמש``... בקיצור, אין שום דרך לדעת שאנחנו לא טועים בדיוק באותה מידה :) ויש לי עוד כמה דברים להגיד בנושא רק שעכשו אני חייבת לעוף... יאללה ביי ביי יעל. Immerse your soul in love --

goldy

New member
והרעיון המרכזי הוא...

ממש לא הבנתי למה חזרת על הגבינה מיליון פעם. החיים הם כמו מכנסיים של תינוק: קצרים ומלאים בחרא

כרגיל, מבריק

מה שעולה לך בראש... אבל זה הרי מובן מאליו: אנחנו אנשים מוזרים. ועכשיו תשאל: מוזרים בעיני מי? בעיני עצמנו, לפעמים, בעיני כל מיני פסיכולוגים/פסיכיאטרים/שאר האנשים שמרוויחים מהתעסקות בנפש האדם/עכברים. (מדריך הטרמפיסט.) וכמובן בעיני יצורים מגלקסיות אחרות, שכידוע יש המון כאלה והם כבר כתבו מחקרים עצומים בנושא ``הדברים האלה עם המוח שפועל לעיתים רחוקות שאוהבים לקרוא ספרים על גבינה``, וסביר להניח שגם אנחנו חושבים שהם מוזרים באותה מידה. וגם עכברים חושבים ככה עלינו ועל אותם אנשים מגלקסיות אחרות... והלאה. מכאן נובע, שמוזרות היא דבר יחסי. מ.ש.ל. חוצמזה, מטרת ההודעה היתה בין השאר להגיד את המשפט החכם הבא: להיות מוזר זה נורמלי. (הא! גם אני יודעת לזרוק משפטים מתוסבכים כשצריך!) עכשיו תגידו לי אתם: אם להיות מוזר זה נורמלי, אז מה זה להיות נורמלי? מוזר... הא הא... אז מה זה בעצם להיות מוזר?! בלבלתי אתכם מספיק? יופי. דולצינאה, שכרגע היא יותר מוזרה מנורמלית.

V. Ghost

New member
הרגע ענית ועוד כמה טופיקים....

הרגע אמרת שאת יותר מוזרה מנורמלית ------- אז נורמלי או לא? קצת שיגעת אותנו עם זה הנה פתאום אני מדברים בלשון רבים,מה קורה לנו. בכל אופן כל אדם נורמלי הוא מוזר במידה שלו איך זה ? קשור או לא `The longest journey of any person is the journey inward.` Dag Hammerskjvld ואל תשאלו אותי מי זה.אז יש עוד הרבה מה ללמוד וזה רלוונטי לאותה תקופה בקשר להודעה למטה שעוד כמה שנים נראה פרימיטיבים,מה שונה הדור שלפני עשר שנים הדור שלנו וזה שיבוא בעוד 10 שנים אנשים מוזרים? הא `Imagination is more important than knowledge.` Albert Einstein אז אנחנו המוזרים `אנשי האינטרנט דור העתיד,נניע את העולם(לאן) אז מה דעתכם אנשי האינטרנט שונים מהשאר ? יותר מוזרים? יותר חכמים ? שקטים מתיימרים להיות מה שאנחנו לא? ומשפט אחרון לכל מי שהולך לחפש את עצמו ולא בהודו `Life isn`t about finding yourself ,life is about creating yourself.` George Bernard Shaw Visible Ghost אביעד

yad

New member
אנשים הרבה פחות סבלנים

כבר אמרתי פה מליון פעם שזה עידן של הי-טק. שבו הכל חייב לבוא מהר ועכשיו, אחרת הוא בטח לא שווה צפיה ממילא. הרייטינג שלו לא משהו. קטן מהיר זול חכם. טוב או רע, עניין של אופי. כל אחד יחליט לעצמו. אני אישית חושב שיש דברים ששווה לחכות עבורם.

goldy

New member
כל אחד הוא שונה, נורמאליות היא קו

שרק מעטים יוכלו לעמוד בו ולכן אין דבר כזה נורמאלי! (נו טוב, אם את מתעקשת: בן אדם הוא יצור תבונתי נורמאלי לכדו``א. יש?) משכורת היא כמו מחזור: אם לא קיבלת סימן שדפקו אותך

זה באמת מציק,

המשפטים הלא קשורים שאתה רושם בסוף ההודעה. חוצמזה, בנאדם הוא אולי יצור תבונתי ביחס לצורות החיים על כדה``א, אבל מה זה שייך לנורמליות? תבונה נורמלית? אי.קיו ממוצע? אז למה אנחנו קוראים ספרים על גבינות?! חכה חכה, יום אחד עוד יגלו שאנחנו כולנו בכלל יצורים פיקטיביים ויוכיחו את אי-קיומנו בוודאות. אם כדור הארץ אכן שטוח, הכל אפשרי, לא? דולצינאה.

נעל

New member
משהו מקולקל?

בקרוב גם הגבינה תעבור. התאריך יפוג, העסק יתחיל להסריח, מהדורות חדשות לא יודפסו כל שלושה ימים כבר - העולם יעבור לדימוי הנדוש הבא. ומדריך-כל לפילוספיות-חיים-טרנדיות חדש יצא, בהתאם. כאילו שלא הייתם קופצים על ספר כמו ``לאן נעלמה הכיפה שלי?`` העוסק במהות החיים הפנימיים, כיצד התקופה עושה את האדם שיוצר אותה (גלגול של תאורית גלגול נשמות?), טיפשות הדת ועוד משהו... אולי גם נרות, בתור נספח. כדי לשכנע. . האם זו מחלה? האם משהו מקולקל? זה סה``כ פיצ`ר אצלנו. תכונה. אנחנו לא מסוגלים לחיות ללא ייחוד. כשזה יעבור לנו, נראה איך העולם יראה לך... נעל ;-)

פלומפי

New member
אני חושבת שמוזר זה טוב!

אני מניחה שצורות החיים האחרות שחושבות שאנחנו מוזרים מתנהגות בצורה מוזרה לנו...

למעלה