זו לא אשמתכם

Blue Rose

New member
תכל'ס

זה מעניין.

לי למשל היה ברור שהשמנה זה לא מאכילה נטו, כמו גם שאנחנו יודעות היטב שדיאטה אינה פיתרון...

מה שמצחיק זה שעכשיו כדאי למצוא את האנשים האלו שאוכלים הכל ולא משמינים והם יהפכו לתרופה.. חחח (לפחות החרא שלהם.. אני לא מאמינה שאני כותבת את זה).

אבל ברצינות...מבחינה חברתית - גם אם תראי לאנשים 1000 הוכחות שזה שאדם שמן לא אומר עליו הרבה המלבד זה שהוא שמן...אלו מהם שאנטישמנים לא ישנו את חשיבתם.
אז כן, יש פה בהחלט מחשבה- ואני שמחה שמשקיעים במחקרים האלו, ומסתכלים לכיוונים אחרים מלבד דיאטות. ומקווה שגם מבחינת שיפוטיות זה יביא בשורות.

אני זוכרת סרט של מסע בן כוכבים (כן, אני קצת טרקית) שבונס מתפלא על איך שבזמננו מפחיתים לחץ בגוגולת בעזרת קדיחת חור בגולגולת בעוד שב"עתיד" זה ברברי. מקווה מאוד שכשיגיע הזמן נוכל להגיד- מה לעזאזל אנשים חשבו לעצמם אז? איך הם לא הבינו את זה מזמן?

רוזי! שעדיין לא מאמינה שהיא קראה כתבה עכשיו על "השתלת צואה" ...עם מתכון בבלנדר לחוקן...

רק הערה עוד לא קראתי את הכתבה

השמנה זה באמת לא מאכילה נטו אבל דיאטה זה כן הפתרון. איזה פתרון אחר את מכירה?

השאלה היא - פתרון למה בדיוק?

פתרון להצקות שקורות בביה"ס או מחוץ לבית (כלומר לטפל בקורבן במקום בביריון)? או לביקורת של ההורים שמתביישים (במקום לראות את הטוב בילד מתרכזים רק במה שגורם להם להרגיש כמו "הורים רעים" בעיני העולם)?

דיאטות לא עובדות מהסיבה הפשוטה שגם בפן הפיזיולוגי נטו - המדע מגלה עוד ועוד עובדות על כמה זה לא עניין של "תוציאו יותר קלוריות ממה שאתם מכניסים". אפילו בדיאטות עצמן מדברים בשנים האחרונות יותר ויותר שזה לא רק כמה קלוריות שאת מכניסה לגוף, אלא גם מאיפה הן מגיעות (כלומר ל 1500 קלוריות שמגיעות מתזונה מאוזנת יש השפעה שונה על הגוף מבחינת המשקל מאשר 1500 קלוריות שמגיעות בעיקר מפחמימות ריקות).

פתרון להורדה במשקל

עם כל מה שיש למדע להציע, זה עדיין בגדר מדע בדיוני ולא ישים לאוכלוסיה באופן גורף. עידן הניתוחים יעבור מן העולם ויפנה את מקומו לטיפול באמצעות הנדסה גנטית או השתלת תאים במעיים שנראה כמשהו מאוד מעודד.

בינתיים - הפתרון להורדה במשקל הוא דיאטה. להכניס פחות להוציא יותר.

ועובדה שבאופן כמעט גורף זה לא עובד...

סטטיסטיקות של 95% כשלון בשמירה על הישג משמעותי לאחר 5 שנים מוכיחות את זה - ורובן גם מראות שאנשים לרוב עולים למשקל גבוה יותר ממנו הם התחילו, ושיו יו כזה בריא לגוף עוד פחות מאשר להשאר במשקל קבוע אבל גבוה מלכתחילה.

תלוי מה אתה רוצה בחיים

אני מכירה מספיק אנשים שזה חשוב להם והם מתחזקים יפה מאוד את ההורדה.
אני לא מכירה סטטיסטיקות על הורדה במשקל ותחזוקתו לאורך שנים. אשמח לראות כאלו.
אני יודעת על סטטיסטיקות לאחר ניתוח, שאחרי 5 שנים אחוז אי היכולת לתחזק את ההישג הוא גבוה.

ממה שהבנתי מחיפושים בלתי רשמיים ברשת...

אחוז הניתוחים שנחשב למצליח אחרי 5 שנים הוא בסביבות ה 55% - 60%, כנראה שזה גם תלוי בסוג הניתוח.

ועובדתית, לרוב מי שמתחיל קיאטה חשוב להצליח - מבחינה בריאותית ו / או אסתטטית - מספיק כדי לשלם לא מעט לדיאטניות או קבוצות תמיכה או אפילו כדי ללכת לניתוח שרחוק מלהיות קל. ועובדה שרובם עדיין נכשלים שוב, ושוב, ושוב בכל האמצעים הללו.

סטטיסטיקות מצביעות על העובדות

כלומר אם הסטטיסטיקה מראה ש 95% מהאנשים לא שומרים על המשקל, אז זה אומר שעובדתית 95% מהאנשים השמינו. אילו סיבות את מספקת לכך זה כבר משהו שמשתנה ותלוי בהשקפת העולם שלך.

עלמה88

New member
אני אופטימית

שינויים קורים, לפעמים מאוד לאט, אבל קורים
עורך בחר לשים כתבה כזו בשער של מגזין סופשבוע...זה כבר שינוי

כתבה מצויינת ומפתיעה

איזה כיף שלא צריך לעשות יותר ספורט שנוא. ולא הבנתי למה אם החברים שלך שמנים, אז גם אתה תהיה כזה ולהיפך?

בהקשר לתלות במזגן. החורף נאלצתי לכבות מזגן ברוב שעות היום והלילה. (!) כן אני הייתי מאלו שישנים עם מזגן בחורף. ואני רוצה לומר לכם שמתרגלים להכל. וכשהיה לי קר בלילה אז ישנתי עם גרביים ועם טרנינג מפליז ולא קרה כלום. להיפך - החום שהופק מהגוף שלי בעזרת השכבה הנוספת היה הרבה יותר נעים ומנחם מחום של מזגן. בקיץ אני מתכוונת "לתרום" למאזן רווח שלילי לחברת החשמל, אולי נרוויח עוד איזה שריפה של 200 קלוריות ביום שלא הולכות ברגל.

מחקרים מאלפים!!! והלוואי שימצאו כבר פתרון!!!

איזה בעסה...

בסוף ייסגר הפורום הזה

עלמה88

New member
מצטרפת לשאלה של צלמת - פתרון למה?

לא יודעים איך להפוך אנשים שמנים לרזים
ככל שחוקרים יותר מתברר שזה מורכב מאוד
אולי הפתרון הוא להציב מטרה אחרת, שניתן להשיג

כן יודעים

לאכול פחות להוציא יותר. לחיות בסביבה יותר פעילה. לא להגיע לכל מקום עם רכב. לעבוד עבודה פיזית. לאכול פשוט ולא מתועש. זה בידיים שלנו. אין אפס. העליה הזאת במשקל מגיעה מאיפושהוא וזה לא מהאויר.

עלמה88

New member
כן ו...

ההתנהגות בידיים שלנו, אין אפס, אני מסכימה והיא גם תועיל לבריאות
לא ברור עד כמה ההתנהגויות האלה משפיעות על המשקל בטווח ארוך

טוב, אחרי קריאה של המאמר הזה...

יש לי שתי בעיות: קודם כל, הסעיף שמדבר על הספורט לא הגיוני. מצד אחד אומרים שהאמריקנים בכושר גבוה יותר מבעבר - אבל מצד שני אומרים שהם שמנים יותר. אבל נראה לי שפשוט מדובר על שתי קבוצות שונות של אמריקנים: יש את אלו שלחוצים על הבריאות והמראה הרזה והם אלו שנמתאים בכושר גבוה מתמיד - ויש את אלו שעדיין לא עושים ספורט ולכן הם שמנים. כלומר מדובר פה על שתי אוכלוסיות שמנותקות לחלוטין אחת מהשניה, ואולי פאילו אפשר להסיק יותר מהרגילך שספורט כחלק מאורח חיים בריא דווקא מרזה.

והסעיף האחרון הוא פשוט אנטי שמני!!!!! למה בדיוק חברים שמנים הם משמינים?

למעלה