זו אני. ולמי אכפת

זו אני. ולמי אכפת

יש לי המון מחשבות,
וכרגיל, זה יכול לצאת מבולגן,
כנראה יצא לא ממש ברור.

קרה משהו לפני כמה זמן, ומאז אני מעורערת למדי.
מדובר באיזשהו הבזק זיכרון נורא, שעוד לא התחבר לי לשום מידע מדויק.
כנראה לעולם לא יתחבר. אולי.

ואז הייתי קצת שונה בעבודה.
ששם עד אז לא חשפתי כלום מהתיקים שאני סוחבת.
הייתי בסדר. בסך הכל כמה חודשים, עבודה חדשה.
ופתאום אני כן שונה, קשה לי ואני אומרת משהו.
ואחרי המשהו נעצרת, ויותר מאוחר מחמיאה לעצמי.
הרגשתי כאילו זה חדש בשבילי, לתת למישהו לגעת מעט אבל לא להתפשט מולו לגמרי...

בהמשך שמעתי מכמה בעבודה שאני מהתחלה נראיתי סוד.
אז אמרתי שזה לא חדש לי אבל אם יש להם שאלות אשמח לענות.
אין לי סיבה להסתיר פרט לעובדה שזה נראה לי לא מעניין.
אה, וגם שזה יכול לקחת שנים לספר הכל.

ושאלו משהו על האוכל אז אמרתי על הפרעת האכילה.
ובתחילה הרגשתי מוזר, כאילו השתנה לי המקום.
זה כבר לא המקום שלא יודע כלום על שום באג...

עבר עוד קצת זמן.
אני מבינה לאט.

אני חיה את הזמן בין העבר להווה.
העבר שהיה נורא,
אבל לא ייתכן שהיה כל כך נורא.
כי איך אף אחד לא ידע?
איך כולם ראו את המשפחה שלי מושלמת?

וההווה שהוא טוב רק הזכרונות נוראים,
והתוצאות של הזכרונות (-שלא יכול להיות שאכן היו נוראים)
הן קשות.

אולי לכן אני מתעקשת.
זה ההווה שלי. זו אני.
אני לא הולכת להסתיר או לשקר.
יש בי דברים טובים או חזקים (-באמת?)
ויש לי את כל החלקים האחרים.
ואני רוצה להיות את כל זה.
להתמודד עם כל זה.

ולמי אכפת.

levshavur

New member
פנס

שלום לך,
קודם כול כול הכבוד לך על האומץ לפתוח דברים ולתת לאנשים בעבודה להציץ אל תוך העולם הפנימי שלך, זה ממש לא מובן מאיליו בעיניי ולא כול אחת הייתה יכולה לעשות את זה.
אבל אני חושבת שזה יכול להיות לטובה שיכירו אותך קצת, במיוחד אם את מרגישה שיש שם מישהי שהייתה יכולה להפוך לחברה שלך.
העבר יכול להיות נורא והרבה פעמים העולם 'בחוץ' לא יודע כי ה'הצגה' היא מושלמת: משפחה נורמטיבית לכאורה מכל היבט אפשרי...וגם אם יש חשד, הרבה פעמים הם לא רוצים לראות...אז זה שאף אחד לא התייחס, ואף אחד לא עצר את זה, לא עושה את זה פחות נורא או פחות כואב, להפך, בעיניי אפילו יותר...
אני חושבת שכול שורדת, ברמה כזאת או אחרת, חיה בנדנדה הזאת שבין העבר להווה, שכן זו המהות של פוסט טראומה...אני חושבת שחלק מההחלמה מפוסט טראומה זה למצוא את נקודת החיבור שבין השניים, והיכולת להביא את העבר, אל תוך ההווה , אבל בצורה חיובית. לנסות ולהוציא משהו טוב אל ההווה שלך, מתוך הכאב הנורא של העבר.
הוא נורא הכאב הזה. והעולם של הלא שורדים לא מבין את העוצמות של זה, כי הם לא היו שם. כך שחלק מההתייחסות היא היכולת להבין ולחוות...לאנשים קל להתנהג כאילו הכול כרגיל במקום להודות שמשהו נורא קורה לידם, או אפילו בתוך המשפחה שלהם.
אני חושבת שהיכולת הזאת לפתוח דברים ולספר על עצמך משהו, היא עוד צעד לקראת ההחלמה שלך

לבשה.

תודה על התשובה שמלאה חשיבה

מעריכה את ההשקעה.

הצלחת קצת להרגיע אותי...
תודה

lital172

New member
אכפת לך

וזה דבר נהדר. המשהו הזה שזז בך...זה מפחיד בהתחלה ולא יודעים איפה להניח את הראש, אבל זה גם נותן לנו להישבר... וכן לקחת את המקום לעצמנו.
אני חושבת שבראש ובראשונה בפנים בתוכך לך מאוד אכפת מעצמך... ואת כן רוצה להיפתח ושיהיה מי שיכיל את כל זה ואותך.
אני חושבת.. שאם מסתכלים על האנשים שסביבנו יכולים להבחין מי באמת שם... ומי סתם... לכולנו יש את כל החלקים שבתוכנו. חלקים כואבים. חלקם לא נעימים. חלקם מרגשים ושמחים.
יש לנו קשת של רגשות. ובגלל זה אנחנו אנושיים.

אין צורך שתסתירי את מי שאת.הגיע הזמן לאט לאט להפתח. לתת לחומות לרדת. לתת למישהו שיתקרב. ויגע וילטף.
זה התרופה הכי טובה לעצב ולכאב. שהכרתי את ליאור.. בעלי... הרגשתי שאבן שלמה ירדה לי מהלב..רק עצם זה שנתתי לו לעשות לי טוב. להראות לי שאפשר לשמוח בחיים האלה.
ולעזור לי בקשיים שלי.
לא סתם כולנו מחפשים שותף לחיים ומישהו לרוץ איתו בחיים האלה.. כי הרבה יותר קל לפחד ביחד ..כמו שעברי כתב.
יש לך מישהו כזה? בן זוג? חברה טובה?

ובסופו של דבר העבר זה מה שבונה אותנו למי שאנחנו. אני מהכי דיכאון שהייתי.. כרגע הכי מעריכה כל רגע בחיים...
זה נתן לי להיות מי שאני. למצוא את מה שעושה לי טוב.. שבמקרה הזה ההצלה בחיים האלה זה הטיפול בילדים... העולם הקסום הזה..
והנה ממש לפני כמה ימים הפסקתי לקחת כדורים לגמרי. ואני פה ואני חיה. וצוחקת ומחייכת.
זה אפשרי. לחייך ולמצוא סיבה לחיים גם אחרי כל הדיכאון שתוקף אותנו... אין לי איזה נוסחת קסם.
אבל.. זה בעיקר לדבר המון. ולטפל. ולהעיז..כן להעיז... לחפור עמוק עמוק בפנים. וללמוד לאהוב את מי שאנחנו...

חיבוק גדול ממני... מקווה שהדברים שכתבתי מפיחים בך תקווה...
לנו אכפת....
ו

קולדון

New member
מדהימה אחת!

מאוד מאוד התחזקת בתקופה האחרונה, כבר הרבה זמן.
אולי בגלל זה עולה ההבזק של הזיכרון. אולי עכשיו את מספיק חזקה כדי לעמוד בהבזק כזה.
אולי קודם לא היית מסוגלת להכיל אפילו הבזק ולכן הכל עוד בלתי נתפס.

אני לא יודעת מה קרה. אני מקווה שלאט לאט ובצורה מדודה ומבוקרת תאפשרי לעצמך להזכר, כדי באמת להחלים, או לשרוד, כמו שלבשה כותבת. גם אם זה יקח שנים, כל פירור כזה שיורד הוא כמו שק של אבנים.

אני יודעת מהניסיון שלי עם טראומות, איך שלמשל בהתחלה אפילו לכתוב את המילה המפורשת לא הייתי מסוגלת ובפעם הראשונה שהצלחתי איך הרגשתי שעשיתי התקדמות משמעותית, ולא האמנתי בכלל.

אני גאה בך!

ולמה למי אכפת? לך מאוד אכפת, לא? זה לא מובן מאליו..

המחשבה / ההחלטה

לשתף בעולם שאני חיה בו, ולהצליח לחיות ביחד עם זה כמו שאני מסוגלת.
לכן כתבתי למי אכפת.
אני יודעת שיש דברים שאומר ויגרמו לאנשים לחשוב שאין לי סיכוי.
אבל קשה לי לשמור על הפער בין מה שאני בפנים ומה שאני מראה בחוץ,
וחוץ מזה, גם ככה אנשים מצליחים לראות שיש עוד מאחורה...
אז בכל מקרה חושבים.
ויהיה לי טוב יותר ככה, נראה לי.

להזכיר לעצמי מה שכתבתי

אולי לכן אני מתעקשת.
זה ההווה שלי. זו אני.
אני לא הולכת להסתיר או לשקר.
יש בי דברים טובים או חזקים (-באמת?)
ויש לי את כל החלקים האחרים.
ואני רוצה להיות את כל זה.
להתמודד עם כל זה.

אני כל כך גרועה

וחוץ מלומר לעצמי למה הראיתי את זה
למה אני מדברת

וכבר קורה משהו קצת טוב
אבל מפחיד מדי להיות אחראית לכל המרכיבים האלו של החיים
ובא לי לבעוט בהכל

והחיים האלו דוחים אותי כל כך

קולדון

New member
לא הבנתי..

למה את גרועה?

בטח שזה מפחיד לעשות צעד ולצאת מהקונכייה שלנו כדי לחיות את החיים. במיוחד אחרי שנמנעים מזה להרבה מאוד זמן.
אני חושבת שאם העזת לעשות את זה, זה לא היה ממקום אימפולסיבי.
את מאוד זהירה (לפי איך שעובר בפורום לפחות)
אני חושבת שאם זה קרה, זה כי החלטת, ואם החלטת, זה כי מספיק התחזקת לעמוד גם בחשיפה לפחדים האלו, גם באכזבות שהן גם חלק מהסיכון, וגם מהפחד ממשהו טוב.

קשה להכיל, זה מציף, זה מבלבל.
אני ממש מבינה אותך.
אבל אל תשכחי שהייתה לך סיבה מספיק טובה. להיות במקום המוכר אולי באמת מוכר ופחות מפחיד אבל לא גרם לך לאושר/שלווה..

שנים בטיפול ומעולם (אולי טריגרים)

לא הראיתי לאף אחד מהמטפלים משהו ממה שמרגישה שם
אולי כי בעצמי פחות ידעתי מה מרגישה
ואתמול זה הרגיש לי כאילו השתוללתי מול מישהו.
והרגשתי כל כך מטופשת לשמוע איך אומרים לי מה שאני יודעת מצוין
מה מעולם לא היה צורך לומר לי כי זה לא קרה
כי לא ידעו שזה קורה
שאני מסוגלת ככה להגיב, ככה להילחץ
מנסה לשכוח כי לא מסוגלת לחשוב
מרוב תסכול
מרוב סלידה

ושוב הפסקה בטיפול מאילוץ
ואין לי איך להחזיק את כל הפרורים המציקים האלו של החיים
את כל החלקים המעיקים האלו של עצמי

אולי לפרק יותר
אין לי סיכוי

קולדון

New member
בהתחלה זה הכי קשה. (ט?)

להתחיל לפתוח את הדברים יכול לעורר דברים לא צפויים וזה שהטיפול נעצר בטח לא עוזר.

גם לי היו התפרצויות שלא בדיוק ידעתי איך לווסת כשרק פתחתי דברים שקשים לי. זה מרגיש נוראי אבל זה כן הולך ומשתפר. החשיפה הראשונית היא הכי קשה, אל תשפטי את עצמך!
להיפך, תהיי גאה בעצמך שאת מנסה, שאת נותנת הזדמנות.

כשיש דברים גדולים כאלו שאת בעצם מעדיפה לשכוח, החיים לא קלים וקצת כמו שכתבתי בהודעה שלי, אני מרגישה שלפעמים להשלים עם המצב זה ממש מייאש.
מצד שני, זה מה יש.. ועם זה ננצח, לא?
יש לך את הזכרונות הקשים והלא ברורים, ואת כרגע לא בדיוק יודעת מה את אמורה לעשות ואיך להתמודד איתם.

מתי שהטיפול אמור לחזור?

אולי אי אפשר להבין אותי

הפסקה של שבוע, ובסך הכל מדובר בדיאטנית
ובכל זאת אני מתפרקת.

לא מדובר בידע חדש אלא ברמה שאני פתאום מגיבה ומתנהגת מול המטפלים.
כל השנים ישבתי באותה תנוחה, לא זזתי ולא עשיתי שום דבר חריג בחדר. לא הרמתי את הקול. דיברתי או שתקתי.
כנראה אני לא מובנת.
גם אני לא מבינה.

פתאום בתגובה למשהו שקרה בעבר
לנושא שדובר בעבר
הדיאטנית צריכה לבקש ממני "אל תעשי את זה"
אף פעם הם לא ראו אותי עושה משהו מולם.
זה היה מוזר וקשה ומלחיץ
מרגישה מטופשת
מפחדת
מבולבלת מאד

קולדון

New member
רוצה לשתף מה זה היה?

מה היא בקשה ממך לא לעשות?

את לא חייבת כמובן

לדעתי חשוב שתסבירי לה מה זה עבורך כדי שתבין שגם אם עשית משהו שהוא לא בסדר עשית התקדמות גדולה רקבכך שאפשרת לעצמך בכלל להיות טבעית ושזה בפני עצמו דבר ענקי וחשוב שהיא תבין את זה.

לא דבר

והיא ידעה שאני עושה את זה (תולשת שיער)
ורק השבוע ראתה
אולי הן פחות מאמינות לדברים שאני עושה בבית כי מולן אני לא זזה.
וכשהיא אמרה לי את זה הרגשתי לחץ מפחיד. כאילו מישהו רואה אותי פתאום בטעות גמורה. ואומר לי להיות אחרת. אני לא מצליחה.
ולמה שמישהו יאמין כמה אני מסוגלת להיות משותקת.
כמה זה שונה בשבילי להוציא תסכול החוצה.
כל השנים הסתובבתי בעולם משותקת ועדיין בחיים.

קולדון

New member
אני מניחה

שהיא לא הבינה כמה עמוק את נמצאת במקום הזה, שלא מאפשר לך להפתח ולהיות טבעית אפילו במסגרת של טיפול.
הרבה פעמים מישהו אומר שכואב לו כשרק מתחיל להרגיש כאב, ומישהו אחר יגיד שכואב לו שמצב שעוד שניה הוא הולך למות. המשמעות והעומק שאנחנו נותנים לדברים זה ביחס לעצמינו וגם אם לוקחים בחשבון שהבנאדם שמולינו שונה מאוד (כלומר, גם אם היא מבינה שאת שונה ממנה) עדיין מאוד קשה באמת להפנים את זה ולדעתי היא לא באמת הבינה את הסיטואציה.
מהצד שלה, היא ראתה אותך פוגעת בעצמך, ובקשה ממך להפסיק. אני מניחה שמתוך אכפתיות.

שווה לך לדבר איתה ולהסביר לה שמבחינתך נכון שעשית משהו פוגעני כלפי עצמך, אבל מעבר לזה, גם אפשרת לעצמך להרגיש יותר חופשיה מולה ושיש לזה משמעות. זה לא סותר, ואני לא אומרת שהיא צריכה להגיד לך "כל הכבוד" על זה, כן? היא עדיין צריכה לדאוג לך כשהיא רואה אותך עושה את זה. אבל אולי היא הייתה יכולה להיות יותר רגישה אם היא הייתה יודעת מה זה אומר מבחינתך.

זו הזדמנות נוספת בשבילך, לתקשר ולהסביר את עצמך.
זה קשה לך ואת עושה את זה ומנסה להתקדם בכיוון הזה, ושיחה כזו תוכל לעזור לך להמשיך לשם. היא כבר תדע, את כבר תוציאי את זה החוצה לא רק בכתב אלא ממש במילים, ואת גם תראי שתרגישי הקשלה ושאת מתחזקת. למרות שזה מפחיד.

נכון. תודה

כנראה זה מה שקרה וקורה גם בהפרעת אכילה אצלי.
ככל שלמדתי מאד לאט לשים לב איך אני מרגישה ומתי קשה לי
סימפטומים מסוימים החמירו
ובכל זאת זו התקדמות

עייפה.

ותודה שקראת והמשכת לחשוב ולענות כשיש לך מחשבות שלך לחשוב.

למעלה