זו אותה האהבה

borke

New member
זו אותה האהבה

שאלה: למה בספר החדש האוטוביוגרפי של אריק איינשטיין אין אף זכר ליהונתן גפן? אם זכרוני לא מטעה אותי הרי שקראתי בספרו של יהונתן "חומר טוב" סיפורים רבים המשותפים לשניהם מתקופת לול. והרי שיהונתן גם כתב לו שירים כדוגמת "דון קישוט". כנ"ל גם לגבי אביב, שאריק מבצע את שירו הנוגע "לבכות לך". שני השירים הללו כלולים באלבום הכפול המיטב של אריק. אז איפה הם עבדו בדרך לכתיבת הספר?! האם הבחירה להשמיט שירים אלה נובעת מסחסוך או משיקולים אומנותיים נטו? אני נורא אשמח למידע כלשהו בנושא תודה

Locutus

New member
זאת לא ביוגרפיה מלאה...

אלא "ביוגרפיה בראשי פרקים". לא מוזכרים שם כל היוצרים שאריק עבד איתם. והם רבים וטובים...

borke

New member
לא יודע בקשר לכל היוצרים

אבל בספר יש כ50 כותבים ומלחינים החל מדוד זהבי ועד יהלי סובול. זה נראה לי מוזר שדווקא את אביב ויהונתן גפן אין. תמיד חשבתי שליהונתן היה חלק משמעותי יחסית בקרירה של אריק. ועוד בספר יש יותר מ100 שירים ואני בהחלט חושב שהיה מקום לשירים מעולים כמו "דון קישוט" "יכול להיות שזה נגמר" "לבכות לך" ו"יומן מסע" או לפחות לאחד מהנל!

התמ-ים

New member
פחות מ 100 מתוך למעלה מ 400 שירים

לי היתה רשימה של שירים הרבה יותר מוצלחים מדון קישון ויכול להיות שזה נגמר (למרות שאני אוהב את השירים האלה) שלא נכללו בספר. יומן מסע זה יותר שיר של אביב גפן מאשר של אריק איינשטיין. לשיר הזה בכלל אין מקום בספר. קח בחשבון שהספר מבוסס על נושאים. ראשי פרקים. אפשר לשער שלא נמצא מקום לשירים שהזכרת. ליהונתן גפן לא היה "חלק משמעותי" בקריירה של אריק איינשטיין. גם לא לאביב גפן. אמנם הם כתבו שירים שאריק איינשטיין ביצע, אבל עדיין אי אפשר לקרוא לזה "חלק משמעותי". אני גם לא בטוח שהם כתבו לאריק איינשטיין (כלומר כתבו במיוחד בשבילו). (יש עוד שירים של יהונתן גפן, שאריק איינשטיין שר, כמו הצריך הזה והילדה הכי יפה בגן)

borke

New member
יש יותר ממאה שירים

ולידיעתך באלבום המיטב של אריק איינשטיין יש כ30 שירים . מוזר שדווקא במקבץ הקטן הזה נמצא מקום גם ל"דון קישוט" וגם ל"לבכות לך" לא תסכים איתי?

דנ120

New member
איינשטיין לא בחר את השירים ב"מיטב"

לאחר שיצא האלבום ה"מיטב" התברר שזה נעשה ללא ידיעתו ובניגוד לרצונו של אריק איינשטיין . (חברת התקליטים הוציאה אותו מועד קצר לפני יציאת " שתי גיטרות בס תופים " שיצא בחברת " הד ארצי " לאחר שאריק איינשטיין עזב את NMC ) . ואכן לאחר שהזמר נפגע "הוקפאה" הפצתו של האוסף לזמן מה . חברת התקליטים עשתה את בחירת השירים . האוסף שאריק איינשטיין היה שותף לו בבחירת השירים ( ביחד עם יואב קוטנר ) הוא ה"קופסה" שמכילה חמישה דיסקים ויצאה על ידי מדיה דיירקט .

התמ-ים

New member
את "המיטב" בחרה חברת התקליטים

והם היו מוגבלים עם השירים שהם יכולים להוסיף לאוסף (הם לא יכולים להוסיף שירים שהוקלטו בחברת תקליטים שונה) ... ושוב, זה עדיין לא סותר. היתה איזשהי קונספציה לספר. השירים של יהונתן ואביב גפן כנראה שלא התאימו לפרקים שבספר. אני משער, שאם מחפשים, ניתן למצוא יוצרים נוספים, כמו גפן, שכתבו שירים שאריק ביצע, אבל לא הוזכרו בספר ... וגם צריך להפריד בין יוצרים שהוזכרו בגלל שהשירים שלהם הוזכרו לבין יוצרים ששיתפו פעולה עם אריק איינשטיין או שלאריק איינשטיין היה איזשהו קשר אליהם, כמו רכטר, מיקי גבריאלוב, חלפי, צ'רצ'יל וכו'

דנ120

New member
רק אריק א. יכול לענות על שאלתך אבל

- השירים שיהונתן גפן כתב לאריק איינשטיין : 1) "פוזי" - אחינועם לא יודעת (הלחן של רוברט הכסלי) / כשאת בוכה את לא יפה (הלחן של שמוליק קראוס) . 2) "יסמין" - דון קישוט (הלחן של שם טוב לוי) . 3) "א"י הישנה והטובה חלק א" - יכול להיות שזה נגמר (הלחן של שם טוב לוי) . 4) "סע לאט" - שיר של רנדי ניומן (הוא כתב מילים יחד עם אריק איינשטיין) / גן של שושנים (הלחן של מיקי גבריאלוב) . 5) "שירי ילדים" - גיל אוהב את שירי (הלחן של רוב הכסלי) / הלילה אין לי מה לחלום (הלחן של רוב הכסלי) . 6) "הייתי פעם ילד" - הצריף הזה (הלחן של יוני רכטר) / כמה שרציתי כלב (הלחן של יוני רכטר ) . 7) "האריה היונה ותרנגולת כחולה" - השיר של דוקטור דוק (הלחן של יוני רכטר) / הילדה הכי יפה בגן (הלחן של יוני רכטר) . - היבול הוא 12 שירים בשבעה אלבומים בן השנים 1969 עד 1992 . - הקריירה של אריק איינשטיין כזמר /שחקן התחילה עם שירותו הצבאי בלהקת הנח"ל ומאז הוא סוגר כמעט עשור חמישי . - החלק שתופס יהונתן גפן - השירים שלו - הוא קטן ולא משמעותי ...( נכון ,יש כמה שירים שאני מאוד אוהבת ) . - לפני מספר שנים הוציא יהונתן גפן את הספר "חומר טוב" בו הוא הציג את אריק איינשטיין באור שלילי , פוגע ומעליב ... התחושה הייתה שיהונתן גפן רוצה להרוויח כסף על גב חבריו ( למכור את ספרו על ידי רכילות...) . האם יש לזה קשר ? רק אריק איינשטיין יכול לענות על כך .

התמ-ים

New member
עוד משהו

אם הבנתי נכון, הספר נכתב בעקבות שיחות עם אריק איינשטיין. יכול להיות שעלי מוהר לא שאל כלום על משפחת גפן, ולכן אריק איינשטיין גם לא אמר עליהם שום דבר. (יכול להיות שהוא נשאל וא"א העדיף שלא להגיב, או שהדברים ירדו בעריכה) אז אם מתחילים עם שאלות, אפשר לשאול גם את עלי מוהר.

borke

New member
רק דבר אחד נותר לי להגיד

תודה רבה לא ציפיתי לתשובות טובות יותר

למעלה