זו אהבה

orli997

New member
זו אהבה?

חכמת הקבלה קובעת כי בעולם שלנו אהבה היא אהבה אל התענוג. כלומר אני אוהב את מה שמביא לי תענוג. במובן זה אין הבדל בין אהבה לאישה, אהבה למכונית או אהבה לדגים – אני אוהב את כל אלו כי הם מספקים וממלאים אותי. אך האם קיימת אהבה אחרת? אהבה שאינה תלויה בתענוג אותו אני מקבל? אהבה שאינה תלויה בדבר? מקובלים אומרים שכן, מקובלים קובעים כי אהבה, אהבה נצחית, היא המדרגה האחרונה והגבוהה ביותר בטיפוס הרוחני. מדוע? משום שהטבע שלנו מנוגד למושג האהבה. אהבה ברוחניות היא השפעה – השפעה לזולת, השפעה מחוצה לי. תכונת הכוח העליון היא תכונת ההשפעה, תכונת האהבה ואילו תכונת הנברא היא הקבלה לעצמו, האגו. האמנם?

orli997

New member
ועוד על אהבה......

טוב, אם אהיה כנה, אז בעצם משמעותה של האהבה בעיניי היא, שהביטוי שלי דרכך גורם לי עונג. שאני אוהב את עצמי כפי שאני משתקף דרכך. שאתה דואג לי ולמה שאני רוצה... וחסר לך שלא. הרי האהבה היא הרבה יותר לעצמי מאשר לזולת. אז בוודאי שלא ארצה לאהוב מישהו שיגרום לי להרגיש רע עם עצמי, אלא ארצה להפיק תועלת מהאהבה הזאת! "אני אוהב אותך, רק אם ייצא לי מזה משהו". אהבה כזאת, היא גשמית. היא מתממשת, ברגע שאני מסתכל על האגו שלי ועל הרצון לקבל שלי, כאל בעל הבית. הכזו היא אהבה?

תסתכלי בסרטון!!

אומרים שם את ההפך ממה שאמרת חוששני שלא הבנת. שאהבה לפי הקבלה זה אהבה ללא תאנים ותענוגות

orli997

New member
הבנתי את זה../images/Emo13.gif

השאלה היא האים אנו מסכימים? האים אהבה "אמיתית" יכולה לחוות גם כאהבה רומנטית לבן או בת זוג, האים אין פה הכללה לגבי יכולתנו האנושית לאהוב? אכן יש אהבות מניפולטיביות שמבטאות צורך לעצמי, ועוד שאלה, האם פרוק האניטרס לעצמי מתוך האהבה ירומם אותה לאהבה רוחנית או אולי יפוגג אותה? אז מה אתם אומרים?

זה בדיוק

מה שהתכוונתי בתגובתי לרותי בשרשור למטה שאמרתי שלדעתי יש רמות לאהבה,,, בתוך אהבה רומנטית או גשמית (אהבת הנפש) יש מכלול של דברים חיצוניים וגם אינטרס אישי ,,(לפעמים גם לא במודע),,וזו לא אהבה רוחנית לעניות דעתי,,, אהבה "אמיתית" או אהבה רוחנית היא נטולת מניפולציות, נטולת אגו ונטולת רצון לקבל דבר מה כתמורה,,, באופן אישי אני חושבת שלחוות אהבה כזאת כהגדרתך- "אהבה אמיתית",,,צריך להיות בדרגה רוחנית מאוד גבוהה,,,, אבל אני יכולה להגדיר שתי אהבות אמיתיות כאלו בחיי,,, 1, אהבת האלוהים שלי 2. אהבת ילדיי. זאת נקודת ראותי בכל אופן,,,

orli997

New member
אבל באהבה רוחנית כזו

לא קיים אלמנט גשמי כלל, איפה התשוקה והאמוציה? השפעת אהבה שהיא אהבה יותר רוחנית יכולה להתבטא כאדם טוב כחבר אמיתי , האם הייצר יתערב שם למימוש אהבה רומנטית? קטרת את תארת אהבה לילד שהיא רצון להשפיע עליו אהבה , אהבת אלוהים גם, אולם אהבה רומנטית ? כשאין רצון או מוכנות לקבל לעצמי יכולה להתקיים כזוגיות? ואם כן איזה אופי יהיה לה?

יתכן שכן

יכולה להתקיים אהבה מסוג כזה שהיא נטולת רצון לקבל לעצמינו דבר,,,אבל נראה לי שהיא תהיה לוקה בחסר באופן טבעי,,,כי לא נראה לי שזה כל כך אנושי למען האמת,,, בצורה שאני מבינה את האהבה הזוגית/הרומנטית-יש לתת ויש לקבל, ואני חושבת שכך באופן טבעי נוצרת הספירלה הזאת של האנרגיות שמשלימות אחד את השני בנתינה וקבלה,,,(זכר ונקבה, פלוס ומינוס, יין ויאנג),,, לא יודעת להגדיר סוג של אהבה רומנטית ללא צורך בקבלה,,,(זה נוגע גם לפיסיות, שלא יכולה להתממש ללא הצורך הזה),,, ואהבת הילדים- שאנחנו ההורים - גם המורים הרוחניים הטבעיים שלהם,,,שפה זאת אהבה רוחנית נקיה נטו,לא תלויה בדבר,,, גם אהבת האלוהים והאנרגיות הנקיות שבתוכה- היא בהחלט אהבה רוחנית ואלו הן האהבות האמיתיות שלא ניתנות לשינויים,,, ושאלתך,,,בהחלט לדעתי מתערב הייצר כאשר נעשה שינוי ברמת האהבה,,,מאהבה רוחנית (חבר אמיתי) לאהבה רומנטית,,, על כל פנים- כך אני מרגישה ואינני יודעת אם יש בזה או אין בזה אמת,,,

orli997

New member
אני חושבת שיש בזה אמת

לכן לא נראה לי שכדאי לצפות לאהבה זוגית שתהיה אהבה רוחנית של השפעה כמו שתואר במאמר, יש לנו שני צדדים שנראה שהם במאבק מתמיד, הצד הרוחני והייצרי, אני לא חושבת שאחד נמוך מהשני בכלל, אני חושבת שהאיזון שלהם הוא הביטוי הגבוהה יותר של החיים והמהות שלהם, ואולי האיזון הוא מצד אחד אהבת אלוהית כזו כמו שתארת של רוחניות והשפעה ונתינה שלמה ומצד שני אהבה רומנטית שהיא יצרית יותר ויש בה אלמנט של יצר ורצון לקבל לעצמי, אני חושבת שבמאמר דוקא הבליטו את החשיבות של חוית שני סוגי האהבה כהשלמה בעצם. אולי מאותה סיבה זוג אוהב לא מרגיש שלם עד שיש לו ילד, כי אז הוא יכול לשלב בעצם את האהבה הרוחנית עם הייצרית ולהרגיש שלם.

אהבתי את דברייך אורלי

וזה נכון גם בעיניי מה שכתבת,,, כיצורים אנושיים כנראה שאנחנו לא יכולים לממש אהבת גבר ואישה ללא התערבות ייצרים וצורך בקבלה, בדיוק מהסיבה שאמרת, שיש בנו צדדים רוחניים וגם ייצרים, ומבחינתי לא נראה לי נכון לבטל את הצרכים האלו ,כי בסך הכל הם אלו שגם מפרים ומזינים את הקירבה ואת האהבה הרומנטית,,,, וזה מקסים מה שכתבת על הצורך הטבעי להביא ילד לעולם מתוך האהבה הקיימת כדי לייצור שלמות. תודה.

orli997

New member
../images/Emo24.gifתודה לך

משום מה כשאני מדברת איתך יוצאים לי דברים יפים,

למעלה