זועזעתי מכתבה בעיתון מעריב סוף שבוע

luckdragon

New member
זועזעתי מכתבה בעיתון מעריב סוף שבוע

כתבה בנושא "כל העולם נגדנו" על יושב-ראש וח"כ לשעבר דן תיכון. דן תיכון נשאל על הטרדה מינית הנה קטע קצר. דן: אצלי היו מקרים קשים פי מאה של תלונות מיניות נגד חברי הכנסת,אבל אני שמרתי על חיי המשפחה של הממשלה..." יש לך עוד דוגמה? "אני דואג לשמה הטוב של הכנסת. לקראת סוף הכהונה שלי הגיע פוליטקאי בינלאומי מפורסם מאוד לסיור בכנסת. בערב באה עובדת כנסת ללשכה שלי וספרה שאישיות הפוליטית הבכירה הטרידה אותה מינית. אני שב ומדגיש שמדובר באישיות בינלאומית..." מה עשית? "הצלתי את המצב.אמרתי לעובדת שלי:גברת, את רוצה להתלונן במשטרה הנה קחי את השפורפרת,אבל תדעי לך שהכל פה דיני נפשות. את עוסקת בחיי אדם,וברגע שפגע בך הוא ייהרס. לכן הכל תלוי בך. תעשי חשבון נפש שלך,צאי החוצה.תרגעי. תבואי אלי אחר כך". והיא באה אחר כך? לא. היא החליטה שהיא לא רוצה להתלונן. היא פחדה שלא תצליח להתגבר על האיש. ..." תגובתי וחוות דעתי. לדעתי לאור הכתבה בעיתון,הוא מתנשא,על חשבון נשים שכנראה שפגעו בהם, בשם הגנה על הממסד "הכנסת".. אני לא מבין מהו מנסה לעשות לקבל קרדיט על החלקה של סיפורים מביכים?..אז צריך לעשות סדר במדינה,מוסר,נורמה דרך התנהגות..ככה נראה נציג הכנסת שלנו,אם כך ככה אנחנו נראים?. מביש,לדעתי וחבל. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הקטעים הנל ואני מניח שמחר כבר הכתבה תתפרסם באתר האינטרנט של מעריב,אז תגשו לקרוא ותגיבו לאחר קריאת כל הכתבה ותאמרו לי חוות דעתכם? טל.

טל קר

New member
גועל נפש אחד

גדול. ממש "הציל את המצב". האם לא מאוחר לתבוע אותו מבחינה משפטית על אי דיווח, השפעה על עדים, או משהו דומה? לא יתכן שהתנהגות כזו של נבחר ציבור תהיה חוקית.

מצטער אבל להערכתי ההתנהגות חוקית

אינני יודע על חוק שמחייב לדווח על הטרדה מינית. אני גם לא יודע על חוק שאוסר להשפיע על מישהיא לא להתלונן על הטרדה מינית. אני מסכים שמדובר בהתנהגות מגעילה אבל גם אילו היה מדובר באונס ,ודן תיכון היה משכנע את הקורבן לא להתלונן אז לפי מיטב ידיעתי לא היה ניתן להרשיע אותו. ציפי יכולה לתקן אותי אם אני טועה אבל לצערי אני מעריך שאני לא טועה.

sista

New member
איך הוא מרגיש נוח לספר זאת בראיון?

כאילו יש חוק, שהוא דרקוני ומגוחך, נגד הטרדה מינית, ויש נורמה חברתית, לפיה זו עוד שטות של מתלפלפים, משהו בדומה לחגורות בטיחות מאחור או השלכת אשפה ברחוב. אורי, יכול להיות שזה חוקי, אני בספק, אבל זו הפעלת סחטנות מרומזת: מותק, אז הוא נגע לך פה ושם. זה איש כזה חשוב ואת רוצה להרוס לו את החיים? די עם השטויות, מיידלה. הטרדה מינית היא נגד החוק, היא לא איזה גחמה של פקידה בכנסת. במקרה של הפרת חוק, איש ציבור הגון בעיני היה נותן מקסימום תמיכה לאדם שנפגע, ולא מנסה להרתיע אותו מלהתלונן לפי זכותו בחוק.

דן תיכון מזכיר לי מאז ומתמיד

את הדביל הזחוח אבל הבולט של הכיתה שגם לוקה באטימות מצפונית/מוסרית/אי הבחנה בין טוב לרע/ילדותיות אישיותית כך שמרשה לעצמו לומר ולעשות דברים שעצם ההעזה שבלעשות אותם מפתיעה את סובביו כך, שהם לא מספיקים להגיב. היה אחד כזה בכיתה מעלי בבי"ס עממי שהיה נכנס לכיתה באמצע שעור ומתחיל לדבר עם הילדים ולהתבדח עם המורות. פגשתי אותו לא מזמן כשנכנסתי לתדלק בתחנה שבבעלותו היום (נו, טוב, עברו 30 שנה) ושמעתי אותו מדבר אותו דבר ללקוחות ומתדלקים...מן דן תיכון כזה. לפחות ההוא מלפני 30 שנה נראה טוב... מה רציתי לומר ? שעל אי דיווח במקרים של הטרדה מינית בבית המחוקקים צריך גם צריך להסיר חסינות ולשפוט לחומרה את מחליק הפינות והמסתיר, ובמקביל צריך לדעת מה ערכו של דן תיכון כדי לא לקחת את זה אישי מדי כשזה בא ממנו, בלי להמעיט בצורך היבש להביא משתפי פעולה עם עבירות למשפט.

איה@

New member
אורי - חוק חובת הדיווח!!!!!!! ../images/Emo41.gif ../images/Emo18.gif

חל גם על הטרדה מינית !!!!!! אי דיווח היא עברה על החוק! וממי?? מיושב ראש המחוקקים....... לא רק שעבר על החוק - בכך שהוא עצמו לא דיווח אלא שגם הדיח את הקורבן מלהגיש את התלונה! עוול כפול ומכופל - בחורה זו עברה - גם הוטרדה וגם "שוכנעה" לא להגיש תלונה בהוראת ה"בוס" אני פונה לנעמ"ת ווי"צו והמרכז לנפגעות תקיפה מינית במכתב - לבדוק אפשרות להגשת תלונה נגד ה"אדון המתרברב" אורי - עכשיו אתה יודע שקיים חוק כזה - למקרה ותשמע על הטרדה מינית ממשהיא.........לא תוכל להגיד לא ידעתי.......!! לגבי ההערה השניה שלך - אני מצטטת "אני גם לא יודע על חוק שאוסר להשפיע על מישהיא לא להתלונן על הטרדה מינית" סוף ציטוט תגיד אורי - קראת את מה שכתבת לפני שלחצת על שלח?? אם לא קיים חוק כזה - אז כל אנס יכול לשכנע/להשפיע/לאיים לא להגיש תלונה....... נשמע לך הגיוני?? איה.

אני יודע שאחרי שהוגשה תלונה אין

זכות לנסות להשפיע על הקורבן לבטל את התלונה אבל במקרה הזה ההשפעה לא להתלונן היתה לפני שהוגשה תלונה. אני לא יודע על שום מקרה של אדם שהורשע בהשפעה על קורבן לא להגיש תלונה על עבירה כלשהיא,ואני לא מדבר על מקרה של השפעה אחרי שהוגשה תלונה. בנושא של חוק חובת דיווח כל מה שזכור לי הוא חוק כזה בנושא של אלימות במשפחה שיעל דיין יזמה לאחרונה. אני יודע רק על מקרה אחד של מישהיא שהורשעה באי מניעת רצח,ואני לא יודע על אדם שהורשע באי דיווח על רצח,ואני לא יודע אם קיים חוק שמחייב לדווח אפילו על רצח. עד כמה שידוע לי קיים חוק שמחייב לדווח אם יודעים שעומד להתבצע פשע(פשע הוא כל עבירה שהעונש המירבי עליו הוא לפחות 7 שנות מאסר) אבל לא קיים חוק שמחייב לדווח על פשע אחרי שהפשע התבצע. אני לא עורך דין ויכול להיות שאני טועה ,ואני מבקש שציפי או כל מישהיא אחרת שיש לה ידע בנושא תתקן אותי אם אני טועה. לגבי שאלתך אם קראתי את מה שכתבתי אז קראתי ,וזאת הסיבה שביקשתי שיתקנו אותי אם אני טועה. לא כתבתי שאני בטוח במאה אחוזים שהערכתי נכונה.

שאלה נוספת היא גם מתי התקבלו חוקים

בנושא של אי דיווח. אם התקבל חוק בנושא של אי דיווח על הטרדה מינית רק אחרי שדן תיכון לא דיווח אז אין בסיס להרשעה של דן תיכון בנושא הזה. אני מצטער אם ההערכה שלי לגבי החוק גורמת לאי נעימות למישהיא אבל ההערכה שלי היא על סמך העובדות הידועות לי ,ולא על סמך מה שהייתי רוצה לראות. הייתי רוצה לדעת אם התקבל חוק שמחייב לדווח על הטרדה מינית,ומתי התקבל חוק כזה. סליחה על הספקנות בנושא של דברי איה. זה לא שאני נגד חוק כזה אבל פשוט אני לא מבלבל בין הרצוי והמצוי כיום. החוקים הם לא לפי מה שנראה לי הגיוני אלא לפי מה שקבעו. יש הרבה חוקים שבעיני הם לא הגיונים.

מי שיודע או חושד בביצוע פשע חייב

לדווח. לא יודעת איפה כתוב החוק הזה. מומחי המשפטים שבפורום הזה מוזמנים לענות. כמו שכתבה לך איה, אי-דיווח הוא עבירה על החוק. היא ציינה את הפשע אבל הכוונה היא גורפת: כל מעשה שהוא בגדר עבירה על החוק ואתה שומע עליו או עד לו, מחייב אותך בדיווח. אם ראית אדם מטפס על צינור שובר חלון ונכנס וצפית בחזה להנאתך מבלי להודיע למשטרה - עברת על החוק. אם אתה שומע צעקות מדירה מסויימת ונדמה לך שמתחולל שם ארוע אלים - חובתך לדווח.

aaa123

Member
לא כל עבירה על החוק מחייבת דיווח

בעבר התעניינתי אם לפי החוק אני חייב לדווח על עבירות על החוק שכולנו עדים להם כמו לעבור באור אדום טהתשובה היתה שיש רק חובה לדווח אם אני יודע שעומד להתבצע פשע כאשר פשע היא עבירה שהעונש המירבי עליה הוא לפחות 7 שנות מאסר כלומר אין עבירה של אי דיווח על פשע אלא רק של אי מניעת פשע. זה היה לפני הרבה זמן. יתכן שמאז החוקים השתנו ויתכן שהמידע אותו קיבלתי לא היה מדוייק אבל אני לא יודע על אדם שהועמד לדין על אי דיווח ופרט לאי דיווח על אלימות במשפחה לא שמעתי על חוק שעוסק באי דיווח. שאלתי בפורום חוק ומשפט של ציפי את השאלה הזאת ואני מקווה לקבל תשובה מוסמכת שם.

טל קר

New member
בכל מקרה, גם אם אין חובה חוקית

אני רואה טעם לפגם ב: א. לא לדווח על עבירה על החוק ב. להדיח אחרים לא לדווח על עבירה על החוק ג. להיות גאה במעשיך ולפרסם את כל הנ"ל ד. וכל זה כשאתה ח"כ ויו"ר הכנסת, כלומר בעולם אוטופי אמור להיות איזה סוג של ROLE MODEL.

טל קר

New member
נ.ב. שלא לדבר על כך שכשניגשת

מישהי לאדם רם מעלה, ומתלוננת על עבירה שנעשתה נגדה היא אמורה לקבל תמיכה ו"גב", לא את מה שמתואר שהיא קיבלה (כלומר הצדקה בפגיעה בה)

sista

New member
אם אין חוק - זה בסדר לחבל באכיפה?

הטרדה מינית היא עבירה פלילית. תיכון ממש הודה שמנע את הבאתו של חשוד בעבירה לדין - מה עם שיבוש הליכי חקירה, טשטוש ראיות, מה עם סחיטה באיומים: אם תתלונני, הלך עליך. זה מה שהוא אומר בעצם. אז אולי לא מצאת את סעיף החוק המדויק שמראה לך שזה לא בסדר, אבל אני מסרבת להאמין שאין לך אף גרגר מצפון אישי אחד לרפואה שיתקומם נגד הבריונות הזאת.

aaa123

Member
יש קונסנזוס שזה לא בסדר מוסרית

בפורום זה. הדיון הוא לא על נקודה זאת אלא על החוק. המשפט אני מסרבת להאמין... נשמע כביקורת כאילו ההתנגדות לבריונות הזאת לא הובהרה בהודעה בה נאמר שההתנהגות של דן תיכון היתה מגעילה. אני חושב שביקורת זאת אינה במקום. לצערי אני לא מעריך שדן תיכון הוא מספיק טיפש כדי להפליל את עצמו בדברים שהוא אומר,ולא ידוע לי על אדם שהועמד לדין במקרה דומה.

רק הערה קטנטונת מהחיים...

לפעמים צריך להיות לאו דוקא מספיק טפשים כדי להתבטא באמירות מפלילות אלא מספיק זחוחי דעת ויהירים....

למעלה