זונדה סיליקון

טחיא

New member
זונדה סיליקון

הבת שלי בת שנתיים FTT קיצוני ( פגית תאומה IUGR) שוחררה לפני מספר שבועות מאישפוז נוסף לצורך האכלה בזונדה

שוחררה הבייתה עם זונדה כרגע יש לב זונדה מסיליקון שאמורה להיות יותר טובה בבית אבל אנחנו נתקלים בבעיה מכיוון שיש שני פתחים כבר קרה כמה פעמים שאחד מהם נפתח והאוכל מתחיל לצאת החוצה האם מישהו נקל בזה?

מעבר לזה ההמלצה של המחלקה בה הייתה היא לעשות פג הם עקרונית לא משתחררים עם זונדה אבל היא מטופלת במרפאת אכילה באותו בית חולים ששם לא ממהרים לעשות פג אבל גם לא שוללים את זה

מן הסתם אנחנו דיי נרתעים מהאופציה הזו

מה היתרונות או החסרונות של הפג?

השינוי

New member
אכן יש שני פתחים

אחד אמור לשמש לתרופות . הפתחים נשחקים די מהר ולכן אחרי כל האכלה אני מלפפת סביב שני הסגרים פלסטר נייר שמגיע בגליל כזה שניתן להשיג במרפאות (אני לקחתי לה את כל החבילה של הפלסטרים כי משתמשים בזה די הרבה).
גם את הצינורית שמשתרבבת אני מדביקה עם הפלסטר הזה לחולצה. ניתן להסיר אותו בקלות בניגוד לפלסטרים אחרים.
ההזנה בזונדה אמורה להיות זמנית ואם יש צורך בהזנה לטווח ארוך מומלץ לשקול פג.
בריאות...

dinn1

New member
ומוסיפה -

הפלסטר נקרא מיקרופור , ואת הצינור שהיה לנו בזמנו העדפתי להצמיד לבטן עם רשת רחבה -תבקשי מהאחיות שיתנו לך, זו רשת כמו ששמים על חבישה בברך, אבל היא מגיעה גם במידות גדולות ולדעתי זה היה נוח יותר מפלסטר על הבטן

אם יש אפשרות מבחינה בריאותית לא לעשות פג אז עדיף- בינתיים אם הדיאטנית אישרה לכם את יכולה להעשיר לה את המזון עם תוספים כמו שקדיה ,אני הייתי פעם גם ממיסה חמאה ומוסיפה לאוכל כדי לקבל קלוריות , וכל דבר שלא יסתום את הצינור ויפטם אותה כדי שתעלה מהר במשקל ותיפטר מהזונדה

טחיא

New member
תודה לכן הבעיה היא לא רק משקל

היא לא מצליחה לאכול כמות מספקת לא של תמ"ל ולא מוצקים כדי לעלות

היא אלרגית לחלב ותלויה בזונדה ( בניסיון גמילה ירדה 300 גרם ביומיים)

היא מאוד פעילה טפו טפו ( צרות של עשירים אני יודעת) ויש עוד שני ילדים קטנים ככה שהיא מקבלת רקבהאכלה לילית ( גם כדי לשמר את קצת המוצקים) ואם מנסים להגביר את הקצב היא מקיאה

היא כבר עכשיו מקבלת אוכל מרוכז עם קורנפלור ופוליקוז

dinn1

New member
אז למה לא נותנים לה מזון תרופתי מרוכז?

בתמ"ל אין את כל המרכיבים שהיא זקוקה להם בגלל הכמויות הקטנות שהיא אוכלת ,ובמזון התרופתי יש יותר קלוריות ביחסית לכמות

ודבר שני- הפוליקוז גורם הרבה פעמים לשלשולים ואז מאבדים את היתרון של הקלוריות- ממליצה לך להפגש עם דיאטנית שתתאים לה מזון מיוחד שמתאים לה במקום התמ"ל ואז אם את נותנת האכלה בזונדה בלילה את יכולה לתת לה כמות גדולה יותר של מזון במהירות איטית ואז היא תשלים חוסרים- כשהבת שלי היתה קטנה היינו מאכילים אותה כמעט לאורך כל שעות היממה במהירות איטית, ובמשך כל הלילה היא היתה מחוברת וקיבלה את כל מה שהיתה צריכה -אם הבת שלך לא מושכת את הצינור החוצה בזמן השינה אז את יכולה לנצל את השעות האלו להשלמות

ולגבי הקורנפלור-הרבה פעמים ילדים שאוכלים דרך הפה ומוסיפים להם קורנפלור זה מגעיל אותם בטעם-תנסי להוסיף דייסות אחרות של מטרנה על בסיס סולת (כי זה לא גורם לעצירות) -יש את הסלט פירות שהוא טעים -אני ממליצה דווקא על הדייסות של מטרנה כי הן נמסות הכי טוב לעומת הדייסות של לייף או שופרסל שלא נמסות טוב ועושות גושים באוכל

טחיא

New member
היא מטופלת כבר שנה במרפאת אכילה

היא מטופלת כבר שנה במרפאת אכילה בשניידר כולל כמובן ליווי של דיאטנית

קורנפלור היא מקבלת כבר בערך מתקופת הפגיה פחות או יותר ולמזלינו הפוליקוז לא גרם לשילשולים

נכון להיום האוכל היחידי שהיא מעכלת במבחינת תחליפים זה נאוקייט והיא מקבלת אותה מרוכז וכמו שאמרתי עם קורנפור ופוליקוז בהנחייה של דיאטנית של הפרעות אכילה לגיל הרך

לא רוצים לתת לה במהלך היום כדי לשמר את המוצקים היא התחילה לאכול קצת מוצקים רק בגיל שנה ו8 () היום היא נתיים וחודש) ועדיין לא אוכלת הרבה אבל מאוד חוששים שגם את זה היא תפסיק

EFRATI728

New member
אנחנו היינו עם זונדה שנה שלמה

הילדה סבלה מזה מאוד וגם אנחנו..
מהפגייה האכילה שלה הלכה והתדרדרה כל יום עוד ועוד,עד שאישפזו אותנו בגלל משקל נמוך ונאלצו להכניס זונדה כדי שתעלה קצת במשקל,אני כ"כ פחדתי מהניתוח ובגללי הילדה היתה צריכה לסבול עם זונדה שנה שלמה,היא כל הזמן היתה מושכת את הזונדה החוצה,והיינו צריכים לרוץ למיון להחליף,הפתחים של הזונדה היו נפתחים מדי פעם והחלב היה דולף על כל הבגדים שלה-סיוט!!ושלא נדבר על ההחדרת זונדה כל פעם מהאף דרך הלוע עד לקיבה,סיוט חלום בלהות!!עד שעשינו לה את הפג וכל הבעיות נפתרו(חוץ מבעיות האכילה מהפה
) אם הילדה לא תראה סימני שיפור בזמן הקרוב מציעה לכם בחום לעשות לה פג,היחסרון היחיד של הפג זה עצלנות לאכול מהפה שהילדה פיתחה עם השנים-מה איכפת לי האוכל מגיע אלי ישירות לקיבה למה לי להתאמץ לאכול
אם תצטרכי עוד מידע דברי איתי עברנו בדיוק מה שאתם עוברים עכשיו.

למעלה