זומנתי לקב"ן

brainiac

New member
זומנתי לקב"ן

שלום, לפני זמן מה, להפתעתי זומנתי לקב"ן. עברתי את הראיון האישי בלשכה שהלך לא ממש חלק, אבל לא תיארתי לעצמי שתהיה איזו שהיא עילה לזמן אותי לבירור במדור. על הצו היה כתוב "לבדיקת כושר לשירות". ממש נדהמתי, אך לשמחתי הראיון היה ממש בסדר, אולם הקב"ן לא אמרה לי מדוע זימנו אותי, ז"א מה היה בידם לבדוק. ההשארה היא שהם חשבו שאני הומו, האמת היא שאני ממש לא. אבל הרבה אנשים חושבים כך, יתכן שזו שפת הגוף שלי, אך אני ממש לא נמשך לגברים. בכל אופן, חשבי שאולי המאבחנת בראיון קיבלה רושם כזה ורצתה לברר, אך הקב"ן לא דיברה על זה ביכלל. האמת שלא שאלה אותי שום דבר ספציפי. הבעיה שלי היא שרק היום אני מכיר מושג "פרופיל נפשי" עד היום חשבתי שהפרופיל שנקבע לי הוא רפואי בלבד, ואם יש לי סעיף נפשי, לדעתם, זה יכלל בפרופיל. אני ממש לא יודע מה לעשות, האם הם יכולים לשים עליי תג, תווית, עם איזו שהיא בעייה נפשית בלי שהייתי אי פעם אבל פסיכולוג/פסיכיאטר, ואני בטוח שאין לי, מעולם לא חשבתי שיש לי. הבעייה שלי מחריפה כשהשיבוץ שלי מאד דל ועלוב. אני חושב שבאמת יש לי סעיף ולכן לא קיבלתי תפקידים מעניינים. שאלתי היא מה אני עושה? האם אני הולך לפסיכיאטר ומבקש "הערכת מצב" שתראה כי אני נקי מתסביכים פסיכולגיים? האם באמת לו היו חושבים אותי להומו זה היה פוסל אותי? האם הם מחוייבים להגיד לי אם יש להם חשדות? תודה, ברייניאק.

והקב"ן יצא על 21 ?

מה הוא נתן לה מה הוא אמר לך והכיצד שצבא ההגנה לישראל לא מקבל הומואים ?

kaban

New member
בדיקת קבן בלשכת גיוס

קודם כל הסר דאגה מלבך. לבדיקת קבן בלשכת גיוס מוזמנים רבים מאד, מאות בחודש, כל מי שמאבחנת או כל גורם אחר רצו שיבדק גם ע"י איש מקצוע אם הם חשבו שאולי עלולה להיות בעיה כל שהיא בשירות (ולא רק אם הם חשבו שיש להם בעיה נפשית). קבנים, כאמור, מראיינים מאות אנשים בחודש ובדר"כ אין לבדיקה כל משמעות או השפעה על השירות הצבאי!!! (אני למשל יכול להגיד לך כי כמעט כל בחורה שאומרת שעשתה דיאטה רצינית מונית לקבן) מי שקבן חושב שיש איזושהיא בעיה בכל מקרה מופנה לעוד גורם וזהו פסיכיאטר וגם וועדה רפואית כך שאם היה לך רק ראיון אחד כנראה לא היתה כל השפעה על הפרופיל לגבי עניין של הומוסקסואלים (בין אם אתה הומו ובין אם לא) אין שוב קשר בין היות אדם הומוסקסואל לפרופיל נפשי!!!!!!!!! = לא מורידים כל פרופיל על נטייה מינית אלא אם חוץ מזה יש בעיות אחרות ללא קשר להיות אדם הומוסקסואל כדי לדעת אם הורידו לך פרופיל נפשי תנסה לברר בלשכת גיוס או אם יש לך חברים בצבא מה הסעיפים הרפואיים שיש לך (ושעל פיהם הורידו לך פרופיל) אם תתן לי אותם אוכל לאמר לך אם יש לך פרופיל נפשי ואז מה לעשות עם זה הלאה בהצלחה רבה (אם אתה כותב לי שוב אז פנה לפורום סדירים) ----------------- [email protected]

Fkl0ster

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

Fkl0ster

New member
אגב, נעשה לי רק ראיון *אחד* עם קב"ן

בלשכת גיוס, כך שלא הופנתי הלאה לשום גורם אחר, והוא הוריד פרופיל על דעת עצמו!!!

kaban

New member
תגובה והערה

איני מכיר את המקרה האישי אך יתכן מאד שלא הופנית לקב"ן אלא לפסיכיאטר - ויש הבדל (גם אם קראו לפסיכיאטר קב"ן) יש מקרים שחיילים יכולים להיות מופנים ישירות לפסיכיאטר ואז אכן מספיקה שיחה אחת ובכל אופן 72 נפשי לא אמור להשפיע על שיבוץ ואפשר גם להיות לוחם עם פרופיל 72 נפשי, בנוסף פרופיל 72 נפשי הוא קל לביטול - אחרי זמן שירות קצר ניתן לבטל את הפרופיל לחלוטין אם שובצת היכן ששובצת זה לאו דווקא בגלל הסעיף הנפשי -------- [email protected]

Fkl0ster

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

kaban

New member
לגבי בהד 6

בשירותי הסדיר שירתתי בחיל תחזוקה, לא היה לי פרופיל נפשי ואני, כמו אחרים, נשלחתי לחיל תחזוקה היות וכל מחזור נשלחים לקורסים אנשים עם נתונים טובים על מנת לפתח עתודה להדרכה, פיקוד וקצונה. אני התחלתי כאפסנאי נאבקתי חזרתי לבה"ד הפכתי מדריך ולאחר מכן עשיתי עוד תפקידים מעניינים אחרים בחיל - השירות הסדיר (איני מדבר על שירותי כקבן) היה מעניין ביותר - אז יש תקווה

ספויילר

New member
טוב אז זה מה שאני יודע...

כמו שכבר אמרו כאן אי אפשר כ"כ מהר לקבוע פרופיל זמני. ולקב"ן אין שום סמכות להוריד פרופיל אלא רק להמליץ על הורדת פרופיל. לפי מה שאני יודע גם לפסיכאטר אין סמכות להוריד פרופיל אלא רק לועדה רפואית. אם הייתי עדיין בצבא, הייתי מוכן לבדוק לך את הפרופיל ועל מה הורידו לך אותו (היתה לי גישה לענינים האלה). שים לב שידעו את הבחור הקודם לגבי זה שהורידו לו את הפרופיל ל72 ולך לא אמרו כלום. משהוא חשובב יותר: לכל חייל הזכות הבסיסית לדעת מה הפרופיל שלו ועל מה הורידו לו את הפרופיל, במידה ואתה לא יודע אתה רשאי לפנות לרופא היחידה שלך (רק לרופא היחידה אמורה להיות הגישה לנתוני הפרופיל שלך) ולבקש ממנו נתונים מדויקים על הפרופילו, הסעיפים והפירוש של כל סעיף וסעיף (יש סדרת ספרי פרופילים שמסבירים על כל סעיף וסעיף). אם רופא היחידה לא יכול לתת לך הסברים אתה רשאי לקבל ממנו הפניה לרופא מומחה שיסביר לך על הבעיה. כמו שכבר אמרו לך אתה רשאי לערער על הפרופיל. אני אישית מעולם לא שמעתי על חייל שהורידו לו פרופיל בגלל שהוא היה הומו. שיהיה לך הרבה הצלחה. הכי חשוב בצה"ל זה להלחם, אם אתה חושב שהגעת למקום שאתה לא יכול למצות את עצמך ואתה רוצה לתת יותר, זה תמיד יתקבל בברכה ובסופו של דבר תצליח להגיע לתפקיד מספק.

למעלה