זוללי הנרקיסים

tzooka

New member
זוללי הנרקיסים

החברים הנחמדים האלה מנשנשים בהמוניהם את הנרקיסים. לא שאני נגד לספק מזון לחיות בגינה, אבל אולי בכל זאת יש משהו לא קטלני שאפשר לעשות כדי לגרום להם להפסיק? אולי איזה פרח שהם יעדיפו ויעברו אליו? תודה

יופי של תמונה.

אלה נימפות של פשפש כלשהו- לזיהוי פנה לפורום שמירת טבע. אני מציע לא לעשות כלום. פשפשים בדרך כלל אנדמיים לפונדקאי אחד, וגם אם הם ימצצו קצת מוהל מהנרקיסים הם עדיין לא מסכנים את חייהם.

טסונמי1

New member
מסכנים ועוד איך- מסוגלים ליבש

לגמרי את הפריחה הריסוס עים "מיץ הטבק" עוזר חשוב לחזור על הריסוס לאחר גשם

טסונמי1

New member
נרקיסי החצוצרה עדין לא התחילו

ליפרוח והם רגישים לפישפשים האלה

אז הצעה למי שיש לו גם נרקיסים

"רגילים" וגם נרקיסי חצוצרה- אם ניתן, לאסוף את הפשפשים ביד ולהרוג אותם. רק אם לא לעבור להדברה כימית.

אלי חדש

New member
ומכוון שאנחנו בנרקיסים

אז שורת נרקיסי החצוצרה התעוררה ועוד מאט יהיו גם פרחים. ישנה חיפושית אדומה בעלת כנפיים שכבר מחכה על מנת לאכול את הפרחים . הפתרון ריסוס ב מלתיון

טסונמי1

New member
מלתיון מעולה- אבל לא כולם מוכנים

להישתמש בו מאחר ויש לי נרקיסים גם בטריטוריה של פלטפוס ניסיתי את הריסוס עים הטבק- וזה עבד

tzooka

New member
בקשר למיץ

תודה רבה על ההתייחסות המהירה, יש לי עוד כמה שאלות: המתכון היחיד ל"מיץ טבק" שהצלחתי למצוא בארכיון כולל גם אלכוהול, זה נדרש גם להרחקת הפשפשים? האם צריך לרסס ישירות על הפשפשים או שאפשר לרסס בערב כשהם לא בסביבה, מה שאני מנסה לשאול בעצם זה אם הטבק אמור להרוג אותם או רק להפוך את הפרח ללא טעים?

טסונמי1

New member
קודם כל -תצלום מעולה איך מגיעים

לרקע אחיד בתצלום? אין צורך לרסס ישירות על הפישפשים-לא יודעת אים זה הורג אותם או סתם "מסריח להם" המלצה בשעות הערב בעיקר כשיש טל חלק מהריסוס יורד והוא הופך לפחות אפקטיבי עדיף בבוקר

tzooka

New member
תודה טסונמי

הרקע האחיד הוא בעיקר תוצאה של העדשת מאקרו 180mm שיש לה עומק שדה מאוד קטן. במצלמות רגילות כדאי קודם כל לבחור זוית שבה מה שברקע נראה אחיד פחות או יותר וגם רחוק ככל האפשר מהאובייקט המצולם, ואז לצלם על מקסימום זום (לא זום דיגיטלי). הזום גורם לפוקוס להיות יותר מקומי, כך שהרקע יוצא מטושטש ולכן אחיד. אני לא רוצה להציק, אבל לא הבנתי בסופו של דבר אם צריך להוסיף אלכוהול ל"מיץ" או לא?

טסונמי1

New member
אני לא הוספתי אלכוהול- על חצי כוס

בישלתי כ10 סיגריות טיימ ולקרור התמיסה הוספתי עוד כחצי כוס שיהיה חזק וטעים

tzooka

New member
נשמע נהדר

איזה מזל שאני החיה היחידה בגינה שמכניסה טבק לפה מרצונה החופשי....

tzooka

New member
../images/Emo9.gif

צוקה. זה על שם ה-

למעלה