זוכרים?

נועם@בת

New member
זוכרים?

אחרי המפץ הגדול (עליק...) ואחרי שגמרו לאסוף את לכלוך הבחירות. האם אתם זוכרים את הפעם הראשונה שבה הצבעתם? את הפעם הראשונה שקיבלתם תעודת זהות? את הפעם הראשונה ש... לא משנה מה אבל ידעתם שזאת פעם ראשונה ראויה לזכרון. נועם ~שלא מאמינה שהיא מסתבכת עם משהו שצריך לזכור~

בפעם הראשונה שהצבעתי גם היה מפץ

זה היה בבחירות שנת 77 (וואי וואי) ואז היה המהפך הגדול.

נועם@בת

New member
לא רק שאני לא זכרת איך היה להצביע

בפעם ראשונה, אני מתקשה להזכר מתי זה היה בכלל. משהו בירכתי הזכרון מזמזם על בחירות לעיריות בשנת 78 בערך... יכול להיות? ובחירות לכנסת כנראה רק כמה שנים אחרי כן, כשהייתי סטודנטית. טוב, מודה, הפועל זוכרת לא קיים כרגע בלקסיקון שלי, אז אני מוותרת על האתגר
. נועם

טילי2

New member
הבחירות הראשונות שהצבעתי היו אחרי

מלחמת יום כיפור והייתה אכזבה גדולה שהשלטון היהיר שחי באופוריה ולא היה ער למלחמה שהתגבשה תחת אפו לא ירד מהשלטון. המהפך לטוב ולרע חל רק ב-77. אבי החולה מטוד ובקושי הולך, קם ממיטת חוליו והלך להצביע. היום הוצאנו אותו הביתה מבית החולים והוא יהיה בהוספיס בית.

ממש לא זוכרת -אבל לפי החשבון

זה היה אמור להיות ב- 1973 אחרי המלחמה הנוראה ההיא. אבל אני זוכרת כמה מערכות בחירות בהם התנדבתי (טוב היו ימים של אידאלים) לשבת בקלפי וגם במטות של הבחירות כיום... בקושי החלטתי לאיזה מפלגה להצביע

טילי- טוב שאבא שלך בבית

גם אבי ז"ל היה בזמנו בהוספיס בית מלאכים -פשוט מלאכים בלבן

טילי יקירתי כשאני קוראת מה שאת

כותבת על אביך, אני נזכרת באבי שעבר את ההליכים האלה בדיוק. אני יודעת מה את מרגישה וליבי איתך בכל זה. היי חזקה ואל תשכחי להגיד עכשיו כל מה שאת רוצה לומר לו. הרבה אהבה

זוכרת את ההתרגשות בהוצאת הת.ז.

התרגשות שהנה אני ממש ממש גדולה. זוכרת את ההתרגשות בפעם הראשונה שהלכתי להצביע אי שם בשנות השבעים שהאמנתי עוד באנשים שמתכוונים למה שהם אומרים ..אוי כמה
הייתי . זוכרת את ההתרגשות עת שמילאתי את תפקידי בתור חברה בקלפי - כמה האמנתי שאכן נצליח לשנות (לא משנה כעת לאיזה מפלגה אני שייכת). היום ממרום שנותי אני מבינה שיש "דיבורים ומעשים" לפני, ויש "דיבורים ומעשים" אחרי. ועולם כמנהגו נוהג. א-ב-ל זוכרת ואזכור כל ימי חיי את הפעם הראשונה שאחזתי ואימצתי את בני אלי. את המבט בעיניו בפעם הראשונה שראיתי אותו, את הלילה הראשון שלנו. הבן שלי ישן כמו מלאך ואני מסתכלת עליו ודמעות של אושר זולגות מעיני ללא הרף. יכולה לכתוב מגילה על הפעמים הראשונות של "חוויות" שלי ושל בני. שבוע טוב מאמא מה

נועם@בת

New member
ואני משום מה דחיתי את הוצאת תעודת

הזהות עד הרגע האחרון. אני לא מצליחה להבין למה, אולי זה נסיון להלחם במציאות. נסיון לעצור את הזמן
. אבל כשקיבלתי אותה הייתי כל כך גאה. בקלפי ישבתי יותר מפעם אחת, אבל סרבתי לקחת כסף. טענתי שאני עובדת כי אני חושבת שצריך, אבל כסף ממפלגות אני לא לוקחת. איזה נאיביות... בסוף חתמתי על הצ'ק שהוסב לטובת קופת גמ"ח של ביתה כנסת כי אי אפשר היה להשאיר את הצ'ק כמו שהוא. הכי מצחיק שאבא שלי היה המום מכךש הציעו לי כסף. במשך שנים הוא עבד במפלגה לפני הבחירות ואף אחד לא הציע לו כסף, רק כשבררנו למה הסתבר שהתביישו להציע לו, ידעו שהוא יעלב. הפעם הראשונה שהחזקתי את פנקס החוגר היתה הרבה יותר משמעותית בשבילי. אני זוכרת שאמרתי לעצמי שלאבא שלי יש מספר כחול על היד ולי יש מספר אישי. איכשהו זה נראה לי תשובה מספיק הולמת (גם לאבא שלי, זה נראה ככה). הפעם הראשונה שהייתי אמא עדיין בעיצומה, אפילו את סיפור הלידה שלי לא כתבתי והוא כבר מתעמעם לו בנבכי העבר. נועם ~שזכרון וריכוז הם לא הצד החזק שלה בימים אלה~

טילי2

New member
אוי אמא מהלב, תראי מה היצורים הללו

עושים לנו. המפלצות שלי חולות ואני איתם בבית ולא ליד אבא שלי שאושפז שוב. ורק מנשקת אותם כל הזמן ורוצה שהם יזכרו אותו. כל החיים שלי הם סביבם עכשיו. אני רק חשבתי שאמצת את הבן שלך איזה אמיצה את ולא ידעתי איזה מאגרים של חום אהבה ורגש צבורים בך ומחכים לצאת.

pf26

New member
זוכרת אני וזוכרת...

אבל איזו שנה? אולי 81? תגידו, היו בחירות גם ב-83? זוכרת שהייתי בסדיר, זוכרת את ההצבעה בבסיס, אבל באיזו שנה לעזאזל? זה הגיל? או שאולי פשוט כבר אי אפשר לעקוב אחרי הבלאגן במדינה שלנו?

הבחירות התקיימו בשנת 1981

הייתי חיילת טריה והצבעתי בפעם הראשונה בחיי בקלפי צבאית בבקעת הירדן. זה גם היה המרי האזרחי הראשון שלי, הצבעתי בפעם הראשונה והאחרונה למפלגת העבודה, כדי להרגיז את אבא שלי (ליכודניק שרוף)

נועם@בת

New member
ב81 כבר הייתי סטודנטית

מיום הבחירות הזה אני זוכרת את כוס הבירה הראשונה ששתיתי בפאב
. בערב שלפני חזרתי הביתה עם ידיד מהאוניברסיטה, עצרנו בחיפה במרתף בלפור והידיד הזמין אותי לבירה. כשקמתי ללכת לשירותים לא הבנתי למה החדר רוקד ולמה השולחנות שעמדו לימיני חמקו להם בשבריר שניה לשמאלי
. בבחירות האלה עוד הצבעתי למפלגת הבית- מפד"ל, כשהמפד"ל עוד היתה מהפלגה של הפועל המזרחי ומצביעיה עוד לא נחשבו לאנשי ימין. נועם ~שמזמן, אבל מזמן לא שתתה בירה טובה בכוס גדולה~

למעלה