זוכרים שסיפרתי?

shiraa

New member
זוכרים שסיפרתי?

זוכרים שסיפרתי לכם שבתי בת ה- 15.5 ביקשה לנסוע לאילת עם חברה בן ה- 20 ?ובכן אנחנו התנגדנו. למרות זאת היא נסעה.

AYELET1

New member
הי שירה

אני מניחה שהיא כבר חזרה, נכון? לכמה זמן נסעה? איך הרגשת עם זה? ומה היו סיפוריה?

shiraa

New member
לאיילת

היא נסעה אתמול בלילה וההפתחות היתה מסעירה משציפיתי. אנחנו לא ספרנו לבתנו בת ה-19 כדי לא להעמיס עליה. היא משרתת בשטחים וככל הקרביים מרותקת לבסיס מערב חג. היום בעלי סיפר לה על כך בטלפון. היא התקשרה אליה מיד ושכנעה אותה לחזור הביתה. שוחחה עם החבר שלה, שלדעתה זה חוסר אחריות מצידו לקחת אותה לאילת למרות שידע על סרובם הנחרץ של ההורים. כיוון שלא הצליחה להזמין כרטיסים לאוטובוס היוצא לת"א וכדי שלא תצטרך לחזור באוטובוס של הלילה לבד (משום שהחבר הנחמד שלה החליט להשאר שם), היא הזמינה כרטיסים לשעות הבוקר והיא תחזור בשעות הצהריים. עוד רבים הפרטים ולא אלאה אותך בהם. אנחנו מתכוונים לשוחח אתך על העניין כשתחזור, בצורה קצרה וחד משמעית שאנחנו כועסים שהיא נסעה למרות סרובנו. יש לנו אחריות כלפיה לפחות עד גיל 18. שאנחנו אוהבים אותה ודואגים לה ובכך נסכם את העניין. עוד רבים ההרהורים וההתלבטויות שלנו. תודה על ההתעניינות

bimbo.

New member
את רואה, שירה...../images/Emo66.gif

לא להתייאש! הבת הגדולה שיתפה פעולה, והסוררת השתכנעה. לדעתי אתם עומדים לנקוט בצעד הנכון.

AYELET1

New member
שירה, מקווה שהבת חזרה, והוקל לכם...

איך יתה הפגישה?

EvelonStar

New member
מותר להמליץ משהו?... ../images/Emo41.gif

כשהורה בא לילד, בעיקר טין-אייג´ר, בגיל ההתבגרות - וקובע לו בצורה חד משמעית דברים שהטין מתנגד אליהם - בד"כ יהיו לזה תוצאות גרועות. זה לא חייב להיות משהו שתראו... ההורים. זה גם יכול להיות משהו בילד... שאין לו זכות על עצמו, שהוא תלוי בהורים שלו בהכל. הרגשה מאוד כבדה של תלות באחרים... זה לא טוב, בכלל לא.
אולי עדיף שתדברו איתה בגובה העיניים ולא לקבוע לה דברים סתם כך. תסבירו לה שדאגתם, ובכלל תפרטו את הסיבות שלכם ללא לתת לה לנסוע. סיבות מוצדקות, בצורה שתגרום לה להבין, ולא סתם להנהן במרדנות עד שתשתחרר. תדברו איתה על העניין (עדיף שהיא תהיה במצב רוח מתאים, כי אם לא - באמת עדיף שתדחו את זה כי זה עלול להתפוצץ), ותגיעו ביניכם להסכמה... זו רק המלצה... אבל באמת שכדאי. אני רואה כאן בבירור את הצד של ההורים, ובתור אחת מהצד השני - אני חושבת שזה עדיף ככה. אבלון

vered4

New member
../images/Emo45.gif דווקא התרשמתי שזו המגמה הכללית

כאן. מה את מציעה כאשר מנסים להסביר, המתבגר לא משתכנע, בטוח שאין שום בעיה, וההורים מצד שני חוששים מכל מיני דברים ומשוכנעים שיכול לקרות אסון? לא תמיד אפשר לגרום להבין, גם כאשר מדברים בגובה העיניים. רק היום אני מבינה את אמא שלי, שעמדה במרפסת וחיכתה לראות אותי מגיעה הביתה, לפני שהיתה מסוגלת ללכת לישון.

AYELET1

New member
אני מסכימה ביותר עם ורד

להסביר- בוודאי. לא להנחית סתם הוראות. אבל גם קשה לוותר על דרישות וסייגים מסויימים כאשר מתבגרים אינם מבינים, רואים צד אחד בלבד, לא מודעחים עדיין לכל התוצאות. מסכימה , כאמור עם כל מילה של ורד

As I Am

New member
תראי...

העובדה שזה "מתבגר", לא אומרת שהוא גם מטומטם... אם מסבירים בהיגיון שני הצדדים מבינים זה את זה בד"כ... וכמו שאמרתי - כל עוד לא מפילים את זה עליו כעובדה קיימת - שהוא לא יכול - שהוא חסום לגמרי, ושכל מה שהוא אומר לא משנה את זה... ואל תגידו לי שזה לא ככה, כי זה מה שרוב ההורים עושים... רוב ההורים, מה לעשות, גם לא מבינים איך זה משפיע אח"כ... בכלל, כשפונים בכעס זה בכלל עוד מלבה את האש... אבל אני לא אכנס לנושא הזה עכשיו כי זה כבר בפורום למתבגרים, לא להורים שלהם... סך הכל אמרתי שעדיף לנסות בהיגיון כלשהו. אף אחד לא אוהב להיות תלוי באחרים, בטח שלא כשהוא לא מבין את ההיגיון והמניעים שלהם...
זו אבלון-סטאר מניקניים שונה, אם לא הבנתם....

למעלה