זוכרים שסיפרתי שביתי בת ה-11.5

שדמה

New member
זוכרים שסיפרתי שביתי בת ה-11.5 ../images/Emo20.gif

מאובחנת כלקויית למידה ומטופלת ברטלין...כבר 3 שנים אז היום ערכנו לה, בדיקה במכשיר "טובה" הבודק ריכוז וקשב ותנחשו... המכשיר הראה שהיא בסדר גמור ואין שום בעיה שבגינה צריכה להיות לה "בעיה" במפגש האחרון עם המורות בבית הספר ובכלל מהתרשמותינו כהורים אנו בהחלט רואים שיפור אבל ...לומר שהבעיה נעלמה זה ממש ...מפתיע? פשוט אין מילים בפי, כל החופש הילדה לא ממש הצליחה לשבתיותר מ5 דקות לקרוא בלי כדור ופתאום היא בסדר גמור.... באותה נשימה בעוד אני ממתינה לילדה שתסיים את המבחן שוחחתי עם רופאה נירולוגית , ואמרתי לה שהגעתי לכאן מטעמי כי רציתי לבחון שוב את הנושא, כיוון שבדעתי למתן או להפחית את השימוש ברטלין והיא נחרצות אמרה שלדעתה לא רצוי לעשות זאת בעליה לכיתה ו´ כיוון שהתהליכים שגורמים לחוסר בריכוז הם במפורש פיזיולוגיים ואי מתן רטלין רק תגרום להחמרת מצבה הלימודי ופועל יוצא ישיר ובעקיפין גם חברתי... אבל הכל טוב ויפה...עד הרגע שהתברר שלדעתם הבדיקה תקינה, ואני נשארתי עם פה פעור לרווחה...מה...להיכן נעלמו כל הקשיים??? מעל גבי המסך?? מה אומר לכם?? אנחנו ניגש לשיחה עם הנירולוג ונראה... לדעתינו ישנם קשיים ועוד איך ולא רק לימודיים נכון שאיננה היפראקטיבית אבל בהחלט ...הקשיים נראים ביום יום, חוסר התארגנות...אי הערכת זמן כראוי עם בכלל ועוד המון...דברים ובנוסף הקטע הלימודי. שבת שלום

יקירתי, איך אגיד לך את זה???

אוקיי, ננסה ככה: יש מכשיר, מרובע עם ציפצופים, הוא יודע מה שהאדם תכנת אותו, ויש רופאים שהולכים לפי איזה גרפים. אבל הכי חשוב יש את, האמא הפרטית של הילדה, את תאבחני אותה הכי טוב, את תראי מה קורה. עכשיו שלא תרגישי שאולי את גורמת לה נזק, תני לה להמשיך עם הרטלין ואחרי החגים הראשונים (ראש השנה, כיפור וסוכות), תנסה להפחית את הכמות, או לתת יום כן יום לא, ובנתיים תתחקרי את הילדה, איך היא מרגישה, ותני לה את איבחון, ואז תדעי איך להמשיך. אוקיי?

shy-1

New member
היי, התוכנה שבודקת את מידת הקשב/

ריכוז, אינה אוסף של צפצופים, והיא בנויה על העובדה הפשוטה, שללא קשב/ריכוז של הילד, יהיה קשה לו מאד להתמודד איתה. בתור בעל נסיון עלי להעיד, מהימנה ביותר בפעם הראשונה, כלומר, לפני שהילד/ה לקחו ריטלין כלל הוא/היא מריצים את התוכנה, לאחר מכן, נותנים את הכדור ובודקים שוב.ועם הכדור עוזר, התוצאות הן משמעותיות. במקרה של שדמה, יתכן וזה שהילדה לקחה 3 שנים ריטלין(איני יודע כמה זמן לפני הבדיקה הופסקה לקיחת הכדור), השפיעה על הבדיקה. כפי שכתבתי לך בצאט, לריטלין ישנן תופעות לוואי(סיפרתי לך). ולכן, בכל מקרה, לא הייתי ממשיך איתו.( נדמה לי שיש תחליפים ללא תופעות לוואי ידועות כמו הריטלין). שיהיה בהצלחה בכל מקרה. SHY

גליה12

New member
שדמה אני מכירה את הבעיה מקרוב

הבן שלי גם מטופל ברטלין, שעוזר, אבל מאד חלקית, אין לי ידע על הבדיקה הזו אבל יתכן מאד והיתה טעות בבדיקה. אם את והמורה והבנתי שגם הנירולוגית, חושבים שיש להמשיך בתרופה, לפחות לתחילת כתה ו´ (אגב מה ההבדל בין ו´ לז´ או כתה אחרת"), ואחרי חודש, חודשיים, שלושה, תנסי להפסיק לכמה ימים ותראי אם היא מסתדרת בלי - כשהשיטה היא לתת לה כדור דמי ושהיא לא תדע שלא קיבלה כדור.. בכל אופן בהצלחה

AYELET1

New member
שדמה, איך שקראתי את סיפורך,

חשבתי על הנקודה שהעלו ורד וגליה: זה מ כ ש י ר , ובתור שכזה כבודו במקומו מונח, אך הוא בשום אופן לא במקום הערכה של רופא וביחוד לא במקום התרשמות של הורים!!! ובקשר לנסייונות עעם הכדור, כתבה לך גליה.

איילת, סליחה?????

אני כתבתי קודם על ענין הכדור, ואחרי זה גליה, ואת כותבת מה שגליה כתבה? סליחה, היתי פה קודם.

AYELET1

New member
ורד, צודקת, קורה ששוכחים

בכל מקרה העצות של שתיכן נשמעו מאד מאד לעניין!

גלי®

New member
אגב , שדמה שלנו , בלי להכנס לויכוח

"הריטלין - בעד ונגד" , יש תחליפים טבעוניים לעניין , תחת שיטה הנקראת "פרחי באך" ! עובד לא פחות טוב , בדוק !!!!

bimbo.

New member
פרחי באך זה דבר נפלא. אני

אומרת מנסיון. צריך רק את האדם הנכון שיתאים את התערובת. וזה לרוב נטורופאת.

noa2

New member
גם לנו יש נסיון עם מבחן TOVA

אצלנו הוא אפילו הראה על ירידה בקשב עם הריטלין... אנחנו ויתרנו עליו והיינו אצל נוירולוגית ילדים שמומחית בהפרעות קשב וריכוז לדעה שניה. המסקנה שלה (ושלנו) היתה שאין צורך בטיפול תרופתי כי האבחנה היא לא במובהק ADHD בנתיים אנחנו חורקים שיניים ועוזרים ככל האפשר... (החופש הוא תענוג מבחינתי...) בבי"ס היא מקבלת עזרה פרטנית ובסוף נעבור גם את זה. בעוד שבועיים היא מתחילה חטיבת ביניים, הלב מפרפר, אבל אנחנו משתדלים לייחס יותר חשיבות לחלקים החזקים שלה (ריקוד למשל) אז זה נכון לגבינו, אבל כל ילד הוא עולם אחר ואתם ההורים צריכים להחליט איך לפעול - כל שאר המערכות צריכות לכבד את ההחלטה שלכם שיהיה בקלות

למעלה