זוכרים את

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
תל אביב הישנה

ותודה לבן אהרון על החומר יריד המזרח

שקדי

New member
זה לא יחזור......

כל זה כבר איננו רק זכרונות רק זכרונות כאן מהלכים על בהונות הזמן נרדם אל נא אל תעירנו עבר זמנה של תל אביב הקטנטנה זוכרת את השיר.....?????איזה מילים?????

magy

New member
יש לי נטייה משונה

לא לשכוח. אולי לא זוכרת אבל גם לא שוכחת

שקדי

New member
הצלחת לבלבל אותי........./images/Emo132.gif

לא הבנתי כלום כרגיל............

magy

New member
מי אמר

שקל להבין אותי? שמעת על הביטוי......"לבלבל את האוייב"?

שקדי

New member
ברור.....אבל.......

ראוי לשים לב שהמבלבל לא יצא מבולבל ובד´´כ זה מה שקורה בפועל... ובעברית צחה(עם סגול)....זה נקרא בולבול אקבולבול......

ואם יריד המזרח - מאיפה הגמל המעופף?

הכרוניקה המוניציפלית הרישמית יודעת להסביר מה מקור הסמל המפורסם של הגמל המעופף, המתנוסס מעל מגרשי התערוכה של יריד המזרח כמעט 70 שנה. זה קרה בערב פסח 1935, כשנפתח יריד המזרח הראשון - איך לא: בשטח התחנה המרכזית. כך הצטרפה פלסטין העברית לרשת המדינות המפותחות שערכו ירידים מסחריים אחת לשנה... בטקס הפתיחה, הכריזו המארגנים על הקצאת שטח של 100 דונם בצפון-צפון העיר - מה שידוע היום כמגרשי התערוכה הישנים, על יד נמל ת"א הישן. המארגנים התלבטו איזה סמל לעצב לקראת היריד החדש בשנה שלאחר מכן, ואז - כשראש העיר יפו (!) פיקפק ואמר - בלשון פתגם ערבי ידוע - שהיהודים יצליחו להקים את היריד החדש רק אם יצמחו לגמל כנפיים - החליטו המארגנים להפוך את הקינטור שלו לסמל קינטור נגדי. היום בטח היו עושים לו גם סיכול ממוקד.

אשור

New member
פרשת רחל הלר גרמה להרבה ניפגעים.

אחד מההורים התאבד,ברנס ישב על פי בית המשפט על לא עוול בכפו ,ביכונסקי חי היום בניכר אם כי ברווחה כלכלית.והרוצח אם הוא חי מסתובב עדיין חופשי.

טרה10

New member
מה פתאום על לא עוול בכפו.

אלא של מי...שלי.? אני הרי לא לקחתי את המשאית של אח שלי והכחשתי... ואמרתי לאחי שלא יגלה..! ואת מגי שאלתי אתזה לפני שנה..? ולא ענית..! [נבדק]

טרה10

New member
כל ההתעסקות בפרשה הזו היא

באופן הטכני שבו פעל בית המשפט ומשטרה החוקרת..והשב"כ..! וגם בשב"כ שאינו נקי תמיד--פועלים אנשים..ואפילו אהוד יתום שאח"כ ניסו ´לחפות עליו´..הרי לא אנס..ולא רצח חפים מפשע..! הכי קל זה ל´הרוג´ לו את החיים בגלל שפעל במסירות..להגן עלינו..! שוב פעם זה ענין טכני ולא מהותי. ובענין רחל הלר..אז מה השופטים מטו..תסלחו לי.! קנו הכל.? העובדה היא שמר ברנס הכיר את רחל הלר..! ולא הצליח להסביר למה לקח את המשאית מאח שלו..והסתיר את זה.! ושרחל ז"ל נמצאה בקיסריה..והגיעה לשם..איך שהוא.! נכון שיש פרשיות בסביבה הזו במיוחד של אונס..שלא נפתרו עד היום..אבל גם בתל אביב יש הרבה..מקרים..ואפילו בעירנו..מצאו אחת בעגלת אשפה..ועד היום לא רוצים לחקור יותר מדי..! לעומת זה אם נשוב למר ברנס..שהכיר גם הכיר את רחל הלר שלא שמה עליו .. וב-90 אחוז מהמקרים הרי ישנה היכרות בין הקרבן לפושע..אין בזה לקבוע מי רצח, רק שצורת החקירה לא צריכה לקבוע שאכן מדובר ב"על לא עוול בכפו".? [העובדות...רבותי העובדות]

יש אנשים שמעדיפים לשכוח

אם כבר הוזכרה השופטת דורנר - אז כדאי להזכיר את הפרשה שמאחורי הפרשה ההיא. בעיקר את דברי יורם ביכונסקי - שהיה אז חייל צה"ל פצוע קשה - שסיפר ברדיו עד כמה הוא עצמו - שראה את עצמו אדם צודק וחזק - עד כמה הוא עצמו כמעט ונשבר והחליט בינו לבין עצמו להודות ברצח שלא ביצע רק כדי להפסיק את מסע העינויים שעבר. ורק ברגע האחרון החליט להילחם עד הסוף - ויהי מה. משום מה - עברה האימרה הזו שלו בשקט יחסי, והאנשים "הסכימו" בשתיקה עם ההודאה של עמוס ברנס, החוזר וטוען עד היום שהוא חף מפשע. איש לא צייץ ולא שאל את עצמו, לאור דברי ביכונסקי, מה באמת שווה ה"הודאה" של ברנס, שהיה חלש יותר ופגיע. רק אצל דורנר, אכן נחשפו לראשונה הפרטים המזוויעים לגבי המעורבים בחקירה. ככל הידוע - איש מהמנוולים המעורבים בפרשה לא נכנס לכלא.

שקדי

New member
כדאי גם לזכור.......

שיורם ביכונסקי משום חברותו בכל מיני תנועות רדיקליות שיקר בעדותו במשטרה ומשום כך עלו חשדות נגדו וזה בלי שום קשר לדעתי על עינויים וסילופי עדויות כדאי לזכור גם שחוקר המשטרה בדימוס ...גולדברג משהו טוען כל השנים בתוקף... כי לפי סימנים רבים הרוצח של רחל הלר מסתובב חופשי וביצע מאז עוד כמה רציחות עם סימנים זהים כמעט לחלוטין לרצח ההוא

magy

New member
זוכרים מה היה גורלו

של התובע מטעם הפרקליטות??????? עדי בראונר.......... אני זוכרת.......

magy

New member
חיפה היתה בהלם

מזכירתו-אהובתו של עדי בראונר, רצחה את אשתו השניה....בביתם..... התינוקת נותרה שלמה...אחר כך........התאבדה בעצמה......בביתו של עדי. עבדנו יחד בפרקליטות.....מחוז חיפה.. אחר כך, נסע ללונדון.....ביתו נשארה אצל הורי אשתו אשתו הראשונה.....נישאה ברבות הימים לפרופ. אוריאל רייכמן..... אמא של עדנה ארבל.......עבדה כקלדנית בלשכתו של פרקליט המחוז. מר גרבלי.

שקדי

New member
איך הגשש אמרו על זה......

אצלכם בבוהמה........... בלגן בלגן........

למעלה