זוכרים את E.L.O ??

turrican

New member
זוכרים את E.L.O ??

Electric Light Orchestra הייתה אחת מלהקות הפופ הבריטי המצליחות של שנות ה-70. הלהקה, שנעה סביב ג´ף לין ובוו ביוואן, כללה למעשה קבוצת נגנים משתנה, שהסתתרה מאחורי סמל מסחרי בדמות צלחת מעופפת. במהלך שנות פעילותה הצעידה הלהקה בבריטניה כ-20 סינגלים ב- 20 המקומות הראשונים, ובמצעד האמריקאי צעדה כמות דומה של סינגלים ב-40 המקומות הראשונים. כבר באלבום השלישי היא נטשה את השאיפות האקספרימנטליות, שאפיינו אותה בתחילת דרכה, לטובת שירי פופ בהשראה ביטלסית כבדה, שירים שהכילו ריכוז סוכרים שגדל מאלבום לאלבום. לפני כשנה ג´ף לין חבר לג´ורג האריסון ז"ל מהביטלס וביחד עבדו על אלבום חדש. בינתיים האריסון נפטר , וג´ף ידידו היקר החליט לסיים את התקליט ביחד עם בנו של ג´ורג. האלבום יראה אור בנובמבר הקרוב.

נורא נורא אהבתי אותם

היה להם פעם "ספיישל" בו הם ניגנו את כל השירים מתוך discovery עם קליפים ואפקטים ותאורות. זה היה מהמם (יחסית לשנות ה- 70 כמובן). עדיין אני אוהב המון ממה שהם עשו בשנות ה- 70, למרות הבומבסטיות והתזמורים המגוחכים לפעמים. Mr. Blue Sky הוא אחד משירי הפופ הגדולים שיש (והאופטמיים שבהם!).

one caress

New member
|היי אלכס! ../images/Emo13.gifאפשר להציע משהו?

לאור האינפורמציה המעניינת והרבה שאתה מעתיר עלינו- כל הקטעים הקצרים ופיסות המידע הקטנות(אך הגדולות!) בעניני הלהקות (כדוגמת מה שכתבת עכשיו על roxet ו-elo)-זהו מידע רב ערך, וחבל שילכו ל"איבוד" בנבכי השרשורים. אם אפשר יהיה להכניס אותם לאתר הבית באיזשהו קובץ דמוי אנציקלופדיה, ואם מישהי/ו ת/ירצה מידע על הלהקות הללו, אפשר יהיה לשלוף אותו במהירות תוך הקשה על האות הראשונה של שם הלהקה, או תוך הקשת כל השם כולו, A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 15-5 שורות לכל ערך, ואם למישהי/ו יש תובנות כלשהן- אפשר יהיה להוסיף אח"כ. כמו מילון שכזה לעניני להקות שנות ה-80. העיקר שיהיה מקום אחד שאליו ניתן יהיה להכנס ולקרוא. חוץ מזה,הכל אחלה!האתר ממש יפה! והכי חשוב: מה שלומך וובמאסטר?

alpha80

New member
ש-------לום לך

אני איתך, אבל לא מסכים עם הכל, כי יש כמה להקות אלמוניות (דפשמוד למשל) שקשה לכתוב עליהם רק 15 שורות, גם אם ממש ממש ממש ממש נתאמץ. מה שכן, אפשר בהחלט לבנות מעין ארכיון להקות (כמו מה שהיה ב"מומה" ז"ל) בלתי מחייב, אשר בשיתוף ותרומת המידע של כולנו (לא רק בביוגרפיה, אלא גם בדיסקוגרפיה ואפילו תרגומים מאתרים רשמיים, נוכל לבנות ארכיון לתפארת מדינת ישראל. היצעתי כבר לאלכס כמה רעיונות, מקווה שבמרוצת השנים נוכל להתגאות ב"בייבי " הזה שיצרנו. אני מכריז בזאת , שכל אחד יתלבש על אות אחת מה ABC ויכתוב כמה שיותר פיסות מידע שהוא יכול על להקות באות המסויימת שבחר. (אני מתנדב לקבל את האות Z בתור התחלה, את תקחי את האות S...) האם זה הולך להיות השירשור הכי ארוך בפורום? (זה משפט שבכל פעם שכותבים אותו השירשור נפסק באורח פלא.) @

alpha80

New member
../images/Emo150.gif

ה"שווה בדיקה" ירד למטה באורח מפתיע.

turrican

New member
רעיון טוב אבל אין לי זמן כרגע../images/Emo10.gif

מאד מאד אהבתי את היוזמה החשובה!! אבל לא חושב שיהיה לי זמן גם לפתח אתר מושקע , גם להיות בפורומים וגם לכתוב מאמרים מדי פעם. יותר מדי זמן..אם מישהו היה משלם הייתי עושה את זה בכיף אל תשכחי שאני "עסוק" בעוד כמה דברים אם את יודעת למה אני מתכוון ובקרוב בוודאי שלא יהיה לי זמן לכך. את הזמן הפנוי שיש לי אני מעדיף להשקיע בפורום ומדי פעם "לשפץ" את האתרצ´יק.

Roll Over Beethoven ../images/Emo6.gif

תורן - נהדר לראות אותך כאן. קבל חיבוק אוהב ורשימת שירים קצרה בשבילך: Guilty - Classics Neuvos (מישהו מוכן לעזור לי באיות) The Elephents graveyard - The boomtown rats (יודע למה?) The trial - Pink Floyd ואני אחשוב על עוד כמה, אבל הפיצה הגיעה!

turrican

New member
תגידו לי שאני משוגע ומה קורה לי

אבל אני ממש לא מכיר את השירים הללו..נשגב מבינתי.. כראה שאלו שירים איזוטוריים (לפחות לי) אך כנראה הלחם והחמאה עבור כמה מיושבי הקרנות בפורום.. קבלו ח"ח .

אכן אזוטריים

ואת השיר של boomtown rats לא יצא לי לשמוע מאז יצא אי שם בתחילת שנות ה- 80, אבל אני עדיין יכול לזמזם את הפזמון וחלקים מהבתים. השיר The Trial הוא מתוך The Wall של פינק פלויד. אלבום שאני שומע פעם בשנה ופחות ופחות מבין אין מישהו יכול לאהוב אותו. כנראה הגיל נותן בי את אותותיו.

oril123

New member
ELO אחת הלהקות האהובות עלי

שתקליטיהם הטובים ביותר יצאו בשנות ה 70 ולא ה 80 למרות שב 81 היה להם את TIME שהיה תקליט באווירה חללית, למי שאוהב את הלהקה מומלץ להאזין ללהקת ההמשך שנקראת פשוט ELO PART 2 שנוסדה ע"י בו בוון המתופף ועקב סכסוך שהגיע לבתי משפט נוסף לשם PART 2 כפשרה בין ג´ף לין לבו בוון הלהקה הוציאה מספר אלבומי הופעות עם ביצועים למיטב שירי הלהקה וכן 2 אלבומי אולפן טובים שיצאו אמנם בשנות 90 אך בהחלט נשמעים כאלבומים משנות 80 כיום לאחר פרישת המייסד בו בוון הלהקה שינתה את שמה ל ORKESTRA והוציאה אלבום מצויין בשם NO REWIND .

למעלה