זוכרים את ה"סוד"?

SadClown

New member
זוכרים את ה"סוד"?

הסרט שפורסם פה בפורום לפני כמה חודשים... אז ראיתי אותו בשישי, ומאוד התהלהבתי ממנו. ספרתי עליו לכל העולם. הוא ממש השפיע עלי. ויום ראשון בבסיס צפיתי בזה שוב עם ידיד ממש טוב שרציתי שיראה את זה. והוא התחיל לומר שלדעתו הסרט הזה הוא שטיפת מח. הוא עצמו אדם מאוד אופטימי ומשיג את המטרות שלו ונלחם בשבילהם. ככה שלא הבנתי למה הוא אומר את זה, כי סה"כ הוא די מתנהג לפי מה שאומרים בסרט. אבל הוא טוען שהדרך שהם מגישים את זה, היא יותר מידיי אמריקאית כזאת, הם כאילו מנסים למכור לנו משהו, הכל נראה כמו פרסומת וורודה ומוגזמת. כיאלו הם מנסים להציג איזו דת. ועכשיו קראתי כתבה שמישהו כתב על הסרט הזה בבלוג שלו שגרם לי שוב לחשוב. כי אני זוכרת שגם לי הציק קצת שבסרט הם מתרכזים בעיקר בדרכים של להשיג כסף ודברים חומריים, שזה לא כל כך רוחני כמו הרעיון שמאחורי הסרט. אני אישית כן מאמינה בחוק ההימשכות, ושחשיבה יכולה ליצור מציאות. וזה נתן לי להבין קצת את כל צירופי המקרים המאוד מוזרים שקורים לנו. אבל בסרט זה מוצג בצורה מוגזמת מידיי אתם לא חושבים? כאילו שמספיק לחשוב ולא לעשות כלום מעבר לזה והכל יגיע מעצמו... בסרט הכל כאילו קל מידיי. וכאילו המטרה הכי רצינית בו היא להשיג כסף, ודברים חומריים. ככה שאחרי שיחה מאודדד ארוכה על זה עם ידיד שלי התחלתי להתלבט קצת לגבי הסרט הזה... ועכשיו גם הגיעה הכתבה הזאת שאומרת בערך את אותם דבירם שידיד שלי אומר. ברור שלקחתי ממנו דברים חיובים גם. וזה חיזק אצלי את עניין החשיבה החיובית. אבל קשה לי להיות בטוחה לגמרי עד כמה לקחת אותו בפורפורציות. מי שראה אותו, מה יצא לכם לחשוב עליו?

adi23e

New member
בלוג זה לא כתבה

ליטל, מה שאנשים רושמים בבלוג שלהם זו את דעתם ברוב המקרים וזה לא נחשב "כתבה". דבר שני - היה פה איזשהו שרשור לא מזמן על דברים שאנו משיגים , אם זכור לי נכון, על כך שרוב הזמן אנו עסוקים בלרדוף ולא נהנים מהדרך. רוב האנשים אכן עסוקים בלרדוף, ולהשיג. ולרוב מה שחשוב זה כסף (ולא אומרת שזה לא חשוב). לכן על מנת להגיע אל אנשים האם לא תשתמשי ב"מכירת"/ שיווק מוצר שהם צריכים? או רוצים ממנו הרבה? (=כסף והדרך להגיע אליו?) תראי, הסרט אכן מציג דרך קלה להשגה (של כל דבר) רק לחשוב וזה יקרה, או להמשיך ולדמיין, יש גם עניין של עבודה קשה, ויש גם עניין של אמונה/אמונה המגשימה את עצמה. להגיד שזו שטיפת מוח? אולי, אבל היא חיובית. כי זה כמו להגיד שפרויקט מיכא"ל זו שטיפת מוח - אבל חיובית. למה דבר כזה שגורם לך לחשוב, לחשוב חיובי יותר,זה סוג של שטיפת מוח רעה, ובמהלך החיים שלנו שמטיפים לנו, או אומרים לנו לא, או מדכאים יצירתיות וחשיבה חיובית, אף אחד לא קורה לזה שטיפת מוח רעה? למה לא לחשוב חיובי, ולגרום לדברים הטובים לקרות? למה רק לחשוב שלילי, כמו :"רק שזה וזה לא יקרה.." קחי למשל את האדם שסיפר שעשה לוחות עם הבית שרצה וכו'. אני לא חושבת שעצם זה שהוא עשה את הלוח זה מה שהביא לו את הבית, אבל זה כן הוביל אותו לשם. אישית, אני מאמינה במשפט שמה שאנחנו היום אלו התוצאות של העבר, ומה שאנחנו עושים היום ישפיע על העתיד שלנו. אם את מובילה את המחשבה שלך לכיוון מסויים לשם זה יילך. מתוך נסיון שלי. בכל מקרה, בכל דבר אל תקחי הכל כמובן מאליו, קחי מה שמתאים לך, ומסתדר לך, ומה שלא- לא. חייבת לזוז - מקווה שעניתי לך קצת.

SadClown

New member
כן, ענית לי ../images/Emo13.gif

ולא התכוונית שזה כתבה, סתם יצא לי ככה... אני גם נסייתי להסביר לאותו ידיד שמה זה משנה איך הם עושים את זה כל עוד זה מביא לתוצאה חיובית... אז האו אמר לי שאם זה עושה לי טוב אז לא לתת לדיעות שלו לשנות לי את הראייה... אבל פשוט הוא לא אוהב את הדרך שהם הציגו את זה. אבל כל אחד ודעתו, מקווה באמת להצליח ליישם את זה :)

למעלה