זוכרות מחקר שהזכרתי פעם

זוכרות מחקר שהזכרתי פעם

על תכונות המיוחסות לתינוק לפי צבע בגדיו/ה? הנה אזכור שלו- מחקר מרתק שנערך בראשית שנות ה-60 בארצות הברית בתחום הבדלים מגדריים בין גברים ונשים, בחן את התפיסות והסטריאוטיפים הקבועים בנו - נשים וגברים, לגבי בנים ובנות. במחקר, הולבש תינוק בן שבועיים בחליפה ורודה. כ-370 איש, היו צריכים להתבונן על התינוק ולתת לו תכונות אופי משוערות. בין התכונות שהועלו - רגשנית, עדינה, יפה, מתוקה, חמודה, שברירית, וכאשר התינוק בכה - בכיינית, מניפולטיבית וכיוב'. בקבוצת המחקר הבאה, הולבש אותו תינוק בחליפה כחולה. כ-370 אנשים עברו הפעם על פני התינוק והתבקשו שוב להעלות תכונות אופי משוערות לגביו. בין התכונות - חזק, אמיץ, עיקש, חכם, חמוד, מתוק, יפה, מצליחן. כאשר בכה - יודע לעמוד על שלו, אסרטיבי, משמיע את קולו. בקבוצה השלישית שנבדקה, הולבש התינוק בחליפה צהובה. הפעם, האנשים שעברו על-פני התינוק אמרו שאין ביכולתם לשער מהן תכונות האופי של תינוק כה קטן. מחקר זה מראה עד כמה אנו נוהגים לתייג תכונות סטריאוטיפיות לגברים ולנשים. יותר מכך, כאשר לאנשים לא היה צבע שסייע להגדיר את מין התינוק, הם לא ידעו כיצד להעריך את התכונות ויש בכך כדי ללמד כמה אנו נעזרים בסממנים חיצוניים כדי לתייג אנשים ונשים.

אין לי מילים, זה נשמע לי הזוי ברמות!

pruvence

New member
מדהים

ונראה לי נכון כל כך. זה בדיוק מה שאנשים(אני חושבת שגם אני) חושבים כשרואים צבעים אלו, אז כשיראו את זה על תינוק, יחשבו כך על התינוק.

יש מחקר חדש יותר?

כי עם כל הכבוד, מאז שנות ה-60 עברו יותר מארבעים שנה. אני מניחה ש(חלק) מהדברים השתנו, גם אם הבסיס נשאר אותו דבר.

efratcn

New member
מה לדעתך השתנה?

אני מכירה מחקר דומה בו נשים קיבלו לידיהן תינוקות, פעם לבושים בכחול ופעם בורוד והוכח שהן משתמשות ביותר מילים כשהן מחזיקות תינוקות לבושים בורוד. לא מחקר ישן אבל לא חותמת על המועד בו בוצע. הוקרן בערוץ 8 במסגרת תוכנית כלשהי.

קודם כל, החברה

חוץ מזה, שיטות המחקר אם בעבודות שלי באוניברסיטה הייתי מצטטת מחקרים ישנים מידי ירד לי ציון... בחיי
בשנות השישים המוקדמות נשים עדיין היו עקרות בית ורק גברים עבדו. נשיא ארה"ב ג'ק קנדי זיין כל מה שזז והעיתונות לא פצתה פה. אף אחד לא ידע בכלל מה זה הטרדה מינית. מקסימום הנשים היו אשמות כי היו פרובוקטיביות מידי והגברים היו "שובבים". הרבה השתנה מאז. בהחלט יתכן שאפילו עם שיטת מחקר זהה (ואני בטוחה שגם כאן חלה התקדמות והיום מחקרים מבוצעים אחרת) היום התוצאות לא היו כה שחור- לבן כמו אז. זה לא שהיום אנחנו חברה שיוויונית ואידיאלית, אבל בטוח שונים לגמרי משנות השישים.

efratcn

New member
הוכחת שכלום לא השתנה

נשים אולי עובדות אבל עדיין הן מוגדרות כעקרות הבית (ר' חוק ביטוח לאומי נגדו יש קמפיין). אנסי קצב זיין גם הוא כל מה שזזה. מה שהיה חמור זה שכולם ידעו ואף אחד לא חשב שזה לא בסדר. וזה קרה בזמנים בו אם היית מצטטת מחקרים בעבודותייך זה היה מתקבל כמחקרים חדשניים
כולם יודעים מה זו הטרדה מינית - וממשיכים איתה. נשים עדיין מואשמות שהן פרובוקטיביות מדי - בגלל זה חותכים לסנדי בר את הראש, לא מצלמים נשים לפרסומת של אדי ואף לא מאפשרים להן לקבל פרס שזכו בו ביושר. מעט מאד השתנה מאז...
אני לא חושבת שאנחנו כל כך רחוקות ממה שהיה נהוג אז. כיום הדברים הרבה יותר פוליטיקלי קורקט וסמויים מהעין.

וכפי שפרופסור אחד שלמדתי אצלו

אמר פעם: גם מחקרים זה עיניין של טרנד. השאלה המחקרית שאתה שואל ואיך אתה עורך את המחקר ולאיזה משתנים אתה מתייחס... לחלוטין פרי התקופה שבה אתה חי. בשנות ה-60 היה טרנד שהכל זה סביבתי (ושהכל לכן ניתן לשינוי עם חינוך שונה). כפי שכבר כתבתי פעם, הטרנד הזה מקורו באנטי החזק לנאציזם ,שהיה לא כ"כ הרבה לפני ,ושקבע שהכל תורשתי (בצורה מעוותת כמובן). היום מבינים שזה קצת יותר מורכב.

יוליק12

New member
השתנה ולא השתנה

מה שהשתנה זה שיש היום הרבה יותר נשים בכוח העבודה כך שמן הסתם ישנן גם יותר נשים בעמדות בכירות. מה שלא השתנה זה שעדיין יש רוב גברי ככל שעולים בסולם המשרות והמשכורות. מן הסתם היום יש יותר גברים שלא מתייחסים כלל למגדר בבחירת עובד/ת ולעומתם כאלו שלעד יחשיבו נשים כשוות פחות. אבל יש גם נשים שחושבות ככה. כבר שמעתי מישהי שמארה שקצת רעד לה הפופיק כשהבינה שקברניט המטוס היא אישה. אני יודעת שאצלנו בעבודה וגם אצל חברים שלנו אין עניין מגדרי...רציתי לכתוב 'לכאורה' כי כשיש פיטורין המוניים בודקים בשבע עיניים שאין קיפוח על רקע גזע/גיל/מגדר. כך שלמעשה קטן יותר הסיכוי לפיטורין עבור אישה צבעונית מעל גיל ארבעים, מאשר עבור גבר לבן בן 35. אבל זה סיפור אחר. אני רק יודעת שחברה שלי כאן שנמצאת בתחום יחסית טכני, סיפרה לי שיותר קשה לה להשיג עבודה כאישה, והיה לה קל יותר כשהיא היתה גבר. לפני הרבה שנים רציתי לשאול את נורה גרינברג על כך, האם פתאום היא ראתה מעליה תקרת זכוכית, שלחתי מייל אבל לא קיבלתי תשובה. אה, ועוד משהו. אני לא חושבת שהעולם ישתנה לטובה בעשורים הקרובים, ואחת הסיבות היא הדומיננטיות הגוברת של סין והודו בשוק העולמי. שתי החברות הללו הופכות להיות מאוד גבריות וכוחניות, בשל העובדה שיש מחסור בנשים בגילאי נישואין ויש הרבה גברים רווקים.

למעלה