גדול בין הגנה עצמית לאומנות לחימה שהיא ספורט. בעיטה היא בעיטה, בין אם היא נשלחת בתחרות או כהגנה עצמית כנגד תוקף. בריח על היד בזירה זהה לבריח על היד ברחוב. ההבדל הוא שבזירה לא תשבור ליריב שלך את המרפק ואילו ברחוב כן תשבור אותו בכדי לסיים את הקרב. הגי שאותו לובשים בגי'ו ג'יטסו ברזילאי ושבו אנחנו משתמשים מוחלף ברחוב בג'קט ג'ינס או כל בגד עליון אחר. כמו שניתן לחנוק מישהו בעזרת הגי ניתן גם לחנוק אותו עם ג'קט ג'ינס. ההבדל הגדול הוא שברחוב אתה צריך להיות עירני ליותר מתוקף אחד וליותר ממכות יד או רגל. לכן לרדת לריצפה ברחוב הוא לא מעשה חכם אלא אם כן אתה נלחם אחד על אחד. בספורט ג'יו ג'יטסו ישנן מגבלות שמוטלות על המתחרים. בעיקר עלל מתחילים. לדוגמא, אסור לעשות HEEL HOOK בתחרויות מתחילים. זוהי טכניקה שדורשת שליטה טובה ונסיון. אבל ברחוב אם תשבור למישהו את הקרסול סיימת את הקרב.
כי הן יכולות לעזור גם לאנשים אחרים. על שאלות לא לגיטימיות כמו "אולי אתה והטרול הם אחד?" אני עונה בלך חפש ... ... קצת אחורה בפורום וקרא את ההיסטוריה של ההודעות שלי.
http://bjj.org/techniques/cesar/sub5/ תרגום: 1. היריב מתקיף עם ברך על הבטן. 2. מקם את יד ימין על רגל שמאל שלו ואת יד שמאל על ברך ימין שלו. דחוף אותו כדי ליצור מרחק. 3. החלק לשמאלך והכנס את ברך ימין שלך בין הרגליים שלו. מקם את ברך ימין צמוד לירך הפנימית של היריב. שים את רגל שמאל על ירך ימין שלו (ההחלקה לשמאל תעזור לך להכניס את ברך ימין פנימה). (עכשיו למעשה מתחיל הHEEL HOOK.) 4. סובב את היריב כך שהוא ישכב על צד שמאל שלו ע"י סיבוב הגוף שלך לשמאל. דחיפה עם היד תעזור. 5. החזק את רגלו תפוסה בין הרגליים שלך ע"י לחיצת הברכיים שלך אחת לשניה. עטוף את העקב עם האמה שלך. (יש לשים לב שאצבעות הרגל שלו יהיו תפוסות תחת בית השחי שלך, ZOTI) 6. סיים את ההתקפה ע"י סיבוב העקב. הדבר יוצר לחץ על העקב ועל הברך. הערה: אני מכיר 3 שיטות לאחוז בעקב. זו שבתמונות היא השיטה המסורתית של הBJJ. ישנן עוד: השיטה של באז רוטן ושיטת השודו.