זוחלים ארצישראלים

בוקר טוב. מצאתי זיקית תינוקת

אין לי מושג איך לטפל בה. פוחד לשחרר אותה שהחתולים לא יחסלו אותה. שמתי אותה בארגז עם צמחים שונים והבן שלי הביא כל מיני חרקים. היא רק יושבת על ענף ולא עושה הרבה. לפעמים עוברת מענף אחד לשני. צריך לתת לה מים בקערית? אפשר בכלל לגדל זיקית בבית? בעיקרון אם היא תגדל קצת אז מצדי שתסתובב בבית רק שנראה אותה שלא נרמוס אותה.

מה אוכל זעמן שחור?

מצאנו זעמן שחור קטן באורך 25 ס"מ וברצוננו לגדלו. כל מידע אודות מזון ותנאי גידול המתאימים לנחש יתקבל בברכה. בתודה מראש

צב בית.

שלום. לאחרונה התחלתי לגדל צב ('צביקה הצב', עולה חדש מהגינה השכונתית), הוא מקסים, חינני ובעל אג'נדה מוזיקלית חריפה (ומצוינת). ובכן, במה עלי להאכיל אותו, וכיצד לטפל? האם יש לצבים צרכים // דרישות מיוחדים וכו' וכו'? אני גם מעט בספק לגבי מיניותו. תודה מראש, וחג שמח. א'.

dreaming h

New member
בוקר אור עמית...

אז... (אני חוזרת על עצמי באופן שיטתי?..) זיקית היא זוחל ארצישראלי, וכמו כל שאר הזוחלים הארצישראלים, היא בעל חיים מוגן. משמעות הדבר, שמקומה בטבע, ואחזקתה אינה חוקית. גם זיקית צעירה, תדע להסתדר בטבע. אם אתה חושש מהחתולים, פשוט שחרר אותה מחוץ לגינתך, אולי קרוב לאיזה עץ או סבך, לא בשטח פתוח. תודה!

gazon

New member
זעמן שחור הוא נחש א"י מוגן

לכן אתה תשחרר אותו ולא תגדל אותו

ללוש 15

New member
כן ,יש לו צרכים מיוחדים

אחד הכי חשוב-לך תשחרר אותו זה לא חוקי לגדל זוחלי ארץ ישראל

GUYLI9

New member
חחחח רשמת את זה גם בפורום

"בעלי חיים וחיות בית" תכנס לשם ותראה מה רשמתי

dreaming h

New member
ערב טוב אד

ברררר. על צב לבחור את מזונו בעצמו מתוך האפשרויות המוצעות לו בבית הגידול הטבעי שלו. יש לו צרכי חופש מובהקים ודרישה לשקט נפשי. את המין קובעים לפי הבטן, קעורה - זכר, שטוחה - נקבה. אד, צב הוא בע"ח מוגן בארצנו הקטנטונת, ולא קוטפים כאלו. אנא, החזיריהו לטבע. תודה!!

צרכים של צב...

טבע,טבע ושוב טבע,שחרר אותו לטבע ותיראה שטיבעי לצב לבלות בטבע.

Grotesque

New member
הצב מסתפק במועט

הצב יאכל כל פרי או ירק שתתני לו כל עוד הוא לא רקוב ולא רעיל, וגדר פשוטה ומנורת חימום יספיקו לצב

GUYLI9

New member
הלו? הלו? אתה לא מקשיב?

צב זאת חה מוגנת וגידול שלה זה עברה על החוק!

אוקי. אני פעם ראשונה כאן. לא ידעתי

שהיא מוגנת. כבר משחרר אותה. אני לא מחזיק בעלי חיים כלואים בכלל. ומצידי שהיא תטייל בבית ובחוץ היא מאד מתוקה רק פחדתי שלא מישהו ידרוך עליה. לא ידעתי שזה לא חוקי שהיא תזחל לנו בבית. יום נעים לכל הפורום הזה.

dreaming h

New member
לא התכוונתי להישמע תקיפה,

הנושא פשוט עלה מספר פעמים בפורום לאחרונה, והרגשתי שאני חוזרת על עצמי (לפחות בפני חברי הפורום הקבועים.. ) ובכל מקרה, ברוך הבא!!

תודה. מה אני אעשה בפורום הזה?

לגדל זחל של זנב הסנונית זה נחשב ? דווקא יכול להיות מעניין לגדל נחש שחור בבית. אבל אני לא יודע כלום על נחשים.

dreaming h

New member
אוף אתכם

לא חייבים לגדל משהו כדי לקרוא או לכתוב בפורום. אפשר גם רק להתעניין.

אני איש של בעלי חיים../images/Emo108.gif

מן הסתם אני אחקור את מאמרי הפורום כי נחשים מעניינים אותי וכנראה גם זיקיות. מגדל כלבים לשעבר ומגדל חתולי רחוב באופן תמידי. בכל אופן אני מניח שאם אני בפורום אז מתי שהוא אני גם אחזיק זוחל. לא סביר אחרת. צבים גידלתי בתור ילד. (מקווה שזה לא מוגן
) ולגבי ההנחה שאפשר להיות פעיל בפורום בנושא מקצועי בלי לעסוק בנושא, זה דיון פילוסופי שאני בהחלט אעלה בפורום "אנשים ואינטרנט" אבל ההרגשה שלי שזה בלתי אפשרי. בכל אופן העיסוק האחרון שלי בשלוש שנים האחרונות הוא דווקא צילום חובבני. ואני מחפש קורבנות פוטוגניים לצילום. נחשים ואיגואנות נראים לי מעניינים מאד. טוב, גם תנינים אבל זה מפחיד מדי לעשות להם קלוזאפ.

גם צבים וגם ילדים הן חיות מוגנות!

למעשה כמעט כל בעלי החיים בארץ מוגנים מלבד חרקים ודגים לפי מיטב ידיעתי. צילום זוחלים בטבע זה גם דבר מומלץ והרבה זוחלים ניתן לראות בסביבות מגורים. זיקיות, חרדונים, שממיות בתים ומניפניות הם רק חלק ממיני הזוחלים הנפוצים באזורי ישוב ושיחסית קל לצלמם. בשביל תנינים תצטרך עדשה טובה...

קל לצלם?

שממיות לא קל לצלם. הן זריזות מאד. זיקיות קל לצלם אבל פעם ראשונה אני רואה זיקית אצלי בגינה. למה כוונתך כמעט כל בעלי החיים בארץ מוגנים? הלוואי שגם חתולים היו מוגנים. אבל הם לא. טוב, אם יבוא לי צב לגינה הוא יעשה מה בראש שלו אני לא אכניס אותו הביתה. ילדים מוגנים זה נכון וגם כלל האנשים מוגנים. אבל למרבה הצער כמו חתולים אין מי שיגן על הילדים, על האנשים ועל שאר הנשמות.

למעלה