זוועת הפרסום

Felicityy

New member
זוועת הפרסום../images/Emo68.gif

מישי מכן ראתה במקרה את הקיר העצום שמכסה את פיגומי הבניין שנבנה בקיריה בת"א,קיר שעליו פרוסה פרסומה ענקית ומזעזעת של אחד מהמוצרים של תנובה(אני חושבת..)? מה אתן חושבות? אני חושבת שזה הכי מזעזע שאני ראיתי בארצ. פלישה לתחום ציבורי,שימוש מרגיז בשטח פנוי למען בצע כסף של השילטון המוניציפלי. אם עד עכשיו הפרסומות היו רחוק מהעין,או בגודל כזה שאפשר להמנע מהן,עכשיו כל אחת(כמוני,למשל)שעומדת וממתינה לאוטובוס לא יכולה להשתחרר מהדמויות הענקיות האלה שצופות עליה בכל זמן ההמתנה. תמונה של ציור יפה,נוף או סתם ציור קיר חופשי היה יכול להיות הרבה יותר כיפי וגם לא היה מזרים מזומנים מהכספ שלי ושלכן לכיסיו של פרסומאי,ראש עיר או כל בעל-בית אחר שמכר שוב נכס ציבורי בעד עוד הון עתק. ימוגר השטח הפירסומי הענקי הזה ולאלתר! אשמח לתגובותיכן פליסיטי/פורום אנטי גלובליזציה

lady inferno

New member
ועוד משהו - תחנות אוטובוסים

ספסלי תחנות האוטובוס בתל אביב שונו לטובת פינוי מקום לשטח פרסום, כך שאיזור הישיבה קטן. מה עם כל אותם אנשים שקשה להם לעמוד? מה השיקול שעמד מול עיניהם של בעלי חברות האוטובוסים?! יש גבול לזלזול.

amiro007

New member
דבר ראשון עפי חוק חייבים

לכסות את הבניין .. אז מה הבעיה לעשות פרסומת ולחתוך כמה קופונים??? בא לך ציור של סלבדור דאלי??תקני! טוב שלא באת לפורום ואמרת שאת שונאת פרסומות ! קיצר אני הייתי עושה את אותו הדבר CU באעדן

Felicityy

New member
מי המציא../images/Emo68.gif

את החוק הזה? אני לא שמעתי על חוק כזה. לא אמרתי שאני שונאת פרסומות,פשוט המניפולציה הפירסומית כאשר היא חוברת לביבוז כספי ציבור בשמה של רשות מוניציפלית מכעיסה,מה עוד שהציבור סובל מזה ולא נהנה(למשל,העיריה קיבלה הרבה כסף על זה,למה לא לייצר ספסלים נוחים ויפים לממתינים לאוטובוס?). כל אחת הייתה שמחה לעשות עוד כמה ג'ובות יותר ממה שהיא עושה היום,השאלה היא האם לנצל את המשאבים ששייכים לכולנו בשביל לעשות מזה כסף? ולסיום,סתם ציור ילדים פשוט ונחמד היה טוב,אין צורכ לרוצ עד לדאלי. אני בטוחה שציירים מתחילים וסתם חובבי גראפיטי יכלו למלא את השטח העצום הזה בצורה יפה יותר(ועוד לא אמרתי מילה על השם שכביכול נותנת הפרסומת לרחוב-רחוב החלונות האדומים,עאלק).

אנהלה

New member
מה הבעיה של אנשים...?! אם מפריעות לכם הפרסומות שמכסות בנינים בדרך נמיר - אל תסתכלו! לדעתי עדיף לכסות את הבנין מאשר שיראו את כל הפיגומים ולא נראה לי שמישהו הולך לרכוש יריעה שתכסה את הבנין ולא שמעתי על אגודה לתרומת יריעות מסוג זה ככה שפרסומת היא הדרך... חוץ מזה, מה כל כך נורא בדודי בלסר? לאף אחד אין בעיה עם השלטים הענקיים על אילון של רומי אבולעפיה או כל אחד אחר אני לא רואה את ההבדל... ושוב - נהגים צריכים להתרכז בנהיגה ולא להביט בפוסטרים ושאר עוברי אורח - לא יאה לכם, אל תסתכלו!!! לא אוהבים פרסומות בטלוויזיה - תעבירו ערוץ אבל אל תתלוננו לכל העולם ואחותו כמה שזה נורא כי יש אנשים שאוהבים את זה ומי שלא - לא מכריחים אתכם לצפות!

Felicityy

New member
אם כבר נהגים../images/Emo68.gif

מחקרים סטטיסטיים בגיעו למסקנה שפרסום חוצות מגדיל את תופעות תאונות הדרכים בהרבה אחוזים,כך שאמנם הנהג אמור להביט רק על הכביש,אבל בפועל הוא לא עושה כך,והפרסומות מגרות אותו יותר ויותר שיביט עליהן ולא אל הכביש(עיין ערך מסכי ענק שזזים עם כיוון התנועה,כרזותעצומות ממש מעל הכבישים המהירים-למי הפרסומות הללו אם לא לנהגים?). אם המדובר בפרסומת בטלויזיה,אמנם אפשר להעביר ערוצ,אבל כשפרסומת נמצאת בקו העין שלכ את לא יכולה להזיז את המבט למקום אחר,כי גם שם כבר נמצאת פרסומת אחרת. ולסיום,אמנם נעים יותר כשהפיגומים מוסתרים,אבל תמיד אפשר להסתיר עם משו שהוא לא פרסומת,ואני לא תומכת בתמונת ענק של דוגמן או דוגמנית. כבר התרגלת לפרסומות ולכן לא איכפת לך,אני עוד לא!

אנהלה

New member
בקשר לתאונות... את צודקת, לדעתי זה באמת לא טוב אבל המצב הוא שפרסומות כיום יש בכל מקום ונהגים לא זהירים יגרמו לתאונות גם ללא הפרסומות ובקשר לפיגומים - לכסות אותם עולה כסף ויריעת בד בגודל היא מאוד יקרה לכן הקבלן מעדיף להרוויח כסף מאשר לשלם...

goldyboy

New member
את צוחקת עלינו?

אם היה אפשר לא הייתי מסתכל. אבל אי אפשר. זה בכל מקום ואי אפשר לברוח מזה! אז אם אתעלם מרומי אבולעפיה שנמצאת מימיני, יש לי את דודי בלסר משמאלי. אז אני מסתכל אחורה, קוקה קולה שם. קדימה - שטראוס שם! אין לאן לברוח. ESC? לאן בדיוק? מה נעשה? לא נצא מהבית? לא. להיפך, נצא. אבל נדרוש בחזרה את הרחובות. הרחובות הן שלנו, ולא של חברות הפרסום. את צודקת לגבי הנהגים - הם לא צריכים להסתכל בפרסומת אלא על הכביש. אבל אם דוחפים להם את זה בפרצוף, מה יעשו? שלא לדבר על הטלוויזיות הענקיות בצמתים (כמו בצומת עלית). שניה שנהג מסתכל על הפרסומת החדשה של תנובה, וטראח - יש תאונה. אתם לא מוצאים את זה מקומם? שמשחקים בבטיחות שלנו ובחיים שלנו? מסכנים אותנו ואתם מתייחסים לכך בשוויון נפש?

goldyboy

New member
אופס, לא שמתי לב

שפליסיטי כתבה את אותם דברים. לפעמים יש בינינו טלפתיה, אתם יודעים

אנהלה

New member
אז ככה!!! אני אישית אוהבת פרסומות אבל במיוחד בטלוויזיה נכון, אני מסכימה שזה גורם לתאונות וזה לא טוב אבל אין מה לעשות... זה מעצבן שבעיתון דוחפים רק פרסומות אבל אם לא הפרסומות האלה, לא היינו נהנים מעיתון טוב...

goldyboy

New member
זה מה שעושה את העיתון טוב? ../images/Emo12.gif

הפרסומות? מה עם כתבות איכותיות? תחקירים? מאמרים טובים? ביקורת ספרים או סרטים מעניינת? לא זה מה שאמור לעשות את העיתון טוב? דווקא הפרסומות?

למעלה