זוועה

omer123456

New member
זוועה

150000 אנשים נכחו בהפגנה אתמול. למרות עובדה זו, הסרתי את חתימתי מהמפקד הלאומי היום. מדוע אתם שואלים? בגלל הזוועה. הרגשתי מחולל אתמול. הגעתי להפגנה בעד השלום ובעד משא המתן, ונאמר לי שהיא בכלל לא מיועדת לי. ההפגנה מיועדת למטה הרוב. מטה הרוב מסתבר, הוא כל האנשים שתומכים בשלום, אך אינם שמאלנים מלוכלכים ,אוהבי הומואים,צמחונים,חילונים, אוהבי ערבים וכו. לאלא, ההפגנה היא למען הרוב. איזה רוב אתם שואלים? לא יודעים, אבל העיקר שהוא לא שמאל. למה? כי לא טוב לנו שמאל. הרגשתי מחולל, כי אני שמאלני. הרגשתי מחולל, כי לא ידעתי שאני בא להפגנה של רוב שאני לא שייך אליו, באתי להפגנה שמטרתה להראות שעדיין קיים שמאל בארץ. לא רק אנשים ארעיים שספציפית רוצים לצאת מעזה, אבל מבחינת תפיסת עולמם אפשר להמשיך להתעלל באוכלוסייה פלשתינאית, אבל לא בעזה. אנשים שזכויות אדם ואזרח הן לא חלק מתפיסת עולמם, אלא רק לצאת מעזה. ולמה? לא בגלל השלום, לא בגלל שגם הצד השני סובל, אלא בגלל שלנו רע שם. למישהו באמת אכפת מהפלשתינאים ? לא. השוואה מגוכחת תהיה הפגנה נגד רצח היהודים במלחמת העולם השנייה בגלל שהאמריקאים מפציצים את גרמניה. גם בהפגנה כזו לא הייתי רוצה לקחת חלק, הייתי לוקח חלק בהפגנה שמכירה בזכויות האדם של היהודים והגרמנים כאחד ובזכותם לא להישלט על ידי שלטון סהרורי. פרס, איש העבודה אם לא מפלגת העבודה בעצמה, נאם נאום פתטי ומביש שהיה צריך לגרום לכל איש שמאל אמיתי להזיל דמעה. עמי אילון, הביש את כולנו בכך שכיבד את נוכחתו בקרב השמאלנים המלוכלכים , כדי להגיד להם שאם לרגע הם שכחו הם לא הרוב. היחיד שעוד איכשהו הביע דעה היה יוסי ביילין. על מנת להביע דעה זו הוא לבש שכפ"ץ. מטה הרוב? לא תמיד טוב להיות חלק מהרוב. זוועה!

ההפגנה- ודעתי. ../images/Emo141.gif

אני בעקרון- החלטתי להביע תמיכה בהפגנה- בגלל , שקיבלתי את הרושם שזו הולכת להיות הפגנת שמאל ענקית..- ואני רציתי לתמוך- בכדיי להראות נוכחות של השמאל.. לא הסכמתי עם המסר... "קודם נצא מעזה, אח"כ נדבר.." לא הסכמתי עם אנשיי הצבא שעלו לבמה.. אבל כשהגעתי- היה שגור בפיהם של כולם- שזו היא לא הפגנת שמאל [חס וחלילה], אנחנו רק רוצים לצאת מעזה.. איזה מן מסר זה?? אנחנו רוצים להתקרב לקונצנזוס כמה שיותר?..?..!.. אוליי לבחור סיסמא של: "השואה לא הייתה בסדר, עדיף שלא תהיה עוד אחת" זוועה אחיות, זוועה. לא עוד קריאות יבשות - לא עוד התקרבות לקונצנזוס- איפה השמאל האמיתי? לימור. [וכל הכבוד לעומר על ההודעה...]

Alexco

New member
לא כולם...

אם אני לא טועה צלי רשף ויוסי ביילין הדגישו שזאת הפגנה של השמאל.

Red Star

New member
../images/Emo31.gif

מצטער להיות היחיד בשרשור הזה שאומר זאת, אבל אתה טועה בגדול. זוהי אכן הפגנה של הרוב וגם של השמאל, וזה לא סותר. הרוב תומך בשמאל בנושא הזה. והשמאל צריך להראות את זה! באמת יותר חשוב לך להרגיש שאתה בהפגנת שמאל ולא באירוע פופוליסטי (גם אם הוא לא) מאשר לעזור באמת לשמאל להתחזק? סלח לי אבל אני חושב שאתה מפונק. להיות מיעוט זה לא משהו שצריך לשאוף אליו או להפוך לערך.

soisauce

New member
הייתי מסכים איתך

אבל ברגע שהאירוע העלה על נס את העובדה שזהו לא אירוע שמאל, וטרחו פעמים רבות להזכיר שזה לא אירוע שמאל אז מה בעצם יש לי לחפש שם? אני מצטער להגיד לך, אבל אני לא מסכים שצריך לצאת מעזה רק למעננו! ולא הייתי בא להפגנה כזאת, והייתי מעדיף לחזק את מחנה השמאל בהדגשת ערכינו, ובכך שאנו מכירים בזכויות האדם של כל אדם באשר הוא, ולא רק בזכויותינו אנו(שזה דבר אירוני בפני עצמו מכיוון שגם בישראל לא כולם שווי זכויות). יום עצוב הוא שהשמאל צריך ללכת ימינה עם דעותיו יותר מאשר אריק שרון צריך ללכת שמאלה כדי להיפגש בנקודה (מאוד לא טובה) באמצע (שנמצא איפשהו בין העבודה לליכוד). לצאת מעזה, להמשיך לדבר!

למעלה